Velký návrat do Slavie: Dušan Švento! | SK Slavia Praha
Více

Velký návrat do Slavie: Dušan Švento!

PRAHA - Slavia hlásí velký návrat do svého týmu! Po sedmi letech se do Edenu vrací Dušan Švento!
Slovenský univerzál podepsal se Slavií dvouletý kontrakt do 30. června 2018. „Vždycky jsem říkal, že bych se do Slavie rád jednou vrátil a že je to jediný klub v Česku, kde bych chtěl hrát. Ta doba právě nastala. Mám na působení v klubu nejkrásnější vzpomínky z celé kariéry a věřím, že společně navážeme na tehdejší úspěchy," uvedl po podpisu smlouvy navrátilec Dušan Švento.

„Dušan je jednou z hrajících legend Slavie Praha. Moc bych si přál, aby ke dvěma titulům v našem dresu přidal brzy třetí tak, jak se mu to podařilo se Salzburkem v rakouské fotbalové Bundeslize. Vítej doma, Dušane," neskrývá nadšení z návratu slovenského reprezentanta Jaroslav Tvrdík, zástupce majoritního vlastníka společnosti CEFC.

Třicetiletý Dušan Švento je pevně spjat s mistrovskými sezonami Slavie. Z Edenu přestoupil do rakouského Salzburku, s nímž získal třikrát mistrovskou trofej, dvakrát domácí pohár a díky této kombinaci také dvakrát „double“. Slovenský reprezentant následně v roce 2014 odešel do bundesligového Kolína, který se vrátil zpět do německé nejvyšší soutěže. Zde mu v létě 2016 skončila smlouva a může tak opět obléknout červenobílý dres. Ještě před tím si však v dresu národního týmu zahraje na mistrovství Evropy ve Francii.

V nejbližších minutách a hodinách přineseme videa, fotografie a velký rozhovor s novou slávistickou posilou!










Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články