U18 a U16: Povedený vstup do sezony | SK Slavia Praha
Více

U18 a U16: Povedený vstup do sezony

KLADNO - Zápasy na Kladně vstoupily do svých soutěží také týmy U18 a U16. Starší tým porazil svého soupeře poměrem 4:1, mladší celek musel utkání otáčet, ale také zásluhou čtyř branek Adama Touly nakonec vyhrál 5:2.

U18: O výhře rozhodl první poločas

Tým pod vedením trenéra Michala Petrouše vstoupil do utkání aktivně a v 11. minutě šel do vedení. Po rohovém kopu se dostal k míči Jan Walter, který centroval zpět před branku, kde se hlavičkou prosadil Michael Azilinon. 2:0 to bylo po centru z levé strany z kopačky Tadeáše Michovského, toho našel na křídle pěknou přihrávkou Nedžad Zinhasovič. Centr našel před brankou Dominika Suka, který ve skluzu dopravil míč do branky.

Třetí trefu obstaral kapitán Vojtěch Krupička, který zůstal vpředu po standardní situaci, využil pěkné přihrávky Michala Vaňka a uzavřel poločasový výsledek na 3:0 pro červenobílé. Ve druhém poločase přidala Slavia čtvrtý gól, Michael Azilinon postupoval sám na brankáře, jeho střelu gólman Kindl vyrazil, útočník Slavie se znovu dostal k odraženému míči a před odkrytou brankou našel Martina Bejbla, který zvyšoval už na 4:0.

Zbytek utkání se hrál ve vysokém tempu, akce střídala akci a také domácí se dostali do hry. Pomohlo tomu nové pravidlo dočasného vyloučení, podle kterého následuje za žlutou kartu desetiminutové vyloučení. V sešívaném dresu byl napomínán Michael Azilinon. Svoji jedinou branku utkání vstřelili domácí v 80. minutě, konkrétně útočník Filip Mráček využil rychlý protiútok, udělal kličku brankáři a snížil na 1:4 z pohledu Kladna.

Také Slavia měla několik šancí na přidání dalších branek, Ondřej Sodoma orazítkoval tyč, poté v nadějné pozici mířil vedle. Do samostatného úniku se dostal střídající Petr Bývalec, také on ale zakončoval těsně vedle.

Slavia U18 vstoupila do soutěžního ročníku výhrou 4:1 na Kladně. Další zápas odehrají dorostenci 27. 8. od 14:00 na Xaverově proti Benešovu.

SK Kladno – SK Slavia Praha 1:4 (0:3)
Branky:
Azilinon, Bejbl, Krupička, Suk
Sestava: Trefil – Ielitro, Krupička, Walter, J. Schneider – Bejbl, Vaněk, Zinhasovič – Suk (46. Stříbrský), Azilinon (68. Bývalec), Michovský (46. Sodoma)

U16: Čtyři trefy Adama Touly

Svěřenci trenéra Petra Mikolandy vstoupili do utkání velkou šancí. Kapitán Jakub Kopáček překvapivou a zároveň povedenou přihrávkou našel v dobrém náběhu Štěpána Starého, který si ale v rozhodující chvíli míč moc předkopl a brankář domácích byl u míče dříve. Do vedení šlo ale jako první domácí Kladno, ve vápně dostal dostatek prostoru na zakončení Jiří Hrubeš, který přízemní střelou otevřel skóre.

Slavia se tlačila za vyrovnáním, velkou příležitost měl Michal Douděra, z malého vápna ale zakončoval nad. Vyrovnání přišlo z učebnicového protiútoku. Roh domácích odvrátila obrana Slavie za pokutové území na Martina Douděru, který poslal do brejku Lukáše Hroníka, ten postupoval spolu s Jonášem Kneifelem proti jedinému obránci. Lukáš Hroník ideálně načasoval svou přihrávku a Jonáš Kneifel se tváří v tvář brankáři Kladna nemýlil!

O čtyři minuty později již červenobílí vedli. Dlouhou přihrávku sklepl Lukáš Hroník hrudí do vyložené šance na Adama Toulu, který svým gólem otočil výsledek na poločasových 2:1 pro sešívané. Úvod druhého poločasu se nesl v duchu velkého tlaku Slavie, velmi aktivní byl především Martin Douděra. Třetí branka padla v 60. minutě. Adam Toula zabojoval o dlouhou přihrávku, obešel obránce a s přehledem si poradil také s brankářem – 3:1!

Domácí snížili v 68. minutě, k rozehrávce přímého kopu se postavil Jiří Hrubeš a krásnou střelou přidal svou druhou trefu. Poté si vzal ale slovo opět Adam Toula, nejprve si našel přihrávku do pokutového území a zvýšil na 4:2, o dvě minuty později se dostal k míči za hranicí velkého vápna a pěknou ranou k tyči stanovil definitivní podobu skóre na 5:2.

Také tým U16 vstoupil do soutěže výhrou, ačkoliv musel vývoj utkání otáčet, také díky čtyřem brankám Adama Touly vyhrál 5:2.

SK Kladno – SK Slavia Praha 2:5 (1:2)
Branky:
4x Toula, Kneifel
Sestava: Surovčík – Matys (41. Leitl), Štětka (41. Křišťan), Neruda, Hájek – Kopáček, Starý, Hroník (59. Štěpnička) – Douděra (68. Garagič), Toula, Kneifel

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články