U19: Výhra nad vedoucím celkem slovenské dorostenecké ligy | SK Slavia Praha
Více

U19: Výhra nad vedoucím celkem slovenské dorostenecké ligy

PRAHA/EDEN - Ve třetím přípravném zápase se nejstarší dorostenci pod vedením Karla Pitáka utkali s vedoucím celkem slovenské dorostenecké ligy Nitrou. Sešívaní v utkání neproměnili řadu šancí, i tak utkání zvládli vítězně.
Hosté šli do vedení ve 3. minutě. Útočící hráč využil zaváhání obrany v rozehrávce a svým centrem našel spoluhráče na zadní tyči, který uklidil míč do prázdné branky. Podobnou šanci měli hosté i o chvíli později, skvělým zákrokem se však prezentoval Roman Přibyl.

Velkou příležitost na vyrovnání měla Slavia v 10. minutě, centr Šimona Havrdy trefil ruku bránícího hráče a rozhodčí nařídil pokutový kop, ten však David Novák neproměnil. Vyrovnání tak přišlo až v 19. minutě, Pavel Bucha vymyslel pěknou přihrávku za obranu na
Jana Vejvara, a ten srovnal stav skóre. V další velké šanci byl opět David Novák, ovšem z malého vápna odkrytou branku přestřelil.

Poté se opět dvakrát vytáhl brankář Nitry, nejprve pohotově vyrazil zakončení útočícího hráče Slavie z bezprostřední blízkosti, o několik minut později vytáhl povedenou střelu Michaela Höniga z velkého vápna na rohový kop.

Vedení se chopila Slavia v druhém poločase, v 54. minutě kopal Pavel Bucha rohový kop a na přední tyči našel přesně Daniela Stropka, který hlavou potvrdil svou gólovou formu z podzimní části soutěže. Třetí asistenci v zápase si Pavel Bucha připsal v 61. minutě, kdy výbornou přihrávkou našel v náběhu Jana Vejvara, který zkušeně pojistil výhru.

Slavia porazila vedoucí celek slovenské dorostenecké soutěže 3:1, všechny tři branky připravil svým spoluhráčům Pavel Bucha. V dalším zápase se U19 utká 8. 2. od 18:30 na umělé trávě v Edenu s druhým celkem ČFL Olympií Hradec Králové.

SK Slavia Praha - Nitra 3:1 (1:1)
Branky: 19. a 61. Vejvar, 54. Stropek - 3. soupeř
Sestava: Přibyl (46. Radimský) - Stropek, Macháček, Vyskočil, Havrda - A. Lauricella, Bucha, Hönig (46. Stehno) - Vejvar, M. Lauricella (77. Hönig), Novák (46. Bielesz)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články