Výsledky mládeže: Bez bodu jen devatenáctka | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Bez bodu jen devatenáctka

PRAHA - Nejstarší dorost podlehl doma na Xaverově Liberci 0:2, ostatní týmy ale bodovaly. U16 brala po penaltovém rozstřelu v Budějovicích jen jeden bod, další celky se radovaly ze zisku tří. Mladší žáci se navíc rozstříleli, U13 nasázela Rokycanům 29 branek a udržela vzadu nulu, U12 zvítězila 26:1.

U19

SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 0:2 (0:0)

Branky: 48. Dvořák, 62. Šulc

Sestava: Přibyl - Krejdl, Husenský, Žežulka, Souček - Schulz (57. Žárský), Král (36. Pardubský), Bucha, Písačka (66. Vávra) - Badocha (70. Havlina) - Heřman (46. Zeman)

Komentář trenéra Michala Petrouše: Liberec vyrukoval s defenzivní taktikou a spoléhal na brejkové situace, z nichž byl do dvacáté minuty třikrát nebezpečný. Tentokrát jsme byli hodně nepřesní a málo přímočaří v kombinaci, čímž jsme se připravovali o možnosti připravit si gólové šance. Když nám kombinace vyšla, hráči neměli tolik sprintových náběhů za obranu, přestože tyto situace probíráme u video rozborů a následně modelujeme v tréninkovém procesu.

V mnoha situacích váháme se zakončením, kdy v pokutovém území soupeře ještě hledáme přihrávkou spoluhráče. Když k tomu přidáme chyby v řešení defenzivních standardních situací, kdy nás soupeř v posledních utkáních gólově trestá, tak je velice složíte pomýšlet na bodový zisk. A navíc tyto situace přicházejí bud těsně před koncem poločasu nebo hned po zahájení poločasu druhého, kdy by hráči v těchto fázích hry měli být co možná nejvíce koncentrovaní. Věřím, že hráči se z chyb poučí a v příštích utkáních se jich vyvarují. Směrem dopředu musíme být přímočařejší s vetší touhou vstřelit branku. V neposlední řadě musí hráči na hřišti bojovat jeden za druhého a to bez rozdílu jestli je někdo ročník 97 nebo 98. Hráči by si měli uvědomit, že hrají hlavně za Slavii Praha a ne jen za sebe.

U18

SK Slavia Praha FK Dukla Praha 2:1(2:0)

Branky:
5. Semrád, 14. Krištof – 90. soupeř

Sestava: Toman – Pardubský, Stropek, Buneš, Havrda – Krištof, Lauricella – Vejvar, Novák, Kovařík – Semrád (55. Stehno)

Komentář trenéra Adama Petrouše: Přijel k nám nejkvalitnější soupeř. Dukla hrála dobře kombinačně a v některých pasážích utkání měla navrch. Její akce končily vždy před velkým vápnem, a to díky naší dobře organizované hře Stropka a Buneše, kteří patřili k pilířům naší defenzivy. Nám vyšel skvěle úvod zápasu, kdy jsme po dvou střelách na soupeřovu branku vedli rychle 2:0. Bylo to kvalitní utkání a zasloužila se o to obě mužstva. Dukla nás prověřila a je jen škoda, že takových utkání není více.

Kluci ukázali nesmírnou touhu jít za vítězstvím a prokázali morální sílu mužstva. Je to několikátý zápas, kdy jsme to zvládli ve dvanácti lidech. Vyzdvihl bych Tomana, Stropka, Buneše, Lauricellu, Kovaříka, Havrdu.

U17

SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha 1:2 (0:0)

Branky Slavie:
44. Cejnar, 58. Lauricella M.

Sestava: Pochylý, Kotěra, Straka, Mareš, Bílek (62. Stojka), Cejnar, Petrák (41 Havránek), Bielesz (55. Hönig), Stříbrský (71. Douděra), Sodoma (73. Plucha), Suk (41. Lauricella)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní odpolední zápas jsme odehráli v mládežnickém areálu v Českých Budějovicích. Zápas nám nevycházel od začátku tak, jak jsme si představovali, protože jsme se trápili v koncovce. Dokázali jsme sice domácí přehrát a přestřílet, bohužel v koncovce jsme tentokrát neukázali svojí kvalitu. V držení míče jsme tedy dominovali, byli jsme agresivnějším týmem a první poločas jsme celkově byli určitě lepším týmem. Bohužel se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhého poločasu nám vyšel výborně, neboť jsme udeřili již ve 44. minutě zásluhou hlavičky Cejnara. O 3 minuty později jsme však vyrobili v naší defenzívě velkou chybu, následoval faul a pokutový kop pro domácí. Ten domácí proměnili a brzy bylo srovnáno na 1:1. V 58. minutě zahrál výborně standardku záložník Havránek a útočník Lauricella rozhodl zápas nechytatelnou hlavičkou na 2:1 pro Slavii.

Sice jsme dokázali zvítězit v dalším mistrovském utkání, ale zejména druhý poločas byl pro mě zklamáním. Kluci tentokrát zápas spíše ubojovali a jednoznačně nepředvedli to, na co většina hráčů má. Přesto oceňuji, že i tak dokázali na půdě nepříjemného soupeře zvítězit a odvézt z Budějovic 3 cenné body. Pevně doufám, že proti Plzni odehrajeme herně kvalitnější utkání, a klukům věřím, že toho jsou jednoznačně schopni.

