Výsledky mládeže: Devatenáctka jde po výhře v Pardubicích do čela! | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka jde po výhře v Pardubicích do čela!

PRAHA/EDEN - Slavia U19 jde po dvanáctém kole 1. ligy staršího dorostu do čela soutěže. Po výhře 2:1 v Pardubicích vedou sešívaní tabulku o skóre před Spartou.
Prohlédněte si i výsledky dalších mládežnických týmů Slavie z víkendu 28. a 29. září.

U19

Pardubice – Slavia 1:2
Branky: 2x Fotr
Slavia: Soukup - Kadavý, Souček, Maršálek, Vavrouš (68. Pelikán) - Prosek, Kodr - Valenta (60. Zdichynec), Mysliveček, Sodoma (75. Brož) - Fotr (68. Batka)

Komentář trenéra Martina Poustky: V dalším mistrovském utkání se slávistická devatenáctka představila na půdě Pardubic a od úvodu utkání to bylo představení úspěšné. Hned od počátečního hvizdu jsme se prezentovali aktivní kombinační hrou s přesnými přihrávkami a snahou se dostávat před branku soupeře a do gólových příležitostí. Bylo tedy otázkou času, kdy se podaří vstřelit úvodní gól. To se povedlo po pěkné kombinaci na levé straně a následném centru Franty Myslivečka, který míč posadil přímo na hlavu Oskara Fotra a ten se v zakončení nemýlil. Druhý gól jsme přidali prakticky vzápětí. Franta Mysliveček se velice dobře zorientoval na útočné polovině a chytrou a přesnou přihrávkou vyzval ke vstřelení druhého gólu znovu Oskara Fotra. Kaňkou na naší dobré hře byl v podstatě ojedinělý protiútok pardubických, po kterém získali možnost standardní situace za hranicí pokutového území. Tuto standardku se nám podařilo odvrátit, ale z následné dorážky a teči byl gólman Lukáš Soukup bezmocný. Během druhé půle jsme pokračovali v aktivní kombinační hře, vytvářeli jsme si i další přiležitosti, ale další branka už nepadla. Aby tyto tři body z Pardubic měly patřičný význam, je teď nutné, aby naši kluci tento bodový včetně kvalitního herního projevu potvrdili v dalším domácím utkání ve středu 2. října proti Zlínu.

U18

SK Slavia Praha U18 – FK OEZ Letohrad 2:1 (0:0)
Branky: 52. Kuchta (penalta), 65. Jankto
Sestava: Janalík - Routek (46. Šimůnek), Gilian, Broukal, Pelyak – Jankto, Pecháček, Kocourek – Badocha, Kuchta (70. Kubec), Bezdička (46. Doležal)

Hodnocení trenéra Petra Karocha: V první půli měl soupeř větší nasazení a agresivitu, navíc naše hra trpěla mnoha nepřesnostmi, šance, které jsme si vytvořili jsme nedokázali proměnit. Druhá půle přinesla naše zlepšení i více šancí, z nichž většina zůstala neproměněna.

U17

Liberec – Slavia 0:5 (0:3)
Branky: 3x Čermák, Heřman, Jakab (z pen.)
Sestava: Lisa, Schulz, Hovorka, Jakab, Tichý (68. Pěnkava), Mařík, Čermák (60. Vávra), Slezák, Veselý, Heřman (65. Havlina), Gábor (54. Skuhravý)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní zápas v Liberci jsme ovládli od prvních minut a na hřišti jednoznačně herně dominovali. Byli jsme aktivnějším týmem a ve 13. minutě jsme po akci Veselý-Heřman poprvé udeřili a šli do zaslouženého vedení. Ve 25. minutě se nám povedl rychlý protiútok, kdy Heřman výborně přesnou přihrávkou mezi obránci našel záložníka Čermáka, který se v koncovce nemýlil a šli jsme do dvougólového vedení. Ve 34. minutě zvyšoval znovu Čermák z volného přímého kopu již na 3:0 pro Slavii. I když se v naší defenzivní hře objevili také určité chybičky, tak skvěle chytající brankář Lisa svým pozorným výkonem tým v prvním poločase podržel.

Začátek 2. poločasu nám vyšel výborně, protože hned po rozehrání zacentroval přesně výborně hrající Veselý a našel opět Čermáka, který svým gólem na 4:0 pečetil svůj hattrick. Ve 48. minutě byl pak faulován útočník Veselý a Jakab z penalty zakončil výsledek na 5:0 pro hostující Slavii. Jsem rád, že po třech výsledkově nepovedených zápasech jsme konečně zúročili naší poměrně kvalitní hru i takto povedeným výsledkem. Nicméně v příštím kole nás čeká daleko kvalitnější soupeř z Hradce a já doufám, že tento výsledek je pro kluky, tím nejlepším možným povzbuzením do těžkého zápasu.

