Výsledky mládeže: Devatenáctka porazila Teplice, U18 vítězná v derby s Duklou | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka porazila Teplice, U18 vítězná v derby s Duklou

PRAHA - Na konci března začala soutěž i pro mladší žáky, slávistická mládež se tak o víkendu představila komplet. Pro starší žáky to byl současně poslední zápas základní části a oba celky úspěšně zdolaly Sokolov. Mladším dorostům se v Teplicích sice nedařilo, devatenáctka s nimi ale vítězství uhájila. Z vítězného derby s Duklou se pak radovala U18.

U19

Slavia – Teplice 1:0 (0:0)

Branka:
90. Zeman

Sestava: Otáhal, Žárský (67. Doležal), Gilian, Jakab, Pelyak, Lukič (82. Schulz), Kocourek, Vavrouš (15. Veselý), Písačka, Zeman, Batka

Komentář trenéra Martina Poustky: V dalším utkání naše devatenáctka přivítala Teplice a s ohledem na jejich postavení v tabulce se očekával bojovný zápas. Od úvodního hvizdu tomu tak opravdu bylo a tepličtí našim klukům nedali ani metr zadarmo nebo aby je to nebolelo. Navíc se poprvé hrálo na přírodním trávníku, a tak byla znát u slávistů i určitá nerozehranost na tomto povrchu, i přestože hrací plocha byla výborně připravená. Hosté se soustředili na poctivou defenzívu, standardní situace a zlobili z rychlých protiútoků. Hrálo se se snahou o kombinaci i ve slušném tempu, ale hru kouskovaly časté fauly především ze strany teplických. Prakticky celé utkání se hrálo bez branek, protože sešívání nedokázali svoje příležitosti využít a ani soupeř své tři šance po našich individuálních chybách nepotrestal. Nakonec se však našim klukům zadařilo a v samotném závěru přece jen vstřelili vítěznou branku. Zaslouženou výhrou navíc potvrdili tři předchozí body ze hřiště Slovácka, a tak do úterního klání s Karvinou můžou jít se zdravým sebevědomím i vědomím zlepšeného přístupu a výkonnosti celého týmu.

U18


Slavia – Dukla 2:0 (1:0)

Branky: Vávra, Šimůnek

Sestava: Janalík - Schulz, Mařík, Hovorka, Gábor (50.Zajac) - Slezák (60. Štochl), Skuhravý - Vávra, Šimůnek, Havlina (55. Tichý) - Heřman

Komentář trenéra Adama Petrouše: V domácím derby s Duklou jsme zaslouženě vyhráli, přestože jsme předvedli spoustu nedotažených akcí, kterým chybělo finální zakončení. Chyběl nám větší klid v zakončení, Duklu jsme ale do vážnější šance nepustili. Kluci podali v zápase kvalitní výkon a my nadále držíme v jarní části neporazitelnost.

U17

Teplice – Slavia 2:1 (0:0)

Branka Slavie:
66. Havrda

Sestava: Přibyl, Pek, Žežulka, Vyskočil, Stropek, Král, Bucha (34 Lauricella), Souček(78. Diviš), Novák (66. Stehno), Krejdl (71. Kovařík), Havrda

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní venkovní zápas v Teplicích jsme odehráli poprvé na přírodní trávě po dlouhé zimní pauze a na hře obou týmů to bylo znát. Ve hře bylo plno nepřesností a zkažených přihrávek. Přesto jsme byli o něco fotbalovějším týmem a vypracovali si několik střeleckých příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. I soupeř nás dokázal v defenzívě prověřit, přesto se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili už daleko aktivněji a začali být týmem, který začal hru více kontrolovat. Dokázali jsme si vypracovat několik nebezpečných situací před brankou soupeře,ale až v 66. minutě otevřel skóre zápasu pohotovou dorážkou útočník Havrda. O 2 minuty později jsme však fatálně chybovali v našich defenzivních řadách a soupeř toho dokonale využil a domácí srovnali na 1:1. V 76. minutě jsme nepohlídali prostor na hranici našeho pokutového území po rohovém kopu a Teplice vývoj zápasu během pár minut otočily na 2:1.
Závěr zápasu si už domácí pohlídali a vlastní hloupostí jsme tak Teplicím darovali 3 body.

Nejsem zklamaný z přístupu k zápasu a hře, kterou jsme v Teplicích zejména ve druhém poločase předvedli, ale velmi mě mrzí nezodpovědnost některých jedinců k týmu v momentech, kdy máme vyhraný zápas na dosah. Kluci si musí uvědomit, že k vyspělému týmu také patří zodpovědnost všech hráčů na hřišti za tým po celý průběh zápasu. Přesto věřím v sílu kabiny, morálky našeho týmu a pevně doufám, že se kluci v úterý proti Plzni semknou a zápas odehrajeme v Edenu znovu velmi kvalitně.

U16

Teplice – Slavia 2:1 (1:1)

Branka Slavie:
28. Cejnar

Sestava: Radimský - Schneider, Straka, Mareš, Bílek (40. Stojka) - Beňo, Cejnar, Bielesz (65. Douděra) - Sodoma, Lauricella, Suk (60. Kotěra)

Komentář trenéra Petra Karocha: Prospali jsme prvních dvacet minut zápasu. Nad vodou nás celý zápas držel Radimský v brance. Celkem zlikvidoval šest čistých brankových příležitostí Teplic včetně penalty. Jako jediný z našich hráčů předvedl výborný výkon. Po dvaceti minutách jsme se trochu dostali do zápasu, ale na rozjetého soupeře to nestačilo.

