Vyjádření majoritního vlastníka k současné situaci v SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Vyjádření majoritního vlastníka k současné situaci v SK Slavia Praha

PRAHA - Přečtěte si vyjádření majoritního vlastníka k současné situaci v SK Slavia Praha.
Jiří Šimáně rád vzpomíná na zahájení naší spolupráce při záchraně fotbalového klubu SK Slavia Praha. V pozitivní atmosféře úspěšného uzavření akvizice téměř padesáti procent leteckého přepravce Travel Service jsme oba dva velmi rychle našli shodu na společné srdeční záležitosti - záchraně nejstaršího fotbalového klubu v České republice.

První obchod jsme definitivně dokončili za přítomnosti nás obou minulou středu odpoledne na půdě Komerční banky úhradou částky převyšující osm set milionů korun a převzetím akcií leteckého přepravce. Zde jsme se také domluvili právě na tom, že se společně sejdeme dnes, v úterý 5. dubna 2016, k diskuzi nad strategickým směřováním Slavia Praha.

Jiří Šimáně má pravdu, nejedná se jen o diskuzi nad obsazením sportovního úseku. Oba akcionáři mají jiné představy o budoucnosti klubu. Nikoliv v tom, že to má být klub úspěšný, navazující na to nejlepší ze své historie, klub hrající o nejvyšší příčky české ligy a s ambicí pravidelně se účastnit mezinárodních pohárů.

Neshodujeme se bohužel v cestě, jak těchto cílů dosáhnout. CEFC má vyšší ambice při doplnění klubu, nesouhlasila s odprodejem klíčových hráčů a chce dále investovat do provozu klubu a do jeho rozvoje včetně zcelení klubu a stadionu. Je pak legitimní, jestliže jste majoritním akcionářem a financujete naprostou většinu provozu klubu, že chcete mít také adekvátní možnost uplatnit svůj pohled na zásadní rozhodnutí ve strategii klubu.

Chápu pana Jiřího Šimáně, že za této situace nechtěl nést v pozici minoritního akcionáře odpovědnost za klub v pozici předsedy představenstva. Chtěl bych mu hluboce poděkovat za to, že jsme s ním měli možnost podílet se na záchraně fotbalového klenotu, kterým SK Slavia Praha pro český fotbal bezesporu je. Zaslouží hluboký respekt a úctu každého slávistického fanouška.

Jsme však také přesvědčeni, že diskuze o budoucnosti klubu patří akcionářům za jednacím stolem nebo v orgánech obou společností a v tomto kontextu způsob a forma rezignace předsedy představenstva těsně před vrcholem jarní části ligy klubu neprospěla.

Jsme plně připraveni a ochotni hledat všechna myslitelná východiska dohody mezi akcionáři v zájmu klubu. Od úterní rezignace usilujeme o společné jednání a věříme ve shodu obou stran najít řešení pro budoucnost klubu tak rychle, jako jsme byli schopni domluvit se v září loňského roku na jeho záchraně.

Jaroslav Tvrdík  

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články