Uděláme všechno pro to, abychom se tam dostali místo nich | SK Slavia Praha
Více

Uděláme všechno pro to, abychom se tam dostali místo nich

PRAHA - S potěšením přijali slávisté po poledni los play-off Evropské ligy. Sešívaní se v něm utkají s Anderlechtem Brusel, což nejvíce potěšilo vedoucího týmu Stanislava Vlčka.
„Já jsem si samozřejmě Anderlecht přál a když se zúžil ten okruh soupeřů, které jsem věřil. Jsem rád, že jsme Anderlecht dostali a že se tam zase po delší době vrátím. Byť ne jako hráč, ale bude to příjemné," uvedl Stanislav Vlček, který v Bruselu působil na konci minulého desetiletí.

Anderlecht Brusel se se Slavií utká znovu po více než deseti letech, tehdy však patřil k evropským stálicím. „Je pravda, že už nejsou pravidelným účastníkem Ligy mistrů, ale pořád mají obrovskou kvalitu a v Belgii jsou top klubem. Nebude nás čekat nic jednoduchého, ale hratelný je to vždy. Myslím, že šanci máme, pokud se dobře připravíme a zvládneme to domácí utkání," doplnil Stanislav Vlček.

Trenér Dušan Uhrin je s losem spokojený a navíc se těší na opět skvělou atmosféru při domácím utkání v Edenu. „Jsme spokojený s losem, který je těžký. Ale nemohli jsme si moc vybírat, bylo tam možná jedno slabší mužstvo, jinak všechno těžké týmy. Těším se, že zase přilákáme diváky na stadion, věřím, že bude Eden úplně plný. Záleží jen na nás, jestli postoupíme," komentuje trenér Dušan Uhrin.

Milan Škoda si sice přál italské Sassuolo, Anderlecht ho ale určitě nezklamal. „Myslím si, že soupeř má v sobě všechno. Atraktivitu a je to i kvalitní tým a těžký soupeř. Zároveň věřím i v naději na postup," má jasno slávistický útočník.

Slavia se dostala do rozhodujícího play-off Evropské ligy, mají sešívaní co ztratit? „Můžeme ztratit to, že nepoustoupíme, což by nás mrzelo. Víme, že Anderlecht je těžký soupeř a asi bude favoritem, ale my uděláme všechno pro to, abychom jim to co nejvíce zkomplikovali, a dostali se tam místo nich," doufá Škoda.

Příprava na Anderlecht začala prakticky okamžitě po losu. „Zjistíme si o nich všechno, už teď posíláme na jejich ligové utkání Honzu Kmocha. Pevně věřím, že budeme vědět každý detail," líčí trenér.

Ne každý měl to štěstí, že mohl páteční los sledovat živě, Milan Škoda ho prospal. „Já se dostal do postele až v půl desáté, tak jsem si zdřímnul na tři hodiny. Když jsem se probudil, tak už jsem měl jen zprávy, koho jsme dostali," usmívá se na závěr střelec.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články