Výsledky mládeže: Devatenáctka si poradila s Hradcem, U15 porazila Plzeň | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka si poradila s Hradcem, U15 porazila Plzeň

PRAHA - Starší žáci si uplynulý týden proložili dohrávkou proti Plzni a všechny své duely úspěšně zvládli. Pro U15 to byly první dvě výhry pod novým trenérem Pavlem Vyhnalem. Týmům, které o víkendu čekalo derby se Spartou, se příliš nedařilo. Jedině U17 rivala z Letné porazila, a to až v penaltovém rozstřelu, kde ji podržel brankář Přibyl.

U19

Slavia – Hradec Králové 3:1 (1:1)

Branky: 41. Valenta, 55. Veselý, 74. Pecháček – 45. soupeř

Sestava Slavie: Otáhal, Žárský, Routek, Broukal, Pelyak, Veselý (72. Čermák), Kocourek (85. Schulz), Pecháček, Valenta, Písačka (46. Čapek), Batka

Komentář trenéra Martina Poustky: V dalším utkání přivítala slávistická U19 soupeře z Hradce Králové. Pohled na tabulku možná vedl k tomu, že to bude pro slávistické mladíky jednoduché utkání, hradečtí totiž v rozehranné soutěži dosud na hříštích svých soupeřů nezískali ani bod. Opak byl však pravdou. Naše devatenáctka nastoupila bez řady hráčů, ať už z důvodu zranění nebo nemoci, a tým tak museli doplnit hráči z U18, na což se ovšem nemůžeme vymlouvat.

V průběhu prvního poločasu tahali sešívaní za kratší konec a s velmi dobře hrajícím Hradcem měli veliké problémy. I přesto šli naši kluci ve 41. minutě do vedení po výborně sehraném rychlém protiútoku a parádní koncovce Tomáše Valenty. Do poločasu však hosté srovnali krok díky naprosto zbytečnému pokutovému kopu, ten sice ještě Martin Otáhal vyrazil, na následnou dorážku byl ale bezmocný.

Do druhého poločasu jako by nastoupilo za Slavii úplně jiné mužstvo, které se snažilo praktikovat kombinační fotbal, na jaký jsou slávističtí fanoušci zvyklí. Hráči se chovali aktivněji, snažili se plnit taktické pokyny, disciplinovaně pracovali v obranné fázi, kvalitně řešili tu útočnou a začali přicházet gólové příležitosti a góly samotné. Nejprve v 55. minutě po pěkné kombinaci na pravé straně prostřelil brankáře Hradce Lukáš Veselý a později v 74. minutě po podobné kombinaci zleva zakončoval Michal Pecháček.

Tento souboj mi připomněl naše utkání v Jihlavě. Slavia hrála fotbal a Jihlava dávala góly, tentokrát to bylo v obráceném gardu. Hradečtí hráli opravdu sympaticky a kvalitně především v ofenzívě, kterou podpořili velmi povedenými individuálními výkony. Po první půli jsme klidně mohli prohrávat 2:4 a druhá půle by pro nás pak s dobře hrajícím soupeřem byla hodně složitá. Jen dobře chytající Martin Otáhal a štěstí, které při nás ten den stálo, nám pomohlo se do utkání vrátit. První poločas byl z naší strany naprosto katastrofální a nefungovalo prakticky nic. Druhý poločas byl absolutně o něčem jiném a kluci ukázali, že fotbal hrát umí. Fotbal se ale musí hrát po celou dobu a naši kluci si musí neustále uvědomovat, jaký dres nosí na prsou a že v návaznosti na tento závazek nejde nikdy v ničem polevovat, podceňovat kohokoliv. Musí se držet taktických pokynů i herní disciplíny a bojovat s nadšením a v plném nasazení až do konce svých sil.

