U19: Na GENERALI CEE Cup osmé místo | SK Slavia Praha
Více

U19: Na GENERALI CEE Cup osmé místo

PRAHA - V úterním souboji o sedmé místo podlehli dorostenci čínskému týmu Beijing Renhe FC 0:3 a na turnaji končí s bilancí jedné výhry a dvou proher na osmém místě.
Skóre zápasu se poprvé měnilo v 19. minutě, po centru ze strany se v závaru před brankou nejlépe zorientoval útočník soupeře a poslal Beijing do vedení.

Zajímavou šanci na vyrovnání měla Slavia v 30. minutě. Pěknou individuální akcí se blýskl Alen Kurtalič, který ještě posunul míč na Marca Lauricellu, který branku soupeře však jen těsně minul.

Blízko vyrovnání byla Slavia v 36. minutě. Pavel Bucha rozehrál s Marcelem Čermákem roh nakrátko, prvně jmenovaný poslal centr do pokutového území, kde se k míči dostal Alen Kurtalič, svou hlavičkou však orazítkoval břevno. 

Do druhého poločasu vstoupila Slavia tlakem, v 50. minutě střílel zpoza vápna Daniel Krejdl, jeho střela jen těsně minula bránu soupeře.

Soupeř hrozil z rychlých protiútoků a jeden takový proměnil v 56. minutě. Útočník soupeře postupoval sám na brankáře Romana Přibyla, kterému udělal kličku, a zakončoval míč do odkryté branky.

Slavia se snažila o kontaktní branku, avšak její snaha ve vážnější šanci nevedla. Soupeř naopak potvrdil svou výhru v 80. minutě, kdy opět po rychlém protiútoku a samostatném úniku na našeho brankáře následovala klička a gól do prázdné brány.

Slavia U19 tak na turnaji GENERALI CEE Cup obsadila 8. místo.
Další utkání odehraje tým U19 v neděli 31. 7. od 11:00 proti Viktorii Plzeň, zápas se hraje na hřišti v obci Tlučná.

SK Slavia Praha – Beijing Renhe FC 0:3 (0:1)
Sestava: Přibyl – Begamovič (63. Pek), Stropek (46. Pardubský), Mareš, Mandič (56. Havrda) – Kovařík (26. Krejdl), Bucha, A. Lauricella (26. Beňo), Kurtalič, Čermák – M. Lauricella

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články