U19 a U17: Derby na závěr podzimu | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Derby na závěr podzimu

PRAHA/EDEN - V posledním podzimním kole celostátní dorostenecké ligy se Slavia střetla v Edenu se Spartou. Starší tým U19 na soupeře nestačil a prohrál 3:5, výběr U17 naopak zvítězil 3:0 a vede ligu U17!

U19: Slavia dvakrát dotahovala, nakonec v derby prohrála

V základní sestavě nastoupili zahraniční reprezentanti Andrei Sintean a Farid Nabiyev. 

Vedení se ujali hosté v sedmé minutě, po špatném odkopu obrany se k míči na velkém vápně dostal Dominik Šimáček a střelou k tyči poslal soupeře do vedení. O deset minut později se sešívaní radovali z vyrovnání. Na pravé straně se dobrým napadáním dostala Slavia k míči, David Beňo posunul míč na Andreie Sinteana, který ho prostrčil na osamoceného Tomáš Čvančaru, útočník sešívaných se sám před brankářem nemýlil.

Už o minutu později ale šli hosté opět do vedení, po rohovém kopu útočící hráč soupeře prodloužil míč na zadní tyč, kde osamocený Zdeněk Hucek doklepl míč do sítě. V závěru prvního poločasu si připsal dobrý zákrok Denis Radimský, který vyrazil střelu Václava Drchala. Po prvním poločase tak vedli hosté 2:1.

Hned v úvodu druhého poločasu se Slavia opět dočkala vyrovnání. Andrei Sintean se zbavil ve velkém vápně obránce, následně byl ve velkém vápně faulován a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Míče se chopil kapitán David Beňo a penaltu s přehledem proměnil. V 66. minutě opět ale hosté vedli, první střelu brankář Denis Radimský stihl vyrazit, odražený míč si našel Christian Frýdek, který uklidil míč do prázdné branky.

Další dva góly hostů přišly z kopačky Václava Drchala, nejprve zakončoval osamocený z malého vápna, poté se dostal do samostatného úniku, udělal kličku brankáři a přidal svou druhou trefu. Slavia v 90. minutě snížila na konečných 3:5, přesný centr Daniela Koska usměrnil do sítě Michael Hönig.

Sešívaní dorostenci prohráli v posledním zápase podzimu se Spartou 3:5.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 3:5 (1:2)
Branky:
 17. Čvančara, 50. Beňo(pen.), 90. Hönig - 68. a 83. Drchal, 7. Šimáček, 18. Hucek, 66. Frýdek
Sestava: Radimský - Schneider, Drozda, Mach (71. Čerňanský), Kosek - Beňo, Macháček, Sintean (86. Bejbl) - Hönig, Čvančara, Nabiyev (46. Havránek)

U17: Na závěr povedeného podzimu výhra v derby!

Sešívaní vstoupili do utkání dobře a tlačili se před bránu soupeře, Vedení se dočkali ve dvacáté minutě. Jakub Zeronik nevzdal boj o přihrávku za obranu, v souboji s obráncem dostal brankáře pod tlak, ten míč vyrazil pouze před vápno, kde se k míči dostal David Eichler, který střelou do odkryté branky otevřel skóre zápasu.

V úvodu druhého poločasu se hosté snažili o vyrovnání, k vážnější šanci se ale nedostali a pokusy z dálky kryl brankář Jakub Markovič. Slavia naopak hrozila z rychlých protiútoků, zajímavé příležitosti měl Jakub Zeronik, jeho zakončení ale gól nepřinesla. Střelec z posledních zápasů si schoval důležitou akci na 67. minutu, přihrávkou našel rozeběhnutého Michala Kubáně, který se dostal do samostatného úniku a s přehledem si proměnil s brankářem Benadou - 2:0!

V 71. minutě to bylo už 3:0! David Eichler postupoval sám na brankáře, udělal mu kličku, z ostrého úhlu přihrával před odkrytou branku na Jakuba Zeronika, jehož zakončení vykopl z brankové čáry obránce, míč ale odvrátil k Lukáši Červovi, který už uklidil míč do sítě.

Tým U17 tak zakončil podzim výhrou v derby 3:0! V šestnácti zápasech mladší dorostenci ani jednou neprohráli, body ztratili pouze jednou, když v Opavě vyhráli po pokutových kopech. Ligu U17 vedou s náskokem jedenácti bodů na druhou Plzeň, která má ale zápas k dobru.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 3:0 (1:0)
Branky:
20. Eichler, 67. Kubáň, 71. Červ
Sestava: Markovič - Hošek, Walter, Vlček, Schneider (77. Vincour) - Žambůrek (70. Toula), Červ, Vít, Eichler - Zeronik (75. Vlasák), Kubáň

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články