V prvním zápase GENERALI CEE Cupu pět gólů do sítě Trenčína | SK Slavia Praha
Více

V prvním zápase GENERALI CEE Cupu pět gólů do sítě Trenčína

Za velkého horka odehrál tým U19 úvodní utkání GENERALI CEE Cupu proti slovenskému týmu AS Trenčín. Naši dorostenci si připsali jednoznačnou výhru 5:1, velký podíl na ní měl útočník Marco Lauricella, který vstřelil hattrick.
Slavia začala zápas ve velkém tempu a již ve 3. minutě se naši hráči dostali do vedení. Ve vápně byl faulován Antonio Lauricella, k pokutovému kopu se postavil David Novák, který střelou o tyč poslal Slavii do vedení 1:0. 

Druhý gól mohla Slavia přidat hned vzápětí. Po rychle vhozeném autu se míč dostal přes Antonia Lauricellu až k Šimonovi Havrdovi, který bohužel bránu jen těsně přestřelil.

Ve 25. minutě poprvé zahrozil soupeř. Po rohovém kopu Slavie následoval rychlý protiútok a střela k tyči, kterou však brankář Roman Přibyl vyrazil na rohový kop. Hra se poté uklidnila a k vážnějšímu ohrožení soupeře se nedostal ani jeden z týmů

Vyrovnání se soupeř dočkal v poslední minutě prvního poločasu. Hlavou se po rohovém kopu prosadil Henrique.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. V 50. minutě po dobré křídelní spolupráci Václava Pardubského a Marca Lauricelly našel prvně jmenovaný přesným přízemním centrem
Alena Kurtaliče, který uklidil míč přesně k tyči – 2:1. 

Krásnou střelou zpoza vápna se v 51. minutě prezentoval David Beňo, jeho rána však skončila na spojnici tyče a břevna. 

Svůj druhý gól mohl přidat Alen Kurtalič v 56. minutě, jeho hlavičku však dokázal z brankové čáry vyhlavičkovat obránce soupeře.

Do vedení 3:1 šla Slavia v 62 .minutě. Po skvělé spolupráci Antonia Lauricelly a Davida Nováka napřáhl ke střele zpoza velkého vápna
Marco Lauricella a svou střelou nedal brankáři soupeře šanci.

Druhý gól přidal
Marco Lauricella v 68. minutě. Velkou zásluhu na něm má David Beňo, který zatáhl míč do velkého vápna a přesnou přihrávkou našel před prázdnou brankou útočníka Slavie, ten už neměl se zakončením problém a zvýšil na 4:1.

Po další rychlé křídelní akci, tentokrát z naší levé strany, centroval do vápna David Novák. Na zadní tyči uklízel míč do odkryté branky Ondřej Pek, jeho střelu však z brankové čáry vykopl obránce soupeře.

Svůj hattrick završil
Marco Lauricella v poslední minutě zápasu. Naši hráči vybojovali míč ve středu pole, útočník Slavie se následně dostal k míči a přesnou střelou z velkého vápna stanovil definitivní podobu výsledku na 5:1.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec: „Snažili jsme se, udělali jsme nějaké zlepšení v napadání soupeře, vstřelili jsme hodně gólů, se vstupem do turnaje jsme spokojení, uvidíme, jak to bude pokračovat, hráči potřebují získat sebevědomí. Naši hráči měli po náročném turnaji v Číně, tak jsme tomu trochu přizpůsobili sestavu, ale dali jsme pět gólů, takže jsme spokojeni. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení, na což soupeř nezareagoval a dostávali jsme se do zajímavých situací.“

SK Slavia Praha – AS Trenčín 5:1 (1:1)
Branky: 3. Novák, 50. Kurtalič, 62., 68. a 90 M. Lauricella – 45. Henrique
Sestava: Přibyl – Begamovič (75. Semrád), Stropek, Vyskočil, Mandič (46. Pardubský) – Havrda (46. M. Lauricella), A. Lauricella, Beňo, Kurtalič (60. Stehno), Kovařík (56. Pek) - Novák

Další zápas na turnaji GENERALI CEE Cup odehraje Slavia zítra od 15:15 proti týmu RB Leipzig. Hraje se opět na hřišti ŽS Hovorčovická v Kobylisích. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články