Výsledky mládeže: Devatenáctka s přehledem vede ligu, Jihlavu porazila 2:1 | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka s přehledem vede ligu, Jihlavu porazila 2:1

PRAHA/EDEN – Mládežnické soutěže pokračovaly dalšími koly. Radost dělá slávistickým fanoušků zejména devatenáctka, která s přehledem vede svou soutěž a třináct kol před koncem ligy má na svém kontě už 71 bodů!
Vítězství si připsalo i pět dalších slávistických týmů.

U19

Slavia – Vysočina Jihlava 2:1
Branky: Möglich, Batka

Slavia U19 má po 29 odehraných zápasech na kontě 71 bodů, 90 vstřelených branek a sedmibodový náskok na druhou Olomouc. V posledním utkání si doma díky brankám Möglicha a Batky poradili sešívaní s osmou Jihlavou, o dalším víkendu je čeká, opět doma, pátá Příbram.

Komentář asistenta trenéra Ivo Knoflíčka: První poločas Slavia ovládla hru, vedli jsme 1:0. Ke konci poločasu jsme dostali nešťastný gól. Ve druhé půli jsme díky střídání nepustili Jihlavu za půlku, dali jsme v 80. minutě na 2:1. S trenérem Petroušem chceme zrychlit hru. Hráči jsou naučení z dorostu hrát po celém hřišti a vodit míč. My se chceme na jeden nebo dva doteky přímočarým fotbalem dostat do vápna soupeře. Toto se nám osvědčilo i v juniorce. 

U18

MFK Trutnov - SK Slavia Praha 1:9 (1:5)
Branky: 37., 54., 63. a 66. Kuchta, 10. a 21. Doležal, 13. Červenka, 66. Kubec, 78. Kocourek
Sestava: Janalík, Vender (46. Adaev), Broukal, Routek, Pelyak, Kocourek, Pecháček, Červenka (60. Kubec), Kuchta, Doležal, Bezdička

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Do zápasu hraném na velkém hřišti s umělou trávou jsme vstoupili s velkou chutí odčinit porážku z minulého kola. Byli jsme aktivní, v pohybu, oproti minulému zápasu i přesnější v kombinaci a vytvářeli jsme si postupně dostatek brankových příležitostí. Během celého zápasu jsme předvedli několik krásných akcí, které jsme i úspěšně zakončili. Kdybychom dokázali být v koncovce ještě efektivnější, tak konečné skóre mohlo být ještě vyšší.

U17

Slavia – Bohemians 1905 3:3 (1:1)
Branky: 31. Šimůnek, 53. Heřman, 59. Husenský
Sestava: Toman, Schulz (52. Pěnkava), Husenský, Jakab, Tichý, Mařík, Čermák, Šimůnek, Havlina (41. Hovorka), Heřman (65. Vávra), Veselý (76. Skuhravý)
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní dopolední derby s Bohemkou jsme odehráli poprvé na trávě na Xaverově a do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Byli jsme rozhodně aktivnějším týmem, ale bohužel jsme v 19 min. chybovali v rozehrávce a následně zbytečně faulovali před svým pokutovým územím.

Soupeř volného přímého kopu využil a nechytatelnou střelou se ujal vedení. My jsme však brzy zvedli kvalitu hry opět nahoru a pokračovali ve vypracovávání si šancí, které jsme bohužel zahazovali. Až ve 31 min. po rychlé kombinační akci zakončil přesně Šimůnek a Slavia se dočkala zaslouženého vyrovnání.

Ve 2. poločase jsme bohužel opět vzadu individuálně chybovali a Bohemka šla ve 48 min. znovu do vedení. Pro kluky to však byl ten správný impulz a přišla další naše zvýšená aktivita, která po centru Jakaba a fantastické hlavičce Heřmana znamenala opět vyrovnání zápasu na 2:2. O 6 min. později se svým důrazem prosadil v pokutovém území soupeře Husenský a domácí vývoj zápasu otočili na 3:2 pro sešívané. Vzápětí jsme neproměnili po nádherné kombinační akci další tutovku na 4:2 a to se bohužel ukázalo jako jeden z důležitých momentů utkání.

Závěrečné minuty jsme neodehráli vůbec dobře a zbytečně jsme hráli otevřený fotbal až do konce. Bohužel soupeř po autovém vhazování dokázal projít velmi snadno přes naší defenzívu a v závěrečné vteřině srovnal na konečných 3:3. Pro nezaujaté diváky to byl myslím velmi kvalitní, zajímavý a útočný fotbal, ve kterém jsme měli rozhodně více šancí, které jsme bohužel neproměnili. Z taktického pohledu mě velmi mrzí, jak jsme sehráli závěrečnou pasáž utkání a bohužel nedisciplinovanost hráčů směrem dozadu znamená, že jsme výborně odehrané utkání nedotáhli do vítězného konce. Nicméně si vážím kluků za to, že 2x v utkání prohrávali a nesložili se. Naopak vývoj zápasu dokázali otočit a to ukazuje jejich mentální sílu a charakter. Závěr zápasu je pro nás velkým ponaučením a moc bych si přál, aby se to už neopakovalo! Bohemce gratuluji k vůli v zápase neprohrát a hrát až do konce zápasu! Derby tak po kvalitním zápase skončilo remízou 3:3 a k vidění byla spousta krásných akcí na obou stranách hřiště.