U18

Slavia – Varnsdorf U19 2:1

Branky Slavie:
55. Heřman, 86. Čapek

Sestava Slavie: Lisa – Schulz, Husenský, Mařík, Tichý (45. Zajac), Čapek, Slezák (60. Štochl) – Vávra, Čermák, Gábor (75. Telvák) – Heřman

Komentář trenéra Adama Petrouše: Zápas jsme začali ve vysokém tempu a vytvořili si několik brankových příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. Bylo tam mnoho hezkých křídelních akcí, ale bez efektu. Měli jsme trochu smůly a také nám chyběl větší klid v pokutovém území.
V 55. minutě jsme šli zaslouženě do vedení. Po krásné kolmé přihrávce Slezáka zakončil Heřman střelou na zadní tyč. Hra na jednu branku pokračovala, ale uklidňující branka nepřišla, naopak jsme po naší špatně rozehrané standardce a po rychlém soupeřově výkopu z brejku inkasovali. Kluci to nevzdali a po standardní situaci zahrané Telvákem jsme se jen zaslouženě dočkali vítězné branky, kterou proměnil hlavou Čapek. Klukům chci poděkovat za trpělivost, nasazení a touhu zápas vyhrát.

U17

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:2pen

Branka Slavie:
Novák

Penaltový rozstřel: 0:3

Branky: Král, Žežulka a Novák

Sestava Slavie: Toman (41. Přibyl), Pek, Vyskočil, Žežulka, Pardubský, Král, Bucha, Lauricella, Krejdl, Novák, Souček (41. Kovařík)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní derby na Spartě jsme nezačali vůbec dobře. Sparta byla aktivnější, její hráči se lépe pohybovali a pressingem nás dostali pod tlak. Domácí se tak zaslouženě dostali již v 8. minutě po našem zaváhání při centru do vápna do vedení. Chvilku nám ještě trvalo, než jsme správně zareagovali, ale postupně jsme hru vyrovnali a v závěrečných patnácti minutách prvního poločasu jsme hru naopak kontrolovali my. Bohužel jsme vyrovnávací branku nevstřelili.

Do druhého poločasu jsme však vstoupili skvěle, když se po šťastné přihrávce od Krejdla dostal do šance útočník Novák, který zachoval dostatečný klid a chladnokrevně vyrovnal. Celý druhý poločas byl na hřišti jen jeden tým, a to hostující tým Slavie. Byli jsme výrazně kombinačně silnější a kreativnější celý druhý poločas. Vytvářeli jsme si neustále možnosti v pokutovém území soupeře ke vstřelení rozhodující branky, ale bohužel zejména dvě jasné šance Krejdla či Nováka ke vstřelení vítězné branky nevedly.

O vítězi pražského derby rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých jsme jednoznačně znovu dominovali. Své pokutové kopy postupně proměnili Král, Žežulka a tu rozhodující znovu Novák. Brankář Roman Přibyl byl v brance famózní a Sparťany při penaltách vychytal. Na penalty jsme zvítězili 3:0 a celkově tedy 2:1.

Mrzí mě velmi špatný vstup do zápasu, nicméně reakce hráčů na obdrženou branku byla skvělá a svědčí to o velké mentální síle týmu. Kluci dokázali, že jsou správnou partou, skvělým týmem, který v krizových situacích táhne za jeden provaz, a Spartu nakonec jednoznačně přehráli a přestříleli. Může nás trochu mrzet, že jsme nevyhráli vzhledem k vývoji zápasu v normální hrací době, nicméně nakonec nás vítězný zápas a skvělý týmový duch jako trenéry nejvíce těší a na kluky jsme moc pyšní. Kluci, moc vám za předvedenou hru děkujeme a derby je NAŠE!

U16

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:0 (3:0)

Sestava Slavie
: Radimský – Kotěra, Straka, Mareš, Schneider (41. Stojka) – Beňo, Cejnar (41. Petrák), Bielest (60. Douděra) – Havránek (41. Suk), Lauricella, Sodoma (41. Stříbrský)

Komentář trenéra Petra Karocha: Soupeř byl po celý zápas ve všech fotbalových kritériích lepším týmem, nevycházelo nám zpracování míče a v rozehrávce jsme byli nepřesní. Bojovnost, se kterou jsme slavili úspěch v zápase s Bohemians, tentokrát bohužel nestačila. Naším nejlepším hráčem byl brankář Radimský, který zlikvidoval řadu šancí soupeře.

U15

SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň 2:1 (2:0)

Branky Slavie: 2 Vaněk

Sestava Slavie: Svítil – Bárta, Valenta, Škarda, Ielitro (67. Petrila) – Pek (61. Hrobník), Krobot (65. Nový), Drozda – David, Vaněk, Chocholouš (50. Peričevič)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Ve středeční dohrávce jsme chtěli navázat na zlepšený herní projev z Mostu. V prvním poločase se nám herně dařilo a dokázali jsme si vypracovat i dvougólový náskok. Ve druhém poločase byla lepší Plzeň a v samém závěru snížila na rozdíl jedné branky. Více už ale nestihla, a proto tři body zůstaly v Edenu. Zápas určitě nenudil, ale přáli bychom si, abychom vydrželi být aktivní oba poločasy a ne pouze jeden!

