V sobotu ve 20:05 přivítá Slavia v Edenu Karvinou | SK Slavia Praha
Více

V sobotu ve 20:05 přivítá Slavia v Edenu Karvinou

PRAHA – Slávisté v sobotu večer v Edenu zakončí náročný týden, ve kterém byly na programu tři soutěžní utkání. Po vítězném derby, postupu v MOL cupu je v sobotu ve 20:05 čeká utkání s nováčkem ePojisteni.cz ligy proti Karviné.
„Byli bychom rádi, kdybychom pokračovali na vítězné vlně. Po derby jsme zvládli pohár, v sobotu ukončíme náš anglický týden s Karvinou, pak máme zase dva týdny na to se nadechnout a připravit se na další zápasy. Věřím tomu, že jsme správně naladěni na tu vítěznou notu a že to proti Karviné zvládneme,“ říká trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Karviná je sice nováčkem, ale aktuálně je v tabulce na sedmém místě. „Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Ještě než jsem přišel do Slavie, tak jsme s Duklou hráli proti Karviné, u nich jsme prohráli. Je pravda, že Karviná se teď dostala na vítěznou vlnu, jako nováček získává sebevědomí a jsou pro každého soupeře nepříjemní, dokázali to třeba v Plzni nebo v Boleslavi, kde hráli disciplinovaně a velmi dobře zezadu na brejky, mají také dobré standardky. Musíme se na to dobře připravit a nic nepodcenit, vlastně tu ani nemůže být o nějakém podcenění řeč,“ zdůrazňuje trenér Slavie.

Dobrou zprávou je, že až na dvojici Berkovec – Kenia se vyprázdnila slávistická marodka. „To jsou určitě příjemné starosti a informace, nicméně nominace může mít jen 16 hráčů do pole, takže teď si s tím musíme trochu pohrát. Jsme rádi, že jsou všichni hráči k dispozici,“ dodal kouč sešívaných.

Ve vítězství věří také obránce Jan Bořil. „Očekávám tři body, protože chceme potvrdit výhru z derby. Takže věřím, že se nám povede proti Karviné získat nejen plný počet bodů, ale navázat na povedený výkon proti Spartě,“ doufá obránce Jan Bořil.

Karviná ale dokazuje, že do ligy patří právem. „Koukali jsme na soupeře, hraje na brejky. Mají velmi dobrý defenzivního štít Honzu Šislera, který ve středu operuje velmi dobře, a k tomu navíc umí dávat hodně gólů,“ odhaluje slávistický zadák.

„Karviná v minulém roce hrála skvěle ve druhé lize a zaslouženě postoupila. Navíc mají nový krásný stadion a vzhledem k tomu, že uhráli velmi dobré výsledky, tak si postup zatím užívají. Věřím, že se prosadíme, ukážeme, kdo je v Edenu doma a zvítězíme, což je náš jednoznačný cíl. A po zápase si užijeme děkovačku s fanoušky," prohlásil k zápasu stoper Simon Deli.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články