U16

Slavia – Bohemians 1905 1:0 (1:0)
Branka: Žežulka (z pen.)
Sestava: Levíček – Kovařík, Pek, Král (40. Stropek), Souček – Žežulka, Lauricella, Petrák (57. Novák) – Krejdl, Vejvar (80. Vyleta), Havrda (75. Sodoma)

Komentář trenéra Martina Hyského: Vršovické derby, které se hrálo poprvé v této sezóně na přírodní trávě na Xaverově, bylo, jak už to bývá, velice bojovným utkáním. Musím kluky pochválit, protože v tomto směru za soupeřem nezaostali, ba naopak hráli velice agresivně. K bojovnosti jsme přidali i fotbalovost, která byla jasně na naší straně. V zápase jsme byli aktivnější i nebezpečnější. Z pohledu defenzivy jsme soupeře do ničeho nepustili, a tak měl Vojta Levíček, jehož to byl první start za Slávii v mistrovském utkání, pramálo práce. V první půli jsme nastřelili tyč a měli ještě několik slibných příležitostí, ale žádná se nám nepovedla dovést do gólu. Ve 26´ minutě po akci Žežulka – Souček byl druhý jmenovaný faulován v pokutovém území a následnou penaltu proměnil s přehledem Žežulka. Ve druhém poločase jsme nebyli přesní v předfinální fázi a nevyužili jsme řadu příležitostí k přečíslení. Tím, že se nám nepodařilo vstřelit druhý gól, byl zápas napínavý až do konce. Celkově chci klukům pogratulovat a poděkovat za předvedený výkon a výsledek.

U15

FC Písek – Slavia 2:0 (2:0)
Sestava: Radimský - Kotěra (42. Stojka), Schneidr, Straka, Douděra (64. Čermák) - Cejnar (45. Samek), Bielesz, Havránek (58. Krob) - Bílek (36. Lauricella), Mareš, David (36. Uher)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Ve třetím jarním kole nám bylo nalosováno mužstvo Písku a my jsme moc chtěli navázat na výkon z minulého týdne. Výsledkem jsme se sice přiblížili, ovšem předvedenou hrou a výkonem jednotlivců už nikoliv. Většina hráčů až nepochopitelně podala výkon hluboce pod své možnosti. Standartní výkon podal pouze Lukáš Bielesz, který také vstřelil naši jedinou branku. Druhou branku si soupeř vstřelil sám. Zápasy se rozhodují v pokutových územích a nás se bohužel absence Sodomy a Stříbrského dotýká až moc.

U14

FC Písek – Slavia 1:0 (1:0)
Sestava: Vondráček – Vaska (36. Vaněk), Drozda, Valenta, Ielitro - Nový, Novák (36. Peričevič), Radimský (55. Čejka) - Hrobník, Pátek (36. Čvančara), Slavata

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: Odehráli jsme smolné utkání. Soupeř byl 100% v zakončení, ale za svoji obětavost a nasazení si zaslouží pochvalu. Během celého utkání jsme byli hernější, lépe jsme kombinovali, ale dobře bránícího soupeře jsme nedokázali překonat. K vítězství nad tak houževnatě bránícím soupeřem potřebujeme předvést něco nadstandardního, ale to jsme my nepředvedli. Ba naopak jsme si nedokázali poradit s tím, že v takovém utkání prohráváme jako první a najednou se musí ukázat naše vnitřní síla a kontrola nepříjemné emoce, které se zatím učíme. Děkujeme rodičům a našim fanouškům, že nás přijeli podpořit do Písku. My se budeme muset hodně, ale hodně zlepšit ve všech aspektech hry.

U13

Proti slabšímu soupeři z Vlašimi nastoupili o rok mladší slávisté, přesto ale svého soupeře s přehledem přehráli.
Slavia U12 – Graffin Vlašim 24:1

U12

Slavia U11 – Graffin Vlašim 9:3
Branky: 3 x Šmicer, 2 x König, Herink, Snětivý, Toula, Šimoník

Komentář trenéra Přemysla Jakla: V sobotu dopoledne jsme přivítali tým Grafin Vlašim U 12. V zápase jsme byli lepším týmem, prosazovali jsme se po pěkných akcích a zaslouženě zvítězili. Hráči zaslouží za předvedený výkon dík.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články