Věřím, že přidáme branku i venku, říká trenér před odvetou | SK Slavia Praha
Více

Věřím, že přidáme branku i venku, říká trenér před odvetou

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia pojede do Běloruska s náskokem jedné branky. „Přáli jsme si výsledek s nulou a vítězství, toho jsme dosáhli,“ shrnul výsledek trenér Jaroslav Šilhavý. Přesto mu ke spokojenosti několik věcí chybělo.
 „Nejen já ale i kabina byla zaražená z vývoje utkání. Hráli jsme tři čtvrtě zápasu proti deseti a chtěli jsme přidat branky, aby byla odveta veselejší. To se nám nepovedlo, takže jsme zklamaní. Šancí jsme měli dostatek alespoň na vstřelení ještě jednoho gólu, ale buď jsme situaci špatně vyřešili nebo nastřelili brankovou konstrukci,“ načal své hodnocení trenér Jaroslav Šilhavý.

„V úvodu to z naší strany bylo to neurovnané, spousta soubojů, nepřihráli jsme si balon, ale už před penaltou se to zklidnilo a hráli jsme kombinačně. Po oslabení soupeře jsme byli asi deset minut překvapeni, nechali jsme se ukolébat a nechávali jsme Bate, aby se dostávalo na naši polovinu. Pak jsme začali být aktivní, přehrávat šířku a vytvářet si šance,“ pokračoval trenér v hodnocení úvodního zápasu třetího předkola.

Hosté po vyloučení postavili obranný val před svou brankou. „Dobývání takové obrany je to nejtěžší. Vytvořili jsme si spoustu hezkých akcí ale i nepřesností, kdy jsme to uspěchali. Nakopávali jsme míče z hloubky a ne ze strany. Snažíme se hrát kombinačně, rychle, věřím, že se bude zlepšovat. Musíme odbourat uspěchanost a lépe zvládat hru do plných,“ vypočítával Jaroslav Šilhavý nedostatky.

Co tedy změnit? „Měli jsme hrát ještě jednou nebo dvakrát dokola. Dávali jsme centry z hloubky, ideální bochánky pro gólmana. Centry ze strany se spíš odrazí do pole. Takhle se míč dostal k brankáři nebo propadl do zámezí,“ doplnil trenér.

Za týden čeká Slavii odveta v Bělorusku. „Pojedeme tam s pokorou, respektem k soupeři a s vírou, že to zvládneme. Jedeme do Běloruska s náskokem jednoho gólu a věřím, že jsme schopni přidat minimálně jeden i venku. Bate bylo v Edenu oslabeno a nechtělo inkasovat. Nemyslím, že jsou na to úplně zvyklí, doma dominují a hrají do plných. V odvetě budou hrát nepochybně útočněji, musí dát minimálně jednu branku.“

Bude tým svazovat nervozita? „Věřím, že posily mají dost zkušeností. Nevěřím, že bychom výsledek mohli ztratit,“ říká trenér Šilhavý.

Zkušené posily Danny a Ruslan Rotaň v průběhu druhé půle vystřídali. „U Ruslana to bylo cílené střídání. Chtěli jsme proti deseti dát do hry druhého útočníka, ale nebylo to ono. Muris se moc se do hry nedostal, byť většinou něco přinese. Chvilku nás to zabrzdilo. Zvažovali jsme i střídání Hušbauera za Altintopa, pokud by mu došly síly. Pepa ale odehrál velice dobrý zápas. Před sebou máme dost utkání a nikde není psáno, kdo nastoupí příště,“ naznačil trenér.

Sešívaní v sobotu doma vstoupí také do ligy proti Teplicím. „Obměnu základní sestavy mám v plánu, ale do jaké míry bude záviset na zdravotním stavu hráčů. Určitě dostanou šanci ostatní,“ prozradil.

Zraněním zaváněl pád Michaela Ngadeua. „V tu chvíli mi zatrnulo, vypadalo to hrozivě. Po zápase ale přišel v pohodě a myslím, že mu nic není,“ ulevilo se trenérovi.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články