U16: Povedené turné v Maďarsku | SK Slavia Praha
Více

U16: Povedené turné v Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Tým U16 strávil týden v rámci letní přípravy v Maďarsku, kde odehrál dvě přípravné utkání proti celkům Honvéd a Puskás Akadémia. Dále se také účastnil turnaje, ze kterého dovezli sešívaní zlaté medaile!
Týden v Maďarsku načal tým U16 zápasem proti celku Honvéd:

Honvéd - SK Slavia Praha 1:4
Branky: Douděra, Hroník, Kneifel, Toula

Zápas proti Honvédu hodnotil trenéra Petr Mikolanda: „Zápas dvou odlišných poločasů. V prvním byla z naší dominance a kvalita, kterou jsme přetavili ve čtyři branky. K vidění byly hezké akce a dobrá defenziva. Druhý poločas se po vystřídání odehrával v režii Honvédu. Přežili jsme několik šancí, dobře zachytal brankář, ale ani jednou jsme nedokázali vystřelit. Ukázala se rozdílná kvalita hráčů. V těžkém vedru a na špatném terénu musím za první poločas vyzdvihnout celé mužstvo za aktivitu a zakončení," řekl trenér k prvnímu utkání v Maďarsku.

Druhý duel odehráli nejmladší dorostenci proti Puskás Akadémia:

Puskás Akadémia - SK Slavia Praha 2:2
Branky: Kneifel, Štěpnička

Druhé utkání mělo podle trenéra Petra Mikolandy vysokou úroveň: „Velice kvalitní zápas, který mohl klidně skončit 5:5. Oba týmy hrály velice dobře do ofenzivy, bylo jen otázkou, kdo promění více střeleckých šancí, jež si oba týmy vypracovaly. Zápas byl hraný v náročných podmínkách na luxusním hřišti v akademii. Naši hráči se dostávali do zakončení po krásných akcí jak po stranách, tak i ze středu pole. My jsme ovládli hlavně první poločas, kdy jsme mohli zakončit lépe více akcí, kdy jsme se dostali až před samotného brankáře, ale buď jsme zakončovali do gólmana, nebo minuli branku. To se nám mohlo stát osudným, neboť ve druhém poločase naopak domácí byli ti, kteří měli více šancí a také se dostali do vedení. Naši kluci dokázali vyrovnat minutu před koncem zápasu. Hra odpovídala kvalitě hřiště a nasazení obou týmů, které chtěly hrát aktivní a atraktivní fotbal,“ pochválil oba týmy trenér.

Na závěr čekal na dorostence dvoudenní turnaj, který dorostenci zvládli na výbornou!

SK Slavia Praha - Vitesse Arnhem 3:0
Branky: 2x Douděra, Hroník

SK Slavia Praha - AC Omonia Nicosia 7:0
Branky: 2x Gajdošík, Kneifel, Kopáček, Rovensku, Štěpnička, Toula

SK Slavia Praha - NK Domžale 5:2
Branky: 2x Hroník, Kneifel, Matys, Toula

Cestu za zlatem popsal Petr Mikolanda: „V prvním zápase jsme se na turnaji pořádaný akademií Vasas střetli s velice těžkým soupeřem - Vitesse Arnhem. Soupeř kvalitní, fyzicky vyspělý s rychlými hráči po stranách a ve středu zálohy s vysokými hráči. Naši kluci se nezalekli a podali nejlepší výkon z celého turnaje. Soupeře nepustili ke střeleckému pokusu a výsledkem 3:0 jednoznačně ukázali svoji kvalitu v útočné fázi. Po krátké pauze odehráli naši hráči další zápas s týmem AC Omonia Nicosia. Hráči předvedli nadstandardní výkon a do desáté minuty vstřelili tři branky a rozhodli o jednoznačném průběhu utkání. Klukům to ale bylo ještě málo a v druhém poločase přidali další čtyři branky a se skóre 10:0 postoupili do finále.
V utkání o zlato jsme změřili síly s týmem NK Domžale. Byl to nejvíce náročný zápas jak po taktické, tak agresivní stránce. Po prvním poločase byl stav nerozhodný 2:2. Kluci si ale řekli, že tento turnaj chtějí vyhrát, a po pár vteřinách vstřelili další branku, zanedlouho pak přidali další dvě. Konečné skóre 5:2 a absolutní vítěz turnaje byl na světě! Třešinkou na dortu byly ceny v podobě nejlepšího brankáře Jakuba Surovčíka, nejlepšího střelce Lukáše Hroníka a nejlepšího hráče Martina Douděry! Málokdy se stane, že všechna ocenění shrábne jeden tým, ale jak první místo, tak i individuální ohodnocení, byly po právu v našich rukou. Velká gratulace týmu!" neskrýval trenér svou radost.

Slavii v Maďarsku reprezentovali tito hráči:
Fülöp, Surovčík - Štetka, Lytvyn, Hájek, Matys, Leitl, Rovenský, Starý, Kopáček, Křišťan, Nováček, Šubert, Štěpnička, Hroník, Douděra, Kneifel, Toula, Gajdošík, Hrubeš

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články