Výsledky mládeže: Devatenáctka přehrála Slovácko, ve středu ji čeká Plzeň | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka přehrála Slovácko, ve středu ji čeká Plzeň

PRAHA - Slávistická devatenáctka porazila Slovácko vysoko 4:1 a už ve středu se sešívaní opět představí na domácí půdě, kde budou od 11:00 hostit v dohrávce prvního kola Plzeň. Minulou středu se naopak podařilo U14 v penaltovém rozstřelu zvítězit v derby nad Spartou.

U19

Slavia U19 - Slovácko U19 4:1 (1:0)

Branky Slavie: 2 Batka, Valenta, Pecháček

Sestava Slavie: Otáhal – Tichý, Routek, Broukal, Gillian – Písačka (66. Doležal), Jakab (66. Vavrouš), Valenta (72. Badocha), Pecháček (79. Ščuka), Veselý (57. Kocourek) – Batka

Komentář trenéra Martina Poustky:
„V první půli jsme viděli vyrovnaný, taktický boj. Hrálo se především od šestnáctky k šestnáctce. Po přestávce se nám díky výraznému zlepšení podařilo soupeře zmáčknout a výsledkem bylo rychlé vedení 2:0. To nás dostalo do sedla a víceméně jsme hru kontrolovali. Branek mohlo být ale více, dost šancí jsme neproměnili. Víme, že máme ještě co zlepšovat a na čem pracovat, ať už ve hře dozadu, nebo dopředu. Těší mě, že bylo k vidění hodně střel na bránu z naší strany. Bohužel většinou bez gólového zakončení.“

U18

Slavia U18 - Náchod U19 3:2

Branky Slavie: Havlina, Vavra, Schulz

Sestava Slavie: Toman – Schulz, Marik, Hovorka, Zajac (75. Slezák) – Čapek, Telvák (60. Stochl) – Havlina (45. Skuhravý), Čermák, Vávra – Herman
Náhradníci: Skuhravý, Slezák, Stochl, Gregr

Komentář trenéra Adama Petrouše: „Zápas jsme nezačali dobře a v 6. minutě jsme po naší individuální chybě ve středu obrany inkasovali na 1:0. První poločas byl z naší strany křeč, bez nápadů. Do poločasu se nám ale podařilo vyrovnat. Druhou půli jsme začali ustrašeně a opět jsme inkasovali po individuální chybě na 2:1. Po vystřídání a přeskupení jsme začali byt agresivní a nebezpeční před soupeřovou brankou. Donutili jsme soupeře udělat chybu a z toho pramenilo vyrovnání z pokutového kopu a následně jsme po chybě hostujícího brankáře šťastně vstřelili branku na 3:2. Kluci ukázali morálku a zápas otočili, věřím, že jim to pomůže do dalších utkání.“

U17

Liberec U17 – Slavia U 17 1:2 (1:1)

Branky Slavie: 34. Král, 45. Havrda

Sestava Slavie:
Levíček, Stropek, Kaník(70. Lauricella), Vyskočil, Pardubský, Král, Žežulka, Diviš (41. Souček), Krejdl ( 57. Sodoma), Novák, Havrda (64. Bucha)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: „Náš první venkovní zápas v Liberci jsme zvládli vítězně, i když nebyl vůbec jednoduchý a museli jsme vývoj zápasu dokonce otáčet. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, diktovali jsme tempo hry a byli rozhodně dominantnějším týmem na hřišti. Postupně jsme však polevili v naší aktivitě a naše hra začala být hodně nepřesná, čehož využili domácí, kteří se začali dostávat více do hry.

Ve 33. minutě došlo v našich zadních řadách k nedorozumění a Liberec po faulu brankáře Levíčka kopal pokutový kop. Penaltu domácí proměnili a nás to nakoplo ke zvýšené aktivitě v útočné fázi. Ihned jsme rozjeli rychlou kombinační akci po pravé straně hřiště, bohužel útočník Novák netrefil míč ideálně a k vyrovnání nedošlo. Vše jsme si nicméně vynahradili po další akci na pravé straně hřiště, kdy výborně zacentroval Stropek a záložník Král přesnou hlavou srovnal na 1:1. V závěru prvního poločasu pak výborně odcentroval zleva Havrda a útočník Krejdl hlavičkoval nad břevno branky domácích.