U15

Sokolov – Slavia 1:4 (1:2)

Branky Slavie:
2x David, Nový, Vostál

Sestava: Svítil - Slavata (61. Ielitro), Macháček, Škarda, Vostál -Pek, Drozda, Valenta (49.Pátek) - Nový (38. Chocholouš, Čejka (24. Vaněk), David (63. Hrobník)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
Zápas o vše, tak by se mohlo nazývat naše dnešní utkání. Museli jsme vyhrát, a i když hráči byli na tuto variantu připraveni, od prvních minut byla naše hra nervozní a plná nepřesností. Soupeř ještě přidal patřičný důraz a my brzy prohrávali jedna nula. Naštěstí jsme brzy vyrovnali a čekali, že se naše hra zklidní. Bohužel se tak nestalo, ale stejně jsme se dokázali ještě do přestávky prosadit, naši druhou branku přidal David.

Začátek druhé půle začal stejně jako první, ale po dvojím vystřídání a díky Vostálově brance začala hra převažovat na naši stranu a konečně přišlo i uklidnění. Do konce utkání jsme zápas kontrolovali, vstřelili čtvrtou branku a nevyužili několik dalších příležitostí. I když náš dnešní výkon nebyl ideální, jsme všichni moc rádi, že jsme utkání zvládli a odvezli jsme si pro nás tak důležité tři body. Těšíme se na top šestku a zápasy si budeme chtít užít.

U14

Sokolov – Slavia 4:7 (3:3)

Branky Slavie
: 2x Eichler, 2x Vlček, Brojo, Vít, Zeronik

Sestava: Jaroš - Hošek (65. Bican), Kubiš, Bárta, Blažíček - Danko (55. Kratochvíl), Vít (65. Schneider), Eichler - Vlček (60. Jelínek), Brojo, Zeronik

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Po posledním nevydařeném zápase jsme si přijeli napravit reputaci na hřiště posledního Sokolova. Bohužel jsme navázali na rozpačitý výkon ze zápasu s Mostem a především naše defenzivní činnost vykazuje hrubé nedostatky. Do utkání jsme vstoupili aktivně, nicméně hned první sokolovský výpad na naši polovinu skončil brankou. Naštěstí se nám ihned z rozehry podařilo vyrovnat a postupně jsme převzali iniciativu. Zápas jsme dostali pod kontrolu, navíc v 17. minutě se prezentoval David Eichler nechytatelným volejem z dvaceti metrů a poslal náš tým do vedení. Když po přímočaré akci Zeronika skóroval podruhé Vlček, zdálo se, že utkání nabere jasný směr. Ovšem do konce poločasu jsme udělali dvě fatální chyby, které soupeř potrestal a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 3:3.

I přes důraznou domluvu v kabině jsme druhý poločas začali katastrofálně. Ihned z rozehry jsme nedokázali eliminovat individuální průnik sokolovského kapitána, který se snadno prosadil přes čtyři naše hráče a poslal domácí do vedení. Zpět do hry nás vrátila až standardní situace, když se prosadil hlavou Brojo. Zanedlouho nás poslal do vedení Vít a zápas jsme si již pohlídali, i když soupeř byl neustále velmi nebezpečný. Do konce zápasu jsme přidali ještě dvě branky a vyhráli tak 7:4.

Nutno ovšem přiznat, že Sokolov předvedl velmi sympatický výkon, především jeho ofenzivní hráči disponují užasnou rychlostí a herními dovednostmi. Náš výkon na půdě Sokolova by pro nás velkým zklamáním. Dlouhodobě se nám nedaří v defenzivní činnosti, především obranná čtveřice kupí nesmyslné hrubky a dostáváme tak příliš mnoho branek. Chybí nám lepší organizace, komunikace, agresivita v osobních soubojích a jistota stoperů. Máme pořád na čem pracovat a pokud chceme uspět v zápasech s první šestkou, musíme spoustu situací na hřišti zlepšit.

U12

Tempo U13 – Slavia U12 2:4 (1:1)

Sestava: Strnad, Řečník, Behenský, Snětivý, Ling, Višinský, Náprstek, Veliký, Šmicer, Švach
Sestava: Dvořák, Herink, Šimoník, Konig, Ivoševič, Langhamer, Bareš, Aljagič, Žiga, Maňas

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: První utkání jarní části soutěže, jsme narazili na starší tým z Tempa. Soupeř hrál velice důrazně a agresivně. V prvním poločase jsme měli s tímto způsobem hry problém, ale v druhém jsme se již dokázali adaptovat jak na rychlost, tak i sílu. Utkání bylo na šance vyrovnané, ale naše úspěšnost v zakončení rozhodna o výsledku v náš prospěch. Jsme rádi, že jsme toto utkání zvládli a po delší době si sáhli na hranici našich fotbalových možností. Kluci pracovali celé utkání a měli větší touhu zvítězit. Gratulujeme jim.

U10/ U11

Tempo U12 - Slavia U11/U10 5:4

Komentář trenéra Michala Nováka:
V neděli jsme společně s kluky z U10 odehráli mistrovské utkání mladších žáků. Kluci se snažili chodit do kliček, vyjíždět s míčem do volných prostorů, popřípadě si i nahrát a znovu naběhnout a v zápase tak bylo spoustu hezkých věcí. Nabytými zkušenostmi se postupně více uklidní a začnou řešit situace mezi brankami i před brankami s větší jistotou. V tuto chvíli je hra více o nepřesnostech a opětovné snaze o zisk míče (a to v U12 i U13). Rozdíl v rozměrech hřišť u přípravek a mladších žáků je natolik velký (zhruba 3x větší plocha), tudíž je ten přechod pro kluky velmi náročný.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články