Výsledky mládeže: Devatenáctka přehrála Brno, sedmnáctka remizovala s Příbramí | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka přehrála Brno, sedmnáctka remizovala s Příbramí

PRAHA - O uplynulém víkendu vstoupila do nového ročníku mládežnických soutěží většina našich týmů. Oproti tomu nejstarší dorost má za sebou utkání už několik a v tom posledním porazila brněnskou Zbrojovku 2:1, drží se v horní části tabulky a oproti svým soupeřům má ještě zápas k dobru.

U19

Brno U19 – Slavia U19 1:2 (1:2)

Branky Slavie: Pecháček, Batka

K dalšímu zápasu v rámci celostátní dorostenecké ligy zajížděla naše 19 na horkou půdu do Brna. Vstup do tohoto utkání se našim dorostencům povedl náramně, ve 2. minutě napřáhl z trestného kopu Michal Pecháček a síť domácích se třepetala poprvé. Za další tři minuty mohlo být skóre výraznější, ale Batkův gól po parádní kombinaci hned několika našich hráčů nebyl uznán pro údajný ofsajd a další povedená akce skončila pár minut na to po střele Lukáše Batky na tyči brněnských. Potom však převzala iniciativu Zbrojovka a naši kluci zbytečně ustupovali a umožňovali soupeři se více zabydlet na naší obranné polovině. Sérií standardních situací si domácí vytvořili určitý tlak, který ve 20. minutě přetavili ve vyrovnávací gól po povedené standardce.

Po tomto gólu se hrál oboustranně vyrovnaný zápas od vápna k vápnu plný osobních soubojů s řadou nevynucených chyb a nepřesností. Před odchodem do kabin se našim klukům povedl rychlý protiútok a v jeho závěru vyzval velmi chytrou kolmicí Ondra Kocourek ke steči Lukáše Batku, který se nemýlil a poslal sešívané do vedení. V druhém poločase se pokračovalo v hodně bojovném duchu, ale dalších vstřelených branek ve skóre i přes několik příležitostí na obou stranách nepřibylo.

Komentář trenéra Martina Poustky: „Hráči podali disciplinovaný týmový výkon a díky lepší potenci v koncovce jsme získaly 3 body. Brno nám nedalo ani metr zadarmo a hrálo s velkým nadšením a chutí. Ve hře máme stále co zlepšovat ve všech směrech, ale na druhou stranu je určitý progres především v taktice již patrný. Kluci se chtějí zlepšovat, jsou pracovití a to je ten vůbec nejdůležitější a základní předpoklad k dosažení nastavených cílů v jejich tréninkovém procesu.“

U18

Kladno U19Slavia U18 2:3 (1:1)

Branky Slavie: 36. vlastní, 52. Vávra, 60. Čapek

Sestava Slavie: Grégr – Schulz, Marik, Hovorka, Zajac - Čapek, Skuhravý – Havlina (46. Telvák), Čermák, Vávra (75. Slezák) - Štochl (80. Husenský)

Komentář trenéra Adama Petrouše: „Bojovný zápas, se spoustou až kriminálních zákroku ze strany Kladna. Kluci bojovali, dobré věci jsme střídali se špatnými. Vážím si 3 bodů, výkon ale nebyl tak dobrý. Nezvládli jsme tvrdou hru ze strany Kladna, bylo tam zbytečné oplácení a z toho vyplynula spousta žlutých karet na naší straně.

U17

Slavia U17 1. FK Příbram 1:1 (4:5 pen.)

Branka Slavie: 6. Kovařík

Sestava Slavie:
Přibyl (57. Levíček), Pek(63. Kaník), Vyskočil, Stropek, Pardubský, Král, Souček (63. Lauricella), Žežulka (57. Diviš), Kovařík(41. Havrda), Krejdl, Novák

Komentář trenéra Miroslava Jíry: „Nedělní odpoledne nás čekalo na Xaverově 1 mistrovské utkání s týmem Příbrami, který jsme dokázali minulý týden v rámci turnaje MVM porazit 7:1, a dalo se čekat, že přijede daleko lépe motivačně připravený tým s cílem nám tuto porážku vrátit. Hosté se zásluhou Rataje dostali již ve 4. minutě do vedení a opakovala se stejná situace z minulého týdne, kdy jsme také prohrávali. Kluci znovu zareagovali výborně a hned o dvě minuty později zacentroval po výborné individuální akci útočník Novák a další útočník Kovář šťastnou střelou srovnal na 1:1. Kluci si zřejmě mysleli, že obrat v zápase přijde sám, protože jsme vůbec nehráli náš fotbal, kterým jsme se prezentovali po celou letní přípravu. Byl to zápas plný osobních soubojů, ale postrádal fotbalovou kvalitu, kterou jsem zejména od našich hráčů očekával. Řada hráčů zůstala svými individuálními výkony daleko za hranicemi svých možností, a proto byl náš týmový výkon zcela logicky málo kvalitní.

