U19: V generálce šest gólů diviznímu Českému Brodu | SK Slavia Praha
Více

U19: V generálce šest gólů diviznímu Českému Brodu

V posledním přípravném zápase před začátkem 1. dorostenecké ligy se tým U19 utkal s divizním Českým Brodem. Dorostenci vstřelili šest branek, dvakrát se prosadil také nováček v týmu Mario Telnar.
ČESKÝ BROD – Slavia byla od úvodu aktivnější a hned v první minutě se do velké šance dostal Marcel Čermák, který zakončoval z malého vápna. Jeho střelu však brankář soupeře vyrazil.

Do vedení šla tak Slavia v 9. minutě, kdy se chytrou narážečkou s Marcelem Čermákem dostal za obranu
Pavel Bucha a v samostatném úniku překonal gólmana – 1:0!

Druhý gól přidali dorostenci v 13. minutě, Mario Telnar vystihl chybnou rozehrávku brankáře a chytrým zakončením přeloboval vyběhnutého brankáře.

Snížit se domácím povedlo v 30. minutě. Centrovaný míč ze strany usměrnil útočník soupeře pouze do břevna, odražený míč však už uklidil dobíhající hráč do branky.

Do dvoubrankového vedení se Slavia vrátila v 35. minutě. Krejdl ve vápně posunul míč na Pavla Buchu, který skvělou individuální akcí obešel tři hráče a připravil míč před odkrytou bránu pro Maria Telnara, který už neměl problém uklidit míč do odkryté brány.

O dvě minuty později slavila Slavia čtvrtý gól, Marcel Čermák našel za obranou Daniela Krejdla, který obstřelil brankáře soupeře.

Šanci na korigování skóre měli domácí v 40. minutě, po rohovém kopu hlavičkoval však útočník domácích pouze do tyče. Do šaten se tak šlo za poločasového výsledku 4:1 pro Slavii.

Velkou šanci na pátý gól měl v 61. minuty David Novák, kterého do samostatného úniku pěknou přihrávkou poslal Filip Vyskočil, našeho útočníka však brankář domácích tentokrát vychytal.

Pátý gól tak přišel v 65. minutě. Daniel Krejdl vyslal za obranu pěknou přihrávku, které se chopil David Beňo a prostřelil brankáře domácích.

Slavia v druhém poločase hodně držela míč a soupeře moc do vážných šancí nepouštěla. Sama se naopak pouštěla do ofenzivních výpadů, do jednoho z nich se po akci středem dostal David Novák, obránce soupeře mu míč vypíchnul pouze k volnému Danielu Krejdlovi, který přidal svůj druhý gól a zároveň zvýšil na 6:1.

Soupeř stačil ještě upravit skóre na konečných 6:2 pro Slavii, když se po centru ze strany trefil útočící hráč soupeře přesně k tyči.

Slavia tak v generálce na mistrovské zápasy porazila Český Brod 6:2. Do dorostenecké ligy vstoupí 13. 8., v 11:00 nastoupí na hřišti Českých Budějovic.

Český Brod – SK Slavia Praha U19 2:6 (1:4)
Branky
: 13. a 35. Telnar, 37. a 85. Krejdl, 9. Bucha, 65. Beňo
Sestava: Přibyl - Pek (46. Stropek), Mareš, Vyskočil, Pardubský (34. Havrda) - Čermák (66. A. Lauricella), Beňo, Bucha - M. Lauricella, Telnar (50. Novák), Krejdl

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články