V pátek ve 20:15 zakončí Slavia podzim v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

V pátek ve 20:15 zakončí Slavia podzim v Ostravě

PRAHA - V pátek ve 20:15 se sešívaní představí v Ostravě, kde zakončí ligový podzim. V předehrávce jarní části se v 16. kole utkají s Baníkem, který Slavia v létě porazila 3:1.
„Všichni víme, o co hrajeme a máme co napravovat. Pro Ostravu je prohra z minulého kola s Jabloncem určitě nepříjemná, takže to bude chtít napravit. My se ale budeme snažit o to samé, takže očekávám zápas, který budou chtít oba týmy vyhrát,“ říká trenér Slavie Miroslav Beránek.

V minulém kole sešívaní doma jen remizovali s Hradcem Králové. „Budeme chtít navázat na druhý poločas proti Hradci, protože ten první se nám nepovedl. A zároveň na to dobré, co nás zdobilo během podzimu,“ přiblížil kouč sešívaných.

V Ostravě se kromě dlouhodobých marodů Mičoly, Berkovce a Vyhnala bude muset trenér obejít bez řady dalších hráčů. „Nemůže hrát Aldo Baéz kvůli osmi žlutým kartám, Milan Černý má trest za čtyři. Nemocný je Damien Boudjemaa, zranění jsou Martin Juhar a Jiří Bílek,“ prozradil trenér nepříjemné zprávy.

Kapitán Martin Latka ví, že jeho tým v Ostravě nečeká nic lehkého. „Očekávám nesmírně těžké utkání. Viděl jsem Baník v duelu s Jabloncem, kde podali vynikající výkon, a myslím si, že neprávem prohráli. Nezasloužili si to, myslím, že minimálně bod si měli z utkání vzít. Baník hraje i dobře kombinačně, což dokázal už loni v několika zápasech. Letos v tom pokračuje, takže očekávám těžký zápas,“ komentuje slávistický stoper.

V létě porazila Slavia Ostravu doma 3:1, budou brát sešívaní tento duel, ve kterém podali bojovný výkon, jako inspiraci? „Měli bychom se k takovému výkonu vrátit, protože díky tomu jsme ty tři body získali. Myslím si ale, že na Bazalech nás čeká ještě obtížnější utkání,“ přidal Latka.

Jako obránce se Latka bude snažit se svými spoluhráči, aby Slavia gól nedostala. Kdo je z hráčů Baníku pro obránce nejnebezpečnější? „Řekl bych, že Baník má teď velmi dobrou ofenzivu a dobrý přechod do útoku, takže si musíme dát pozor na všechny hráče. Samozřejmě, že pokud je tam Baroš, tomu se člověk musí věnovat neustále, protože to je výjimečný hráč,“ připomněl slávistický zadák angažmá vítěze Ligy mistrů ve slezském klubu.

Nejlepším střelcem Slavie v letošní sezoně je Milan Škoda, ten má na svém kontě už osm gólů. S čím pojedou podle něj slávisté do Ostravy? „Chceme se prezentovat lepším výkonem než doma s Hradcem. Nezbývá nám nic jiného, než se v Ostravě pokusit vyhrát, a získat tři body,“ má jasno slávistický útočník.

„Viděl jsem utkání Baníku s Jabloncem, domácí hráli velmi dobře. Myslím si, že smolně prohráli a bude to pro nás velmi těžký zápas,“ tuší před pátečním duelem. Slávisté už letos Baník jednou porazili, využijí v pátek zkušenosti? „Ostrava hraje celý podzim stejně. Určitě budeme chtít využít poznatky z našeho vzájemného duelu, jak jsme jim například vstřelili góly,“ přiznává střelec.

Škodovo střelecké maximum během jedné sezon je osm gólů, které proti Hradci letos vyrovnal. Bude ho chtít už v Ostravě překonat? „V první řadě hlavně chceme vyhrát, to je nejdůležitější. Jestli já dám gól, nebo někdo jiný, to už není podstatné. Ale samozřejmě dělám v každém zápase maximum pro to, abych branku vstřelil,“ zakončil osmigólový střelec.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články