U19: Ve druhém zápase na GENRALI CEE Cup prohra s RB Leipzig | SK Slavia Praha
Více

U19: Ve druhém zápase na GENRALI CEE Cup prohra s RB Leipzig

Ve druhém zápase GENERALI CEE Cupu se týmu U19 setkal s nováčkem německé Bundesligy, týmem RB Leipzig. Vypjaté utkání nabídlo divákům spoustu zajímavých momentů, bohužel se špatným koncem pro Slavii.
Německý tým vstoupil do utkání lépe a ve 12. minutě šel zásluhou hlavičky Dadashova do vedení.

Obrovskou šanci na vyrovnání měla Slavia v 30. minutě. Ve vápně byl faulován Pavel Bucha a k rozehrávce pokutového kopu se postavil David Novák, toho však vychytal brankář soupeře.

Soupeř tak trestal, ve 32. minutě přišla rychlá křídelní akce a po centru ze strany uklidil míč do sítě opět Dadashov - 0:2.

Poté zahrozila opět Slavia, dvě zajímavé příležitosti měl Marco Lauricella, nejprve svou střelou zpoza velkého vápna napálil břevno, v další šanci pak zakončoval z malého vápna nad branku.

Snížení výsledku přišlo ve 42. minutě, přesnou ranou k tyči se trefil Daniel Krejdl.

Druhý poločas byla Slavia na hřišti jasně lepším týmem a zamkla soupeře na jeho polovině, toužené vyrovnání však nepřišlo. RB Leipzig využil jeden ze svých rychlých protiútoků k navýšení vedení, v 80. minutě se trefil Demirovic.

Slavia se ale nevzdala, ve 87. minutě se po centru Antonia Lauricelly ocitl na malém vápně úplně sám Ondřej Pek a hlavou snížil na 2:3.

Poslední slovo měli hosté, po dalším rychlém brejku stanovil skóre zápasu na 4:2 pro RB Leipzig Kuhn.

SK Slavia Praha - RB Leipzig 2:4 (1:2)

Branky: 42. Krejdl, 87. Pek - 12., 32. Dadashov, 80. Demirovic, 90. Kuhn

Sestava: Toman - Pek, Žežulka (37. Vyskočil), Mareš, Pardubský - Bucha, Beňo (56. A. Lauricella), Čermák (70. Havrda) - Krejdl, M. Lauricella, Novák (37. Kurtalič) 
ČK: 90. Vyskočil

Slavii tak čeká zápas o umístění, o soupeři, místu a času Vás budeme informovat.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články