Mrzí mě, že když už jsme si dobré střelecké příležitosti vypracovali, tak jsme v koncovce byli velmi lehkovážní a nedůrazní. Zejména šance Krále, Žežulky či Nováka se dali vyřešit určitě lépe. Zápas skončil remízou 1:1 a na závěr hráči zahrávali pokutové kopy, ve kterých byla úspěšnější Příbram a připsala si tak za penalty bod. Dnes nám vázla součinnost mezi jednotlivými řadami a hráli jsme málo kombinačně, proto doufám, že druhé mistrovské utkání v Liberci odehrajeme daleko lépe. Hráči si musí uvědomit, že fotbal je hodně o hlavě a že jen maximální koncentrace bez podcenění soupeře je úspěšnou cestou. Příbrami gratuluji ke zlepšenému výkonu oproti minulému týdnu a bodový úspěch si hosté zcela zasloužili.“

U16

SK Slavia Praha U16 - 1.FK Příbram U16 1:0 (0:0)
Branka Slavie:
77. Stříbrský
Sestava Slavie: Radimský, Schneider, Straka, Mareš, Kotěra (40. Bílek), Cejnar, Beňo, Bielesz (40. Petrák), Stříbrský, Lauricella, Navrátil (40. Suk)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: „Do prvního mistrovského zápasu roku vstoupil aktivněji soupeř velkou šancí, kterou však neproměnil. Nám se podařilo vzápětí odpovědět dvěma velkými šancemi, které jsme však také nevyužili. Po celý zápas se nám nedařila kombinační hra a brzdila nás řada nepřesností a nevynucených chyb. Přesto jsme si dokázali vypracovat několik slibných příležitostí, které jsme však neproměnili. Řadu šancí ke skórování měl i náš soupeř, které však často ztroskotaly na výborně chytajícím Radimském. Na konci vyrovnaného bojovného zápasu s šancemi na obou stranách se štěstí nakonec přiklonilo na naši stranu, když po krásném centru rozhodl hlavou Stříbrský."

U15

Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha 4:0 (2:0)
Sestava Slavie: Svítil - Ielitro, Valenta, Drozda(8. Škarda), Slavata - Pek, Nový, Danko (20. Peričevič) – Hrobník(62. Pátek), David, Čvančara (45. Šimůnek)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: „První utkání ukázalo, na čem musíme ještě pracovat. Nasazení a přístup je základní atribut ve všech sportech, bez toho další věci na hřišti nefungují. V utkání jsme slušně kombinovali, ale chyběla nám přímočarost a posunout vpřed. Principy zóny, obrany, vedení útoku a zakončení známe, ale nasazení ve všech zmíněných je potřeba ještě zvednout. Bohužel pro nás, soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě. My musíme dál trénovat v plném nasazení, abychom byli více konkurence schopni.“

U14

SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha 2:5 (0:4)
Branky Slavie: 3x Zeronik, Hošek, Krobot

Komentář trenéra Ondřeje Jury: „K prvnímu mistrovskému utkání na velkém hřišti jsme zavítali do Českých Budějovic, kde na nás čekal výborně připravený tým domácího Dynama. Cílem pro nás bylo zúročit přes rok trvající postupnou přípravu na velké hřiště a hráči naplnili naše očekávání. Od úvodu jsme si vytvořili silný tlak, na hřišti jsme dominovali ve všech herních činnostech a soupeře prakticky nepustili k naší brance, z čehož jsme vytěžili do poločasu 4 branky. Následně jsme sestavu prostřídali a i nadále jsme se dostávali do brankových příležitostí, ovšem povedlo se nám skórovat pouze jednou. Domácí byli nebezpeční z rychlých protiútoků, které se nám nedařilo eliminovat, a proto jsme dvakrát inkasovali. Přesto nám úvodní zápas ukázal spoustu pozitivních věcí a kluci si vítězství náramně užili.“




Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články