Utkání, co nás posune dopředu, věří i přes prohru trenér | SK Slavia Praha
Více

Utkání, co nás posune dopředu, věří i přes prohru trenér

PRAHA/EDEN ARÉNA - Nadějná druhá půle srovnávací branku nepřinesla a sešívaní tak museli skousnout od Villarrealu porážku. „Mohli jsme je výsledkově potrápit víc,“ mrzelo Jaroslava Šilhavého. „Vezmeme ale zavděk zlepšeným výkonem ve druhém poločase a třeba to ve druhém zápase týdne dotáhneme,“ přeje si před nedělním duelem s Plzní.
„Prohráli jsme s výborným týmem španělské ligy, což Villarreal dokazoval v prvním i ve druhém poločase. V první půli jsme jim to navíc usnadnili. Byli jsme až moc nervózní, nepodrželi balon, ztráceli ho, hráli jsme roztaženě. Pak jsme dostali branku a přečkali ještě další šance,“ okomentoval první část hry trenér Jaroslav Šilhavý.
 
„Druhý poločas jsme zahráli o moc lépe, byli jsme nebezpeční, měli jsme šance, byť soupeř hrozil svou kvalitou z brejků. Zasloužili jsme si dát gól, mohli jsme je výsledkově potrápit víc,“ mrzelo ho.

On sám šance svých svěřenců sledoval od postranní čáry. „Několik jizev na srdci možná přibylo, ale věřil jsem, že gól dáme. Bylo by to veselejší, ale na lajně neuděláte nic. Snažil jsem se kluky povzbudit, ale na hřišti moc neslyší,“ pokračoval trenér.

Slavnostní atmosféra v Edenu byla na 125. výročí klubu bouřlivá, na hráče to podle trenéra ale negativní vliv nemělo. „Myslím, že taková kulisa k tomu patří. Hráči se oslavám nevěnovali, dělali to, co před každým zápasem,“ doplnil.

V souběžném utkání zvítězila Astana v Tel Avivu. „Výsledek druhého zápasu nám moc nahrál, ale máme to ve své moci, vyhrajeme-li oba zápasy, postoupíme,“ chce se soustředit jen na Slavii.

O poločase musel ze zdravotních důvodů střídat Jakuba Hromadu a do zápasu naskočil uzdravený Ngadeu, který se postavil vedle Tomáše Součka. „Mohli by to spolu zvládnout i v neděli, ale neříkám, že to tak bude. Reagovali jsme na zranění Hromady a zvažovali, zda střídat ofenzivně nebo ne. Nakonec to bylo správné rozhodnutí, soupeře jsme zatlačili i takhle. Odebírali jsme míče a útočili. Souček tam měl dvě nebo tři gólovky, mohl to korunovat brankou,“ dodal na adresu záložníka sešívaných.

Na křídle na rozdíl od prvního utkání s Villarrealem nastoupil Miroslav Stoch. „Ve druhé půli pookřál, v první zapadl do výkonu celého týmu. Ve druhé půli měl hodně dobrých akcí, má výbornou střelu, snažil se. Kus mu ale chyběl, aby byl užitečnější,“ doplnil trenér.

Slavii čeká v neděli Plzeň a kromě Ngadeua je už uzdravený i Simon Deli. „Neměli po utkání žádný problém, budou připraveni,“ říká před nedělí. „Zápas v Plzni se bude hodně přibližovat Evropské lize, oba týmy jsou hodně vyspělé. Plzeň je zatím neomylná, chceme ji připravit o neporazitelnost,“ hlásí trenér Šilhavý.

Pohárový zápas bere před důležitým ligovým soubojem jako přínos. „Bude to jiný zápas než s Villarrealem, ale určitě nás tohle utkání posune dopředu. Tihle hráči vás nutí jinak přemýšlet, jinak chodit do soubojů. Když jim dáte prostor, je pak složité je chytat,“ uvědomuje si.

On sám oslaví zítra 56. narozeniny. „Výhra by byla pěkná, s Villarrealem by se to hodilo taky, mohl jsem dostat dárek já i Slavia. Vezmeme ale zavděk zlepšeným výkonem ve druhém poločase a třeba to ve druhém zápase týdne dotáhneme,“ přeje si nedělní výhru v Plzni.

Před utkáním také vyšlo najevo, že kapitán Jiří Bílek ukončí pravděpodobně po podzimu profesionální kariéru a přesune se v klubu do nové role. „Bavili jsme se o tom, Jirka neměl touhu někam jít dohrávat kariéru, chce se věnovat klubu, managementu, ještě se to vyprofiluje. Bylo to z čistého nebe, ani nevím, jako funkci přesně bude zastávat. Zda bude můj nadřízený. Třeba zítra půjdu na kobereček,“ smál se trenér.

Svému kapitánovi ale v nové roli věří. „Je to lidsky vynikající kluk, má chuť. I když je teď třeba je začátečník, záleží jen na něm. Jak ho znám, bude to brát vážně a bude ve sportovním úseku prospěšný,“ má jasno Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články