U16

Liberec – Slavia 0:0
Sestava: Toman – Souček, Žežulka, Pek, Kovařík – Lauricella (55. Stropek), Havrda (40. Krištof), Bucha – Vejvar (74. Petrák), Novák (65. Sodoma), Krejdl

Komentář trenéra Milana Titěry: V krásném podzimním počasí jsme se hráli další utkání pod Ještědem s domácím Libercem. První šance zápasu patřila Liberci, když po propadlém míči ve vápně, zakončoval do tyče hráč domácích. Následně vytěsnil všemi silami gólman Liberce Žežulkovu prudkou ránu k tyči. Liberec v první půli hrozil z protiútoků, hlavně po naší pravé straně. Centry naštěstí zůstaly nevyužity. Slavie si vypracovala rovněž několik zakončení ze střední vzdálenosti, díky aktivnímu Krejdlovi. Vyložené šance neproměnili postupně Novák a těsně před koncem ho napodobil z malého vápna Bucha. Druhý poločas jsme chtěli zejména zpřesnit finální fázi. Bohužel před libereckým brankářem neuspěl Krejdl, Novák ani Sodoma. V závěru zápasu mohli oba týmy strhnout vítězství na svoji stranu. Melu v našem vápně vyřešil nadvakrát Toman a ani Slavie neměla potřebné štěstí, když za již překonaným brankářem, stál obránce Liberce a tečoval gólovou střelu na tyč. V utkání je třeba vyzdvihnout oba bezchybně chytající brankáře, kteří dokázali eliminovat několik nebezpečných situací soupeřů.

U15

Slavia – Graffin Vlašim 3:2 (3:0)
Branky: Sodoma, Stříbrský, Mareš
Slavia: Radimský – Stojka (57. Uher), Schneider (45. Krob), Straka, Kotěra, Cejnar, Havránek (36. Bílek), Bielesz (36. Samek), Stříbrský, Mareš, Sodoma

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V prvním poločase nic nenasvědčovalo tomu,že jsme si tento zápas až neuvěřitelně dokázali zkomplikovat. Po prvním poločase jsme vedli tři nula,spoustu akcí jsme nedokázali dotáhnout do konce a několikrát podržel Vlašim její brankář.O poločase jsme vystřídali dva hráče a během pěti minut jsme dokázali vyrobit několik individuálních chyb,jaké nevytvoří ani hráči v okresním přeboru.Místo branek jsme nastřelili tři tyče a Vlašim vycítila šanci.Do konce zápasu se již nic nezměnilo, ale takové zápasy bychom měli umět kontrolovat!

U14

Slavia – Graffin Vlašim 4:0
Branky: Čvančara, David, Peričevič, Čejka

Komentář trenéra Vasila Boeva: Jsem u týmu dva a půl měsíce. Ve fotbale všeobecně platí jedno pravidlo: Aby tým mohl fungovat správně, trenér musí věřit hráčům a zároveň je přesvědčit a ukázat jim, že oni mu můžou věřit taky. Je to to nejdůležitější, na čem jsem začal pracovat, když jsem tým přebíral. Jsem moc rád, že to většina hráčů pochopila a pracují v každém tréninku a zápase na sto procent. Učím hráče, že dřív nebo později se poctivá práce vyplácí.

Do zápasu s Vlašimí jsme vstoupili aktivně. Hned v první minutě jsme měli tutovku. Ve druhé další. Bohužel jsme je neproměnili. Důležitější ale bylo, že naši hráči věděli, co mají hrát. Neustále jsme soupeře presovali, vyhrávali jsme souboje, drželi balón, kombinovali a diktovali tempo zápasu. Prosadili jsme se až ke konci poločasu. Bylo to výsledkem neustálého a vytrvalého tlaku. Ve druhé půli jsme přidali další dva góly a zaslouženě jsme vyhráli sedmý zápas za sebou. Hráče chci pochválit za dobrý výkon a zároveň jim poděkovat za perfektní přístup v trénincích a zápasech. To je jediná cesta jak můžeme uspět a posouvat se stále výš a výš.

U13

Slavia U13 skvěle reprezentovala na víkendovém Premier Cupu v Edenu, kde obsadila druhé místo. Info z turnaje přineseme během týdne.

U12

FC Písek U13 – Slavia U12 5:12
Slavia U12 „zaskočila“ za své straší kolegy, kteří reprezentovali na Premier Cupu, a porazila o rok starší tým Písku vysokým rozdílem 12:5.

U11

FC Písek U12 – Slavia U11 9:6
Výsledky: 3:3, 0:2, 4:1, 2:0
Branky a asistence: Veliký 2+2, Langhamer 1+2, Višinský 1+0, Šimoník 1+0, Linhart 1+0, Ivoševič 0+1, Kordiak 0+1

Komentář trenéra Přemysla Jakla: V zápase jsme podali dobrý výkon,soupeři jsme se vyrovnali ve všech směrech,ale bohužel to nestačilo.Všichni hráči zaslouží za předvedený výkon pochvalu.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články