Vítězství vůle a pracovitosti, hodnotil trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Vítězství vůle a pracovitosti, hodnotil trenér Beránek

PRAHA/EDEN - Slavia se po výhře nad Plzní vrátila na čelo ligové tabulky, přesto ale trenér Miroslav Beránek hodnotil výkon svých svěřenců s pokorou. „Hráli jsme proti týmu, který byl fotbalově lepší," přiznal Beránek hned v úvodu svého komentáře.
„Opět to pro nás byl nesmírně obtížný zápas, protože jsme hráli proti vynikajícímu týmu, který byl fotbalově lepší. V prvním poločase byla jediná situace, kdy jsme pustili Pilaře ke střele, ale tak jako po celý zápas nás podržel Karel Hrubeš,“ hodnotil utkání s Plzní Miroslav Beránek.

„Druhý poločas do gólu jsme naopak měli kompaktní blok, nepouštěli jsme soupeře do šancí. Pak jsme gól dali, a to byl signál pro Plzeň, aby vystupňovala svoje obrátky. Ona postupný útok umí moc dobře. Bylo tam několik situací, kdy nás opět podržel brankář, a nakonec z toho bylo vítězství. Vítězství vůle, pracovitosti, hráli jsme na krev, museli jsme střídat zraněné hráče. Ale nakonec jsme byli odměněni fotbalovým pánem bohem,“ oddychl si Beránek.

Trenér se vrátil i k jedinému střelci Jaromíru Zmrhalovi a tomu, co stojí za jeho progresem. „Co se týče veřejnosti, takovou tou nejznámější tváří jsem já. Nicméně mí kolegové dělají obrovskou práci a myslím si, že vzestup Jardy Zmrhala je jejich zásluha. Poděkování patří mým kolegům v realizačním týmu a samozřejmě i Jardově pracovitosti, chuti pracovat a prosazovat se,“ pochválil Beránek našeho záložníka.

„Jsem pořád na zemi, viděl jsem spoustu věcí, které můžeme zlepšit. Především bych chtěl říct, že proti Teplicím jsme měli hlavně ze začátku pasáže, kdy jsme neplnili svoje povinnosti. A dneska si hráči uvědomili, že bez toho, abychom nedali prostor vynikajícím individuálním hráčům jak Teplic, tak Plzně, to nejde. A to je pro mě velmi dobrý signál. Plzeň je samozřejmě kvalitní a něco jsme řešili se štěstím, něco chytil gólman. Naše zodpovědnost, práce a kompaktnost, to bylo úplně něco jiného než v Teplicích,“ pochvaloval si kouč Slavie.

Miroslav Beránek se ohlédl i za výkonem Karla Hrubeše. „Martin Berkovec není zdravý, pořád má individuální program. Karel Hrubeš nás v každém zápase drží. V tuhle chvíli toto není téma, o kterém byť jen přemýšlel,“ potvrdil trenér.

Kaňkou na utkání může být čtvrtá žlutá karta argentinského záložníka Alda Baéze, který tak bude chybět v Boleslavi. „Přiznám se, že jsem neviděl, za co žlutou kartu dostal. V Teplicích to bylo jasné, takže jsme to řešili. Na to máme jasná pravidla hry. Jestli to není za faul a je to za nedisciplínu, tak jako u Vukadinoviče, tak to řešíme podle našich týmových pravidel,“ objasnil stručně trenér.

„Měli jsme těžkého soupeře, mohlo se stát, že prohrajeme. Plzeň můžeme porazit, ale v současné pozici ji asi nemůžeme porážet v každém utkání. Jsme soudní a střízliví. Dál ale máme dalšího těžkého soupeře z Boleslavi. Po porážce v Teplicích jsme si toto uvědomovali a nejdůležitější je, že si to uvědomují hráči a že k utkání s Plzní přistoupili jinak,“ zakončil trenér Beránek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články