U16

SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha 2:1pen (1:1)

Branky:
9. Mika – 4. Drozda (Pek)

Pokutové kopy: 8:7

Budějovice: Janáček – Ardamica, Grigera, Cepák, Vochozka, Malecha, Šplíchal (70. Penner), Jiran, Kadlec (64. Vogl), Švejda (47. Michalko), Mika (47. Pařízek)

Slavia: Svítil – Ielitro (70. Slavata), Mach, Valenta, Škarda, Macháček, Pek, Vaněk (50. Nový), Vostál (50. Michovský), Drozda (70. Čejka), David

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese:
V hezkém sportovním centru Složiště odehráli obě mužstva celé utkání v aktivním pohybu ze slušným herním projevem. Přítomní viděli v úvodní desetiminutovce dvě branky, po jednom na obou stranách. Naši vedoucí branku po rozehrání standardní situace Pekem a po zaváhání gólmana domácích pohotově vstřelil Drozda. Domácí odpověděli střelou Míky, na kterou nedosáhl gólman Svítil a bylo srovnáno na 1:1.

Hra byla až do samotného závěru zajímavá s několika dobrými možnostmi spíše na naší straně. Dnes jsme ovšem díky určitému neklidu ve finální fázi nezhodnotili ani jednu šanci v branku. Prémiový bod navíc si za lepší realizaci penalt připsali šťastnější domácí. Hráčům na obou stranách patří pochvala za vložené úsilí i herní dovednosti, což jim může pomoct k navýšení individuální kvality v blízké budoucnosti.

U15

SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha 0:4 (0:3)

Branky: 2x Krobot, Zeronik, Havlíček

Sestava: Jaroš – Hošek, Vlček, Kubiš, Stárek (50. Havlíček) – Blažíček, Eichler, Hroník (64. Křišťan) – Zeronik, Krobot, Brojo (36. Kratochvíl)

Komentář trenéra Petra Karocha:
Výsledek i mnoho dalších neproměněných příležitostí je mnohem lepší než předvedená hra. V naší hře chyběla přesná kombinace a objevovaly se i chyby v defenzivě. Soupeř své tři dobré příležitosti nevyužil. Celkově jsme utkání zvládli v hodně kombinované sestavě. Do sestavy jsme zapojili i dva hráče z U14 a zápas zvládli.

U14

SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha 1:3 (1:2)

Branky Slavie:
12. a 31. Toula, 46. vlastní

Sestava: Surovčík, F. Štěpánek, Štětka, Chalupa (50. M. Štěpánek), Hájek, Šmíd (36. Keller), Kopáček, Křišťan, Starý, Toula, Leitl (36. Janovský)

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili opět velmi aktivně a vytvořili si zase vyložené šance, které se nám však nepodařilo proměnit. Poté se i soupeř dostal více do hry, i když jsme stále byli lepším týmem. Po zbytečné chybě v rozehrávce jsme dovolili soupeři vyrovnat, na což jsme dokázali do poločasu reagovat brankou Touly. Také během druhého poločasu jsme hře dominovali, ale bohužel jsme často vybrali špatné řešení herních situací nebo akce ztroskotala na špatném technickém provedení. Přesto jsme vyhráli zaslouženě a na některé akce se dalo koukat.

U13

SK Slavia Praha – FC Rokycany 29:0 (14:0)

Branky: 4x Kabongo, 3x Ling, 3x Višinský, 2x Ivoševič, 2x Alijagič, 2x Bareš, 2x Žiga, 2x Kordiak, 2x Náprstek, 2x Brejcha, Behenský, Langhamer, Mundl, Herink, Šimoník

Sestava: Šmerda – Behenský, Řečník, Snětivý, Višinský, Náprstek, Ling, Kordiak, Brejcha, Bareš
Dvořák, Strnad – Prebsl, Konig, Herink, Langhamer, Šimoník, Ivoševič, Kabongo, Žiga, Alijagič, Mundl

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Jednostranný průběh zápasu po celých šedesát minut.

U12

SK Slavia Praha – FC Rokycany 26:1 (12:0)

Branky Slavie:
8x Řeřicha, 3x Novák, 3x Růžička, 2x Moravec, 2x Tischler, 2x Měkota, 2x Trédl, Lískovec, Motyčka, Mazánek, Vinš

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Utkání mělo jednostranný průběh. Celých 60 minut jsme dobývali branku hostí. Ovšem k vidění byl obrovský počet zmařených šancí. Jelikož nás soupeř agresivně nedostupoval, celkem se nám dařila kombinace, ovšem finální fázi řešíme příliš složitě. Velký problém jsme měli s efektivitou v zakončení, což takové zápasy často přinášejí. Proto nemůžeme být z globálního pohledu s výkonem spokojeni. Je potřeba, aby si hráči neustále uvědomovali, že pokud přijedou na zahraniční turnaj, musí být v koncovce stoprocentní, nebo nemohou pomýšlet na úspěch.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články