U19: Osmigólová přestřelka v Karviné | SK Slavia Praha
Více

U19: Osmigólová přestřelka v Karviné

KARVINÁ - Divoký zápas odehráli dorostenci Slavie v Karviné. Zápas nabídl osm vstřelených branek, třikrát tým U19 vedl, ale přesto z Karviné veze pouze bod.
Do zápasu vstoupili lépe domácí a více se tlačili před bránu Slavie, do nebezpečného zakončení se však nedostali.

A tak šla do vedení Slavia. Ondřej Pek zatáhl míč od pomezní čáry na střed hřiště, přihrál na
Pavla Buchu, který krásnou ranou z velké dálky vstřelil úvodní gól zápasu. Za dvě minuty se Pavel Bucha prosadil podruhé. Jan Vejvar obešel svého obránce a svým přízemním centrem našel na přední tyči Ondřeje Peka, jehož zakončení ve skluzu skončilo pouze na tyči, dobíhající Pavel Bucha však míč v klidu dorazil do odkryté branky. V 36. minutě vyslal další krásnou střelu Pavel Bucha, tentokrát však levačkou trefil pouze břevno.

Soupeř brzy snížil, útočník soupeře pronikl do velkého vápna a střelou na zadní tyč vrátil Karvinou do hry. Vyrovnání přišlo těsně před koncem prvního poločasu. Prudká střela hráče domácích se odrazila od tyče šťastně pro domácí do jejich hráče, od kterého putoval míč do branky – 2:2.

V 57. minutě šla Slavia opět do vedení a znovu u toho byl Ondřej Pek, který skvěle vybojoval míč, vyměnil si ho s Janem Vejvarem a přízemním centrem našel na přední tyči Marca Lauricellu, který uklidil míč do branky.

Karviná ovšem znovu dokázala vyrovnat. Do samostatného úniku se dostal útočník domácích, jeho zakončení dobře vyrazil brankář Daniel Toman. U odraženého míče byl bohužel jako první opět hráč Karviné, ten už neměl problém dopravit míč do odkryté branky.

Další šanci na vedoucí gól měla Slavia v 66. minutě. Po rychlé akci Ondřeje Peka a Marca Lauricelly centroval Pavel Bucha, ke střele z hranice vápna se dostal Šimon Havrda, ten bohužel vystřelil těsně nad branku. Potřetí šla Slavia do vedení v 77. minutě. Ondřej Žežulka dobře vyvezl míč z vlastní poloviny, následně přihrál do strany na Vojtěcha Mareše, který centroval do vápna. Marco Lauricella sklepl jeho centr právě na Ondřeje Žežulku, který nekompromisní ranou pod břevno zakončil akci, kterou si sám založil. Ke třem asistencím mohl přidat gól Ondřej Pek v 87. minutě. Antonio Lauricella ho svým centrem z rohového kopu našel naprosto přesně, Ondřej Pek jen o centimetry minul šibenici domácí branky.

Domácím se bohužel povedlo opět srovnat, o to více může Slavii mrzet, že to bylo v nastavení utkání. Po rohovém kopu se podařilo hráčům domácích protlačit míč do branky – 4:4.

Od nové sezony dorostenecké ligy se v případě remízy zahrávají pokutové kopy. V těch byla bohužel Karviná úspěšnější a získala tak druhý bod.

Další zápas odehraje dorost 10. 9. od 11:00 na Xaverově proti Hradci Králové.

MFK Karviná - SK Slavia Praha 5:4 pen.  
Branky: 31. Egri, 45. Mooc, 60. Kusyn, 90. Štěrba, rozh. pen. Tůma – 14. a 16. Bucha, 57. M. Lauricella, 76. Žežulka
Sestavy:
Ciupa – Wenglorz, Štěrba, Blejchař, Hejda (71. Vokoun), Macko, Egri (48. Tůma), Drbúl, Mooc (76. Hruška), Kostiuško, Kusyn (76. Pisarek)
Toman – Stropek (46. Havrda), Vyskočil, Žežulka, Pardubský - Bucha (85. A. Lauricella), Beňo, Čermák (64. Mareš) - Pek, M. Lauricella (89.Stehno), Vejvar.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články