Výsledky mládeže: Náskok devatenáctky se snížil na pět bodů | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Náskok devatenáctky se snížil na pět bodů

PRAHA/EDEN - Slávistická devatenáctka ve středu zvítězila v dohrávaný zápas v Karviné, ve čtvrtek ale po dlouhé době prohrála, a to v Hradci 0:1. Na čele tabulky mají sešívaní pětibodový náskok na druhou Olomouc. Prohlédněte si tradiční výsledky mládeže s komentáři trenérů.

Slavia U19

FC Hradec Králové – Slavia U19 1:0 (0:0)
Sestava:
Soukup – Prosek, Pelikán, Maršálek, Fialka – Kodr, Brož – Moglich (46. Zdichynec, 81. Pelyak), Mysliveček, Jankto – Fotr (60. Batka)

Komentář trenéra Michala Petrouše: V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání s několika šancemi na obou stranách, které zůstaly nevyužity. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji než soupeř,vytvořili jsme si herní převahu, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Poté převzal iniciativu Hradec, ale také bez gólového efektu. Následně přišla situace, po které jeden z našich hráčů obdržel červenou kartu. Mužstvo se dokázalo s touto situací velmi dobře vypořádat a nadále zaměstnávalo soupeře útočnými akcemi. I hradečtí dohrávali o jednoho hráče méně. A poté přišel asi klíčový moment utkání, když už se zdálo, že utkání spěje ke spravedlivé remíze, vytvořili jsme si největší šanci utkání. Po pravé straně jsme předvedli pohlednou akci, po které se J. Jankto objevil ve vyložené šanci, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo brankáře prostřelit. Z následného protiútoku se hradecký hráč se štěstím dostal k odraženému míči a z bezprostřední blízkosti prostřelil našeho gólmana. Ale i přes porážku bylo v utkání z naší strany hodně pozitivního, a to je velké povzbuzení do další práce.

Slavia U18

V. Žižkov - Slavia U18 0:1 (0:1)
Branka:
9. Čapek (Bezdička)
Sestava: Janalík - Routek, Gilián, Broukal, Vender (45. Šimůnek) - Čapek, Kocourek, Pecháček
- Červenka (45. Kubec), Kuchta (75. Adaev), Bezdička

Komentář trenéra Petra Karocha: Naší snahu o kombinační fotbal brzdil jednak velmi nerovný terén a jednak velmi agresivně hrající soupeř. Mnoho nepřesností v práci s míčem nám neumožnilo vytvoření si více brankových příležitostí. Ke vstřelení branky vedla jen hlavička D. Čapka po centru po rozehrávaném rohu. Další příležitosti, kterých tentokrát nebylo mnoho, zůstaly nevyužité.

Slavia U17

SK Slavia Praha U17 - Pardubice U17 1:1 (1:1)
Branky:
28. Havlina
Sestava: Toman, Schulz, Husenský, Jakab, Tichý, Mařík (60. Vávra), Badocha, Čermák, Havlina (40. Gábor), Heřman, Veselý (65. Hovorka)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Do utkání jsme vstoupili aktivně, kontrolovali jsme hru a vytvářeli si dostatek šancí především po stranách hřiště. Bohužel jsme řadu těchto šancí nevyužili nebo nás vychytal výborně chytající brankář hostujícího týmu. Z velmi podařeného prvního poločasu jsme měli určitě vytěžit více než pouze jednu branku. Ve druhém poločase se nám nepodařilo navázat na hru před přestávkou. Kvalita hry z naší strany klesla a bohužel se nám nepodařilo vstřelit vítěznou branku, ke které měl však i díky našim chybám v defenzivní činnosti blízko i soupeř.

Slavia U16

Slavia U16 - Pardubice U16 5:0 (3:0)
Branky:
2. Pek, 9. Pardubský, 26. Lauricella, 77. Král, 80. Novák
Sestava: Levíček – Krejdl (41. Kovařík), Pek, Stropek, Pardubský, Žežulka (59. Bucha), Lauricella (73. Petrák), Souček( 52 Král), Vejvar, Novák, Havrda( 66 Vyleta)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: První náš společný domácí zápas s Pardubicemi jsme zvládli výsledkově výborně, nikoliv však herně. 1.poločas se nám herně příliš nepovedl, nefungovalo nám přesné zakládání útočných akcí a naše přechodová fáze byla příliš upracovaná. Nicméně jsme si pomohli ze začátku 2 rohovými kopy a po hlavičkách Peka a Pardubského jsme brzy vedli 2:0. Kluci si přesto dokázali vypracovat další velké šance, které bohužel neproměnili. Ve 26 min. však ukázal odvážný průnik do vápna soupeře útočník Vejvar a skvělou přihrávkou vybídl ke skórování Lauricellu, který neomylně zvýšil již na 3:0 pro Slavii. Do 2. poločasu jsme šli s cílem zkvalitnit naší rozehrávku, dát do hry více pohybu a začít využívat častěji v přechodu dopředu naše záložníky. V určitých fázích hry se nám to docela dařilo, přesto jsme se střelecky prosadili až v 77. min., kdy chytře rozehrál standardní situaci Vejvar a záložník Král vstřelil svojí první branku po návratu po zranění. V 80. min. podnikl odvážný ofenzivní výpad do pokutového území soupeře krajní obránce Pardubský a útočník Novák pečetil na konečných 5:0 pro sešívané. Jsem rád, že se nám zápas výsledkově povedl, že jsme v zápase neinkasovali branku a dokázali si vypracovat spoustu šancí. Nicméně klukům věřím, že po herní stránce dokážeme hrát ještě lépe a budeme na tom společně dál pracovat. Z hráčů mám zatím pozitivní dojem, kluci vnímají, co jim říkáme a pevně věřím, že svou fotbalovou vizi budeme společně ještě více zintenzivňovat a prohlubovat k větší herní kvalitě. Velkou radost mám z návratu na hřiště záložníků Buchy a Krále. Přeji vám oběma touto cestou pevné zdraví v následujících zápasech! V. Levíčkovi gratuluji k velice pozornému výkonu a k zaslouženě vychytané nule v tomto zápase.

