V Edenu vrcholí přípravy trávníku pro EURO U21 | SK Slavia Praha
Více

V Edenu vrcholí přípravy trávníku pro EURO U21

PRAHA - V týdnu po domácím zápase s Duklou se v Edenu nepřetržitě pracuje na úpravě a zkvalitnění hrací plochy před mistrovstvím Evropy do 21 let, které v ČR proběhne v červnu.
„Takřka všechno jde podle plánu. Načasování příprav a zejména strojových zásahů zohledňuje nabitý program. Bohužel ve stínu náhlého úmrtí Milana Zajíčka, jenž byl hlavním groundsmanem hřiště, ale mini tým Slavie se semknul a práce běží v duchu interní dohody, že hřiště připravíme stejně, jako by tu Milan byl,“ připomněl organizačně-provozní ředitel klubu Jiří Trepeš smutnou událost.

Ono najít vhodný termín pro úpravy hrací plochy nebylo vůbec jednoduché. „Oproti jiným stadionům se v Edenu kvůli multifunkčnosti stadionu složitě hledají volné termíny pro revitalizační a strojové práce,“ vysvětluje Trepeš.

„Bylo zde utkání 28. kola s Duklou, v pondělí 25. května se v Edenu uskuteční utkání legend ČR – Německo. Dále se na stadionu v příštím týdnu, vzhledem k tomu, že vlastník Edenu pronajal plochu, budou vyskytovat zahraniční filmaři, do toho předzápasový trénink Slavie a navazující poslední 30. kolo a utkání Slavia – Slovácko,“ popisuje Jiří Trepeš starosti při hledání termínu.

Co tedy čeká slávistický tým, starající se o trávník v Edenu, těsně před samotným šampionátem? „Po skončení ligy nás čeká čtrnáct dní finální přípravy a pěstování trávníku do prvního utkání, které je na programu 17. června ČR – Dánsko, dále 20. června Dánsko – Německo, 23. června ČR – Německo a 30. června finále v Edenu,“ zakončil Jiří Trepeš povídání o nadcházejících dnech.

Jaké úpravy proběhly v Edenu v souvislosti s hrací plochou?

- aerifikaci hřiště prostřednictvím Verti - drain

- dosetí

- pískování celého hřiště

- výměna jednotlivých drnů plevelné trávy Lipnice roční

- hloubkové uvolnění strojem Verti - quake

- drnování brankovišť a rozcvičovací zóny v ploše 450m2

- aplikace kapalných hnojiv a podpůrných prostředků


„Celkově jde o strojové práce převyšující částku 300 000 Kč,“ popisuje organizačně-provozní ředitel náročnost akce. Došlo i ke kuriozitě, jak nejlépe se totiž v trávníku zbavit plevelné trávy? Ručně! „Došlo k ruční výměně 1185 ks „buchet“ plevelné trávy Lipnice roční,“ popisuje Jiří Trepeš s úsměvem.

K realizaci dochází v součinnosti a po dohodě FAČR, organizačního výboru ME U21, společnosti Stadion Eden, a.s. a SK Slavia Praha. Během samotného ME se o trávník bude starat provozní tým Slavie, který o plochu pečuje celoročně. Strojové práce provedla společnost AGRO CS a.s. „Musíme jim za operativnost a spolupráci poděkovat,“ doplňuje kolega z provozního oddelění Jiří Nerad a dodává, proč k celé této akci vůbec dochází? „Cílem všeho je pažit v perfektní kondici pro červnový šampionát," nastiňuje. 

Ale nejen to. Jsme rádi, že stadion s ohledem na velkou zátěž hřiště během šampionátu počítá rovněž s úhradou nákladů na opravy a revitalizaci hřiště po šampionátu tak, aby bylo ve druhé polovině července připraveno pro ligový ročník 2015/16,“ konstatuje na závěr Jiří Trepeš směrem k nadcházející sezoně.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články