V neděli v 19:00 zahájíme ligu v Brně | SK Slavia Praha
Více

V neděli v 19:00 zahájíme ligu v Brně

PRAHA – Slávisté v neděli vstoupí do nového soutěžního ročníku české nejvyšší soutěže, která nově ponese název ePojisteni.cz liga. Zápas v Brně začíná v neděli v 19:00 a vysílá ho O2 sport.
„Chceme naplno bodovat, i když víme, že Brno udělalo přes léto hodně nových hráčů a změnilo trenéra. Takže hráči mají o další motivaci postaráno. My se ale soustředíme opravdu sami na sebe a hlavně na to, abychom nedělali chyby, které jsme dělali v pohárových zápasech,“ popisuje trenér Slavie Dušan Uhrin.

„Věřím, že to hráči vezmou opravdu zodpovědně a nebudeme myslet jen na Evropskou ligu. Liga je stejně důležitá jako zápasy s Rio Ave,“ zdůrazňuje trenér sešívaných.

Slávisté nastupují do utkání hned tři dny po prvním zápase 3. předkola Evropské ligy. „Vždycky je nepříjemné, když se hraje za tři dny, protože hráči k optimální regeneraci potřebují čtyři dny. Nicméně jsme na začátku sezony, takže budeme v plné síle a budeme hrát s tím nejlepším, co bude k dispozici,“ ubezpečuje kouč, který přeci jen nějaké ztráty pro utkání počítat musí.

„Ruslan Mingazov si v týdnu přivodil svalové zranění, takže nebude. Stejně jako Dušan Švento, který až od pondělí začne naplno trénovat s mužstvem,“ vyjmenoval trenér Dušan Uhrin absence. Navíc dlouhodobě zraněný je Lukáš Železník.

Dvě soutěžní utkání, dvě čistá konta. Taková je bilance brankáře Jiřího Pavlenky. „Určitě bych se za další nulu nezlobil, ale jednoznačná priorita je úspěch týmu. Vstup do ligy je strašně důležitý a my nechceme nic podcenit,“ říká slávistický brankář.

„Brno se přes léto trošku změnilo, mají nové hráče i trenéra, takže uvidíme, jak se budou chtít prezentovat. Je to první ligový zápas, v Brně přijde asi hodně fanoušků včetně našich, takže se na utkání těšíme,“ dodává gólman Pavlenka.

Obránce Jan Mikula věří, že Slavia naváže na stoupající výkonnost. „Přál bych si, abychom do ligy vstoupili vítězně. V Brně to nebude jednoduché, ale věřím, že když zúročíme zkušenosti z pohárových zápasů, tak můžeme uspět,“ líčí krajní obránce.

Slavia už má za sebou tři soutěžní zápasy. „Jestli je to výhoda nebo nevýhoda, to se uvidí na hřišti, ale myslím, že by nám to mohlo pomoci. Přišly zase nějaké nové posily, takže každý zápas společně vám určitě hodně dá,“ zakončil slávistický obránce.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články