V neděli večer se Slavia představí v Plzni | SK Slavia Praha
Více

V neděli večer se Slavia představí v Plzni

PRAHA – Pouze dva dny tréninku dělí zápasy v Bruselu a nedělní duel v Plzni. Sešívaní se na hřišti úřadujícího mistra ligy představí v nedělí od 19:30. Utkání bude vysílat O2 Sport.
„Musíme postavit hráče, kteří budou čerství. Program je velmi náročný, chceme uhrát v Plzni co nejlepší výsledek. Hrajeme o to, abychom hráli o čelo tabulky a musíme pro to udělat všechno,“ má jasno trenér Slavie Dušan Uhrin.

Po návratu z Belgie nezbývá před utkáním s Plzní příliš času. Co je v tu chvíli nejdůležitější? „Vrátili jsme se v pět hodin ráno z Bruselu. Nechali jsme hráče vyspat a na programu byl regenerační trénink a v sobotu je předzápasový trénink. Důležitá je hlavně regenerace,“ vysvětluje trenér Slavie.

Soupeř má za sebou neúspěšnou kvalifikaci o Ligu mistrů a domácí prohru se Zlínem. „Ale je to Plzeň, je to náš mistr, takže nás čeká velmi těžké utkání. Hlavně proto, že hrají doma, kde je Plzeň velmi silná. Ale my se musíme soustředit sami na sebe, abychom poskládali co nejlepší sestavu, a nenechali to utkání jen plynout, že to nějak dopadne, ale zabojovali jsme, protože chceme hrát o čelo,“ doplňuje kouč, kterému se trochu rozrostla marodka.

„Levan Kenia bude chybět, který se zranil na předzápasovém tréninku, a pak dvojice Ščuk, Železník. Takže uvidíme, kdo bude v nominaci,“ dodal Dušan Uhrin.

Jedním z hráčů, kteří nehráli v Bruselu, je Jan Bořil. „My do Plzně pojedeme s cílem uhrát body a podat co nejlepší výkon. Soustředíme se sami na sebe a chceme tam uspět,“ líčí krajní obránce.

Slavii během chvíle čeká další velké utkání. „První test byl Anderlecht, ten se nám nepodařil. Teď se chceme dobře připravit na Plzeň,“ věří Bořil v nápravu.

Že nás v neděli nečeká nic jednoduché, to si uvědomuje i Jaromír Zmrhal. „Plzeň je kvalitní tým, který minulou sezonu vyhrál ligu, to pořád platí. My se na ně musíme pečlivě připravit. V poháru hrála doma, my jsme ty výkony taky neměli na začátku ligy takové, ale věřím, že se do toho také dostaneme a bude to dobrý zápas,“ těší se na utkání slávistický odchovanec.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články