U17 se na turnaji ve Švýcarsku mezi staršími hráči neztratila | SK Slavia Praha
Více

U17 se na turnaji ve Švýcarsku mezi staršími hráči neztratila

PRAHA - Slávistická sedmnáctka se v průběhu velikonočních prázdnin zúčastnila mezinárodního turnaje ve švýcarské Bellinzoně. V konkurenci týmů z kategorie U18 se neztratila a skončila na celková páté příčce.
Turnaj byl primárně určený pro hráče o rok starší – tedy ročník 1997, který mohl mít ve svém týmu navíc tři hráče narozené 1996. Tým mladých slávistů, narozených 1998, jel na jih Švýcarska nasbírat zkušenosti z mezinárodních střetnutí. Hráči se tak měli možnost porovnat s konkurencí z různých částí Evropy.


Přečtěte si, jak trenér týmu Miroslav Jíra hodnotil jednotlivé předvedené výkony svých svěřenců.


Slavia – Inter Milán (Itálie) U 18 0:0

V základní skupině jsme sehráli s favorizovanými týmy velmi důstojnou roli a soupeře jsme dokázali vždy přinutit hrát naplno. Úvodní zápas proti italskému gigantovi jsme byli v prvním poločase nervózní, ale postupně jsme se dokázali přizpůsobit tempu zápasu a kvalitě soupeře. V závěru nás sice Inter dostal pod tlak, ale naše skvěle fungující defenzíva znamenala zisk prvního cenného úspěchu na turnaji.

Slavia – Tijuana (Mexiko) U 18 1:1


Branka: Krejdl

Ve druhém zápase jsme sehráli utkání, které se pro nás nevyvíjelo dobře, protože jsme prohrávali 0:1. Do poločasu jsme však srovnali zásluhou dua Lauricella-Krejdl na 1:1 a kluci ukázali nádhernou akci, kdy záložník Lauricella inteligentní patičkou vybídl ke skórování Krejdla, který se nemýlil. Ve druhém poločase to bylo doslova rugby! Mexičané nás kopali, bouchali v přerušené hře a útočníka Kovaříka dokonce pokousali na hlavě. Kluci ukázali srdce šampionů a dokázali přesto neinkasovat a udržet další cennou remízu.

Slavia – Midtjyalland (Dánsko) U 18 1:2

Branka:
Žežulka

V tomto zápase proti pozdějšímu suverénnímu vítězi turnaje jsme byli od začátku horším týmem a Dánové po zásluze vedli v poločase 1:0. O přestávce proběhla důraznější domluva s ohledem na to, že nemají co ztratit a že konečná remíza může pro nás znamenat možnost hrát semifinále.
Ve vápně byl po změně stran faulován Žežulka, sám se rozhodl penaltový kop zahrát a bohužel penaltu neproměnil. Dánové následně zvýšili na 2:0 a s námi to nevypadalo dobře. Jenže kluci ukázali neskutečný charakter a zásluhou Krále se Žežulkou dokázali snížit na 1:2. V závěru pak mohl vyrovnat z dobré pozice Kovařík, bohužel se k zakončení neodhodlal.

Zápas o 5. místo

Slavia – Tottenham (Anglie) U 18 3:2pen

Branky: 2 Krejdl

Penaltové kopy:
5:4 Slavia (Souček, Žežulka, Diviš, Novák, Stropek)

Tohle utkání si kluci opravdu užili. Byl to nádherný zápas a pro diváky atraktivní podívaná s penaltovým závěrem. Kohouti v zápase dvakrát vedli, ale ani to jim proti nám nestačilo. Kluci do tohoto zápasu dali úplně všechny síly, které ještě měli, a odměnou jim byl skalp špičkového týmu anglické Premiér League. Trenéři Tottenhamu nevěřícně po zápase koukali, jak je vůbec možné, že je dokáže o rok mladší tým takhle potrápit a nakonec ještě porazit. Přesto přišli všichni uznale pogratulovat a ukázali skvělý charakter.

Konečné pořadí

1. Midtjyallnd – Dánsko
2. Atletico Madrid – Španělsko
3. Inter Milán – Itálie
4. Ticino tým – Švýcarsko
5. Slavia Praha – ČR

6. Tottenham Hotspur – Anglie
7. Tijuana – Mexiko
8. Lokomotiv Moskva – Rusko

Na závěr ještě Miroslav Jíra děkoval rodičům za podporu reprezentačnímu trenérovi mládeže Petru Janouškovi a rodičům hráčů.
Svým svěřencům pak poslal vzkaz: „Musím vyseknout obrovskou poklonu všem naším hráčům a jsem rád, že se kluci přesvědčili o mojí vizi, že věk hráče nerozhoduje. Důležitá je kvalita hráče, jeho schopnosti, charakter, mentální odolnost a hlavně schopnost ukázat v zápase své dovednosti, bez ohledu na to, jak je tom soupeř věkově proti vám na druhé straně hřiště. Kluci hráli jste výborně a doufám, že vám tyto cenné zahraniční zkušenosti pomohou ve vaší kariéře být lepšími hráči."


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články