U19 a U17: Dvě výhry nad Příbramí | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Dvě výhry nad Příbramí

PRAHA/XAVEROV - Ve druhém domácím zápase celostátních dorosteneckých lig U19 a U17 čekal Slavii duel s Příbramí. U19 od třetí minuty prohrávala, utkání však dokázala rychle otočit. Mladší dorostenci nenechali nic náhodě a hostům vstřelili třináct branek!

U19: Rychlý obrat zajistil tři body

Do vedení šli jako první hosté, už ve třetí minutě dostal zpětnou přihrávku Jakub Lukavský a přesnou střelou otevřel skóre. Vyrovnáno bylo v 15. minutě. Jan Havránek byl faulován před pokutovým územím, David Macháček se postavil k rozehrávce přímého kopu, jehož střela byla ve zdi tečována, i přesto skončila za zády brankáře Berana.

Sešívaní rychle otočili vývoj zápasů, centr Jana Havránka proletěl celým pokutovým územím, následně se k míči za vápnem dostal David Beňo a pěknou střelou do šibenice strhl vedení na stranu Slavie. Svou druhou trefu mohl reprezentační záložník přidat před koncem prvního poločasu. David Beňo vyvezl míč z vlastní poloviny až před velké vápno, kde napřáhl ke střele, jeho přízemní střela skončila na tyči.

Vstup do druhého poločasu se povedl skvěle. Michael Hönig dostala míč k Tomáši Čvančarovi, který postupoval sám na brankáře a chytrým lobem přehodil vyběhnutého brankáře. Ve zbytku utkání se snažili sešívaní přidat další trefy, k úspěchu už to však nevedlo. Tým U19 porazil Příbram 3:1

SK Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:1 (2:1)
Branky:
15. Macháček, 25. Beňo, 49. Čvančara
Sestava: Svítil - Mach, Škarda, Drozda, Schnider - Beňo, Macháček, Valenta - Havránek, M. Lauricella (46. Čvančara), Hönig

U17: Třináctibranková kanonáda

Brankovou kanonádu načal v 9. minutě Jan Žambůrek, který se dostal ke střele z vápna a přízemní střelou otevřel skóre duelu. Do dvoubrankového vedení šli sešívaní v 15. minutě, nejprve střílel Matěj Vít, poté Ladislav Krobot, obě střely brankář vyrazil, míč se však dostal opět k Matěji Vítovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě. 

Ve 20. minutě vstřelil svoji první branku Ladislav Krobot, po přihrávce Jana Žambůrka předvedl pohlednou individuální akci a nekompromisním zakončením na zadní tyč zvyšoval už na 3:0. Poté se ke slovu dostal soupeř, sám před brankářem Jakubem Markovičem byl Lukáš Navrátil, ten snížil na 1:3 z pohledu hostující Příbrami.

Tomáš Vincour rozjel dlouhou přihrávkou na Alexandra Bártu akci znamenající vedení 4:1. Alexandra Bárta následně našel ve vápně Ladislava Krobota, který se hlavou na přední tyči nemýlil. Na 5:1 zvyšoval po přihrávce Ladislava Krobota Lukáš Červ. Hattrick byl dokonán ještě do poločasové přestávky, Ladislav Krobot se postavil k rozehrávce přímého kopu těsně za hranicí vápna a nekompromisní ranou na zadní tyč nedal brankáři šanci.

Druhý poločas začal dalším gólem Slavie, opět to byl Ladislav Krobot, kterého poslal do samostatného postupu na brankáře Alexandr Bárta. Útočník sešívaných udělal kličku brankáři a z těžkého úhlu zvyšoval na 7:1. V 51. minutě rozehrál Jakub Markovič dlouhou přihrávkou opět na Ladislava Krobota, který poslal svůj centr přesně na hlavu Davida Eichlera - 8:1.

Na další branku nahrával opět Ladislav Krobot, který připravil branku pro Jana Žambůrka, jeho druhá trefa znamenala devátý gól Slavie. V 66. minutě opět nahrával na gól Ladislav Krobot, který z první sklepl míč do běhu na Daniela Koska. Levý obránce červenobílých vstřelil jubilejní desátou trefu Slavie. Hned po rozehrávce Příbrami vybojoval míč Jakub Zeronik a obloučkem přehodil brankáře hostů - 11:1.

V 73. minutě připravil Jakub Zeronik střeleckou pozici pro Adama Vlasáka, který povedenou střelou zpoza vápna zvyšoval na 12:1. Poslední slovo měl Jan Žambůrek, který se dostal k míči po nakrátko rozehraném rohovém kopu a dokonal tak svůj hattrick. Zároveň stanovil definitivní podobu skóre na 13:1.

Mladší dorostenci porazili Příbram vysoko 13:1. Čtyři trefy obstaral Ladislav Krobot, hattrick vstřelil také Jan Žambůrek.

SK Slavia Praha - 1. FK Příbram 13:1 (6:1)
Branky:
20., 26., 33. a 42. Krobot, 9., 62. a 78. Žambůrek, 15. Vít, 30. Červ, 51. Eichler, 66. Kosek, 67. Zeronik, 73. Vlasák
Sestava: Markovič - Bárta, Vincour, Vlček (41. Brojo), Kosek - Červ (41. Eichler), Vít, Žambůrek - Kubáň (58. Zeronik), Krobot, Kubiš (53. Vlasák)

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články