Velmi vzácná návštěva v sobotu v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Velmi vzácná návštěva v sobotu v Edenu

PRAHA – Náš klub měl možnost přivítat v sobotu na utkání velmi vzácné hosty. Jako doprovod hráčů před utkáním totiž šly děti z dětské transplantační jednotky v Motole.
Slavia spolupracuje s dětskou transplantační jednotkou v Motole a sdružením DONOR už více než deset let. Děti, které se v Motole vyléčily, častokrát navštěvují zápasy Slavie a naopak slávisté velmi rádi navštěvují jednotku přímo v nemocnici.

Tentokrát návštěva v Edenu byla přeci jen něčím výjimečná. Pacienti, kteří prošli dětskou transplantační jednotkou, totiž v červnu na onkologických hrách ve Wroclavi vyhráli fotbalový turnaj v rámci těchto her. A navíc přitom skvěle reprezentovali Slavii, protože hráli v sešívaných dresech.

Vrcholem pak byl sobotní zápas, při kterém šly děti jako doprovod našich hráčů při nástupu a před samotným zápasem předaly týmu pohár, který vyhrály právě v létě. A ještě si pro každého hráče připravily pamětní mince pro štěstí.

„Bylo to něco úžasného a hrozně mile nás to překvapilo. Děti z Motola jsou úžasné, hrozně rádi je v nemocnici navštěvujeme. Jsme rádi, když je pak můžeme potkat u nás na zápase, to je to největší vítězství. Za sobotní přání a předání poháru, který už jsme si vystavili do kabiny, moc děkujeme,“ uvedl kapitán
Jiří Bílek. „A těšíme se na tradiční mikulášskou návštěvu v nemocnici,“ dodal slávistický zadák za kabinu.





Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články