Vstup do druhého poločasu jsme měli výborný, neboť ve 46. minutě se k odraženému míči po našem rohu dostal na hranici vápna Havrda a nechytatelnou ranou změnil skóre na 2:1 pro Slavii. Vývoj druhého poločasu byl velmi zajímavý, neboť oba týmy měly několik možností ke skórování, skóre zápasu se však již neměnilo, takže jsme si z Liberce po bojovném výkonu odvezli první podzimní tři body.

Jsem rád, že kluci v tomhle zápase bojovali, i když jsem postrádal v naší hře více lehkosti a kreativity. Přesto věřím, že tohle vítězství kluky správně nakopne a kvalita našeho herního projevu bude mít stoupající tendenci.“

U16

Liberec U16 - Slavia U16 1:2 (0:1)

Branky Slavie: 28. Stříbrský, 52. Petrák

Sestava Slavie:
Pochylý – Schneider (50. Stojka), Straka, Mareš, Kotěra (41. Bílek) – Beňo, Cejnar, Havránek (41. Bielesz) – Stříbrský (58. Douděra), Lauricella, Suk (41. Petrák)

Komentář trenéra Petra Karocha: „Odehráli jsme vyrovnaný zápas s množstvím soubojů a nepřesností. V první půli nám chyběla přesná přihrávka od obránců. Byl problém založit útočnou akci. Po přestávce už jsme hru zpřesnili a po slušných kombinacích přišli i gólové příležitosti.“

U15

Slavia U15 - Sparta U15 0:3

Slávistická patnáctka podlehla ve středečním derby Spartě 0:3. Nedělní zápas U15 proti Plzni byl odložen na 1. října.

U14

Nedělní zápas U14 proti Plzni byl také odložen na 1. října. Ze středečního derby ale vyšli malí slávisté po penaltovém rozstřelu vítězně.

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:1pp (0:1)

Branka Slavie:
Bárta

Komentář trenéra Ondřeje Jury: „Ihned ve druhém hracím kole nás čekalo oblíbené derby, ve kterém jsme se poprvé v ročníku představili na domácím hřišti. Hned od prvních minut bylo zřejmé, že k nám zavítal nejkvalitnější soupeř z ligových týmů. Utkání mělo strhující tempo a od prvních minut se hra přelévala z jedné strany na druhou. Po nervózním úvodu, kdy se soupeř dostal po našich individuálních chybách do slibných příležitostí, jsme postupně dostali hru pod kontrolu a vytvořili si několik slibných šancí, ovšem bez brankového efektu. Když už to vypadalo na bezbrankový poločas, vyrobili jsme chybu v rozehrávce a soupeř předvedl ukázkový protiútok, který zakončil na pár doteků brankou.

Ve druhé půli začaly postupně docházet na obou stranách síly, což přineslo do hry spoustu nepřesností. S blížícím se koncem vzrůstal postupně náš nápor, Sparta důsledně bránila a hrozila z rychlých protiútoků, které jsme i se štěstím vždy dokázali vyřešit. V úplném závěru náš tlak gradoval, vytvářeli jsme si šance, nastřelili břevno a v poslední minutě přišlo zasloužené vyrovnání. Po akci z levé strany přišel prudký centr před bránu, který propadl na zadní tyč a stoper Bárta, který se vysunul v posledních minutách na hrot, se trefil do odkryté branky. Prakticky po rozehrávce Sparty rozhodčí ukončil utkání a my jsme šli psychicky povzbuzeni do penaltové loterie. Zde se výborně prezentoval brankář Jaroš, naši hráči byli stoprocentní a tak jsme získali bod navíc.“ 


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články