V sobotu v 18:30 přivítáme Plzeň! | SK Slavia Praha
Více

V sobotu v 18:30 přivítáme Plzeň!

Velký zápas uvidí v sobotu Eden, kam zamíří vedoucí tým tabulky Viktoria Plzeň. Duel prvních dvou týmů začíná v sobotu na domácím hřišti Slavie v 18:30.

Slávisty čeká velké utkání. Soupeři stačí k zisku titulu uhrát v Edenu bod, a to nebude chtít nikdo dopustit. „Bude to trochu opatrnější, nikdo nechce v těchto zápasech udělat chybu. Výhodu bude mít ten tým, který vstřelí jako první branku. Kdyby v utkání v Liberci a se Slováckem padl gól, tak by se to otevřelo. Gól by pomohl těmto utkáním stejně jako všem. Bude to hodně sledovaný souboj dvou hodně silných týmů. Myslím si, že nikdo nebude chtít udělat chybu, každý do toho bude chtít dobře vstoupit,“ uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

S jakým receptem půjdou do utkání sešívaní? „Hrát směrem do defenzivy tak, jak hrajeme v posledních zápasech a zlepšit se do ofenzivy. Narazí na sebe dva špičkové týmy, budou hodně rozhodovat i individuální výkony hráčů. V defenzivě musíme podat dobrý týmový výkon. Některý z ofenzivních hráčů to může otevřít jak na jedné, tak na druhé straně. Potřebujeme pracovat do obrany jako v posledních zápasech a směrem do ofenzivy jako třeba na začátku jara, je třeba skloubit ty dvě činnosti. Jedna bez druhé nefunguje,“ upozorňuje trenér.

V utkání se kromě dlouhodobých marodů bude muset trenér Trpišovský obejít bez vykartovaného Tomáše Součka. „Pro nás je to velká ztráta, typologicky takového hráče nemáme, navíc odehrál na jaře všechna utkání s výjimkou Jihlavy a tam byla jeho absence znát. Od té doby nechyběl, takže je to určitě citelný zásah na důležitém postu,“ ví kouč.

V čem bude odchovance Slavie nejvíce postrádat? „Určitě v hlavičkových a osobních soubojích, kde má vysokou úspěšnost. Je klidný v první rozehrávce, protože je schopný brát si míče od stoperů v těžkých pozicích a hodně jich udrží. Má minimální ztrátovost a hodně se v tom prostoru orientuje,“ popisuje trenér.

Utkání proti svému bývalému klubu vyhlíží i Jakub Hromada. „Bude to specifický zápas, ale nějak extra se na něj nepřipravuji. Připravujeme se všichni stejně, i když nás čeká tým, který je o deset bodů první, takže určitě má obrovskou kvalitu. Určitě to pro mě bude specifický zápas tím, že jsem tam minulý rok působil. Nedávám tomu ale extrémní důležitost,“ komentuje slovenský reprezentant do 21 let.

Sešívaní nechtějí dopustit oslavu plzeňského titulu v Edenu. „Očekávám velký boj, protože Plzni stačí k titulu jeden bod. Hlavně kvůli našim fanouškům chceme výsledkově zápas zvládnout. Pevně věřím, že se nám to podaří, protože jsme v posledních dvou zápasech body ztratili. Olomouc vyhrála a dotáhla nás. Určitě si chceme minimálně to druhé místo do konce sezony udržet, takže musíme odvést maximum, jako se snažíme v každém zápase,“ pokračuje středopolař.

Za Plzeň nastupoval také útočník Stanislav Tecl, který se vrací do hry po jednozápasovém trestu za žluté karty. „Samozřejmě čekám hodně těžký zápas. Plzeň je velice dobrý tým, kluci jsou dlouho pohromadě, takže určitě to bude nejtěžší soupeř, kterého jsme zatím měli. Určitě to pro nás bude velký zápas. Já doufám, že to zvládneme hlavně kvůli fanouškům, kteří nás celou dobu ženou a podporují. Určitě si nezaslouží to, aby náš největší konkurent si u nás užil oslavy titulu,“ má jasno střelec Slavie.

Co bude největší motivací v zápase? „Určitě kvůli fanouškům a kvůli sobě budeme chtít ten zápas zvládnout, protože by to pro nás nebylo nic příjemného dívat se na to, jak u nás Plzeň slaví titul, takže ta motivace bude veliká, ale samozřejmě nás nečeká nic jednoduchého a věřím, že to zvládneme,“ doplňuje mistr ligy se Slavií z minulé sezony.

Bere utkání s Plzní speciálně vzhledem k tomu, že se postaví svému bývalému klubu? „Na zápas se těším hodně. Je to velký zápas, ale že bych se na Plzeň připravoval nějak jinak jenom proto, že jsem tam hrál, tak to určitě ne. Samozřejmě je ten tým silný, znám tam spoustu kluků. V tomhle to asi trošku jiné bude, ale doufám, že ten zápas zvládneme. Já osobně budu dělat maximum pro to, abychom ten zápas zvládli,“ zakončil Stanislav Tecl.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články