SK Slavia Praha – Baník Sokolov 2:1 (1:0)

Branky Slavie: Chocholouš, Valenta

Sestava Slavie: Svítil (15. Vondráček) – Bárta (36. Ielitro), Valenta, Škarda, Petrila (28. Slavata) – Drozda, Pek (40. Novák), Krobot (40. Nový) – David, Vaněk (40. Čejka), Chocholouš (36. Peričevič)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Celý týden jsme se bavili o tom, že Sokolov zdaleka není tak špatný tým, jak ukazuje postavení v tabulce, stejně však více jak polovina hráčů nenavázala na výkon s Plzní. Prvních dvacet minut nic nenasvědčovalo tomu, že bychom měli mít o výsledek obavy, ale postupem času se herní projev změnil. Do zápasu nás tentokrát vrátili střídající hráči a za to jsme rádi. Ceníme si tohoto vítězství, protože je někdy důležité to urvat, i když se moc nedaří.

U14

SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň 4:2 (2:1)

Branky Slavie:
Vlček, Stárek, Kubiš, Zeronik

Komentář trenéra Ondřeje Jury: S Plzní jsme sehráli zápas dvou poločasů. V prvním jsme ovládli hru, předváděli jsme krásné akce a dvakrát se prosadili hlavou. Avšak opět jsme neproměnili řadu šancí. Soupeř nás tak potrestal v poslední minutě, kdy jsme po naší hrubé taktické chybě nechali Plzeň rychle rozehrát přímý volný kop a dostali jsme zbytečnou branku do šatny.

Druhý poločas jsme začali bojácně, Plzeň nás přehrávala na středu hřiště a zaslouženě vyrovnala stav utkání. Od té chvíle jsme ztratili kontrolu nad utkáním, ve hře byl chaos a soupeř se dostával snadno do zakončení, přičemž nás podržel brankář Flachs. Když už se zápas chýlil k remízovému konci, předvedli jsme krásnou kombinaci přes střed hřiště na jeden dotek se zakončením na přední tyči a zápas tak rozhodli. V poslední minutě jsme vedení navýšili a utkání dotáhli do vítězného konce. Rád bych soupeři pogratuloval k dobrému výkonu zejména v druhém poločase.

SK Slavia Praha – Baník Sokolov 5:2 (1:2)

Branky Slavie:
Vlček, Danko, Flachs, Zeronik, Vít

Komentář trenéra Ondřeje Jury:
K dalšímu domácímu zápasu k nám přijel soupeř ze Sokolova, který doposud nezískal ani bod. My jsme ale předvedli utkání, na které chceme co nejrychleji zapomenout. Ležérním přístupem jsme pustili soupeře do dvoubrankového vedení a ten pak svou houževnatostí a sebeobětováním odolával celých 55 minut. V naší hře nelze najít snad žádná pozitiva, dnes nám nevyšlo prakticky nic. Celý zápas jsme hráli do plných, nedařila se nám kombinace, neproměňovali jsme šance a místy byl náš výkon doopravdy žalostný. Pohledný fotbal byl k vidění až posledních deset minut, kdy jsme se dostali do vedení. Příští týden nás čeká derby, a pokud chceme uspět, musíme na sobě celý týden tvrdě pracovat a v sobotu se prezentovat diametrálně odlišným výkonem.

U13

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 5:3 (1:2)

Branky Slavie:
2 Hroník, Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka: Toto prestižní utkání jsme na jednom hřišti nezačali vůbec špatně. Byli jsme během celého prvního poločasu lepším týmem a je jen škoda, že se nám zde nepodařilo vstřelit více branek.
Na druhém hřišti byl zápas během prvního poločasu vyrovnaný. Přes celkově vyhraný první poločas 2:1 jsme však ve druhém poločase odpadli a soupeř byl na obou hřištích ve druhém poločase živější a běhavější, čímž si vytvořil převahu a místy i tlak, a tak tento zápas zaslouženě otočil a vyhrál.

U12

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 15:1

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články