V sobotu jede Slavia do Jablonce | SK Slavia Praha
Více

V sobotu jede Slavia do Jablonce

PRAHA – Slavii čeká v rámci 25. kola výjezd na sever Čech. V Jablonci se sešívaní představí v sobotu v 17:00.
„Jablonec má velmi zkušený a kvalitní tým. Zároveň má ale v kádru také ambiciózní mladé hráče. Navíc doma boduje naplno. Nám ale v naší situaci nezbývá než se pokusit bodovat také,“ říká před utkáním trenér Slavie Miroslav Beránek.

Domácí nepovedené utkání si se svými svěřenci rozebral a nyní se soustředí na duel v Jablonci. „Udělali jsme důkladný rozbor, asi hodinový, a byli jsme k hráčům dost kritičtí. Ale nebudu nic konkrétně prozrazovat. Hráči si uvědomují vážnost situace a sami k sobě byli kritičtí,“ vrací se Beránek k minulému zápasu.

Co bude pro duel v Jablonci nejdůležitější? „Tým se musí semknout a ukázat fyzickou i mentální sílu na hřišti. Slova, sliby, ani žádné řeči neplatí. Platí jen výkon na hřišti. To znamená nachystat se na zápas s Jabloncem. Nasazení, agresivita, samozřejmě velmi aktivní hra a individuální výkony na hranici svých možností, bez toho týmový úspěch nebude,“ nabízí recept svým svěřencům kouč.

„Určitě tam nepojedeme odevzdaní. Dáme do toho všechen náš um i maximální nasazení a porveme se tři body. S podporou fanoušků to můžeme dokázat,“ věří Miroslav Beránek.

Realizační tým se bude muset kromě dlouhodobých marodů obejít bez dvojice Latka – Zmrhal. „Vukadinovič se vrací po trestu, ale jak Latka, tak Zmrhal ještě bohužel připravení nebudou,“ vysvětluje trenér.

Podle útočníka Milana Škody je nejdůležitější, aby tým v Jablonci předvedl kvalitní defenzivu, od které se odvíjí to ostatní. „Musíme to postavit na dobré defenzivě, pak si nějakou šanci vytvoříme a musíme dát gól. Teď jsme šance neproměňovali. Ale myslím, že když nedostaneme branku, pak něco dáme,“ říká nejlepší střelec ligy.

„Dostáváme hodně gólů. Na tom musíme zapracovat, protože bez dobré obrany v utkání uspět nemůžete. Doma jsme dali dva nebo tři góly a nevyhráli jsme, to není dobrá vizitka,“ ví Milan Škoda, co musí s týmem zlepšit.

Do sestavy by se mohl vrátit Vukadin Vukadinovič, kterému vypršel trest za vyloučení proti Bohemians, a může se tak do hry vrátit proti svému bývalému klubu. „Těším se opravdu hodně. Nehrál jsem tři týdny a už potřebuju zápas. Hlavně se těším na utkání s Jabloncem, kde jsem strávil tři roky, takže se nemůžu dočkat,“ hledí k sobotě sbrský záložník, který ale duel s Jabloncem speciálně nebere. „Chci vyhrát každý zápas, je mi jedno, proti jakému soupeři,“ popisuje.

„Od samotného zápasu očekávám, že to bude pro diváky dobrý zápas. Jablonec se prezentuje útočným fotbalem a určitě bude hrát ofenzivně. My tam nepojedeme odevzdaní, takže věřím, že to bude atraktivní duel a navíc potřebujeme vítězství, na které čekáme už pěkně dlouho. Jedeme do Jablonce jednoznačně vyhrát,“ zakončil Vukadinovič.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články