V neděli od 18:00 utkání v Brně | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 utkání v Brně

PRAHA – Slávisté se po vložené středeční dohrávce v Plzni vydají v neděli do Brna, kde sehrají 21. kolo SYNOT ligy. Utkání s aktuálně jedenáctým týmem, tedy sousedem v tabulce, začíná na jihu Moravy v 18:00.
„Utkání máme teď za sebou v rychlém sledu, takže se musíme co nejlépe připravit na utkání v Brně. Máme nějaké šrámy, takže zatím nevíme, s kým můžeme počítat a s kým ne. Rozhodne se po předzápasovém tréninku,“ uvedl před utkáním v Brně trenér Miroslav Beránek.

Slávisté na podzim s Brnem doma prohráli 1:3, i když si v utkání vytvořili řadu šancí. „Brno u nás na podzim vyhrálo. Navíc teď po dvou neúspěšných zápasech chceme bodovat,“ má jasno kouč sešívaných.

Nedělní soupeř sešívaných na jaře dvakrát vyhrál venku, doma si připsal remízu a prohru. „Mají vítěznou sérii venku, doma remizovali. Z tohoto pohledu jim to přidá na sebevědomí, ale pro nás je každé utkání těžké. Musíme to dokázat na hřišti,“ dodal trenér Slavie.

Podobně hovoří i záložník Aldo Baéz. „Máme co napravovat, protože poslední utkání nám bohužel nevyšla. Ale věřím, že máme na to, abychom v Brně vyhráli,“ říká před nedělním duelem záložník Aldo Baéz. „Bude to jiné utkání než v Plzni, chceme hrát útočně a získat tři body,“ dodal argentinský středopolař.

K podzimnímu zápasu s Brnem se Baéz nechce vracet. „Byl to nešťastný zápas, v utkání jsme měli řadu šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Ale nemyslíme na to, soustředíme se na zápasy, které nás čekají,“ líčí Baéz, který se proti Plzni poprvé dostal do základní sestavy. „Uvidíme, jak nastoupíme v neděli. Hlavně ale musíme vyhrát,“ přidal Baéz.

Tabulka je uprostřed poměrně našlapaná a každý získaný bod hraje roli. „Je to vyrovnané, i proto si nesmíme dovolit další ztrátu,“ komentuje střední záložník. „Budeme chtít vyhrát. Chceme hrát útočněji a uspět, protože jsme tři zápasy za sebou nevyhráli,“ doplňuje obránce Lukáš Fialka.

Mladý stoper nastoupil v Plzni v základní sestavě. „Byl to pro mě obrovský zážitek a velká škola, protože jsem hrál poprvé na vyprodaném stadionu. Věřím, že ty zkušenosti zúročím. Třeba už v Brně,“ zakončil slávistický odchovanec.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články