Slavia U15

Rokycany - Slavia U15 0:2 (0:2)
Branky:
Bielesz, Bílek
Sestava: Radimský - Stojka, Straka, Schneider, Douděra - Cejnar, Havránek (49. Samek), Bielesz - Bílek (54. Krob), Mareš, Lauricella (51. Uher)

Komentář asistenta trenéra Milana Štěrby: V utkání proti Rokycanům proti nám stál velmi podobný soupeř jako o víkendu, kdy jsme hráli s Benešovem. Tentokrát bylo výhodou širší hřiště, na kterém měli naši hráči větší prostor pro kombinaci. V prvním poločasu jsme měli hru pod kontrolou, problémy nám dělaly jen ojedinělé rychlé protiútoky soupeře, které jsme nedokázali včas zachytit. V útoku jsme si především v prvním poločasu vypracovali řadu šancí, které jsme na rozdíl od utkání s Benešovem dokázali dvakrát využít. Nicméně i nadále platí, že finální fáze a efektivita v zakončení je něčím, na čem musíme neustále pracovat. Druhý poločas svojí úrovní výrazně zaostal za prvním, částečně se u některých hráčů projevila únava (dva zápasy ve třech dnech prakticky ve stejné sestavě).

Slavia U14

FC Rokycany - Slavia U14 2:4 (1:1)
Sestava:
Vondráček – Vaska (35. Hrobník), Pátek, Škarda (40. Ielitro), Slavata - Drozda, Novák, Čvančara - Radimský, David, Chocholouš (55. Čejka)

Komentář Rostislava Kohoutka: V tomto utkání jsme se hlavně snažili předvést daleko lepší týmový herní výkon než v předcházejících zápasech. Na základě zlepšeného individuálního herního výkonu se nám toto podařilo, i když ne vždy bez chyb. Škoda, že jsme nevyužili alespoň 1/3 našich šancí, hrálo by se nám určitě lépe. Soupeř byl také aktivní a nám dělal problémy hlavně ve fázích, kdy snížil skóre. Jde o mládežnický fotbal a kluci by se měli hlavně poučit a dál se zlepšovat i zvyšovat výkonnost. Z tomto pohledu utkání splnilo svoji roli. Děkujeme všem za podporu, vážíme si ji.

Slavia U13

Slavia U13 – FC Viktoria Plzeň U13 17:2 (8:1)
Branky:
Vlček 4, Zeronik 3, Brojo 2, Eichler 2, Vít 2, Blažíček, Kratochvíl, Kubiš, Marhoul
Asistence: Eichler 3, Kubiš 3, Vlček 3, Brojo 2, Krobot 2, Vít, Walter 2, Jaroš, Kratochvíl, Leitl, Martinec, Schneider

Komentář trenéra Jiřího Petroviče: Od zimní přípravy jsme odehráli asi své nejlepší utkání. Již od prvních minut jsme byli jasně lepším týmem a hned během chvilky jsme vstřelili čtyři branky. Byli jsme aktivní v napadání, pečlivě jsme dostupovali, v osobních soubojích jsme byli důraznější než jindy, díky čemuž jsme si vytvořili mnoho příležitostí. Do útočné fáze jsme přecházeli jednoduše, mnohokrát jsme se díky delším kolmých přihrávkám dostali do zakončení, kde jsme byli i nezvykle efektivní. Po dvaceti minutách jsme ovšem trochu polevili a hra se více vyrovnala. V druhém poločase jsme pokračovali ve zodpovědném výkonu a připsali si další branky. Ze všeho nejdůležitější bylo to, že hráči plnili vše, co jsme si před zápasem stanovili. Po delší době jsme mohli být všichni maximálně spokojeni, uvolněná atmosféra z tréninku se přenesla i do naší hry. Bylo znát, že se kluci a i my trenéři zápasem bavili. 

Slavia U12

SK Slavia Praha U12 - FC Viktoria Plzeň U12 33:3
Branky:
8 Toula, 5 Exner, 5 Gabriel, 3 Linhart, 3 Kulhavý, 2 Štětka, Kopáček, Starý, Keller, Hrubeš, Křištan, Hájek, Chalupa

Komentář trenéra Martina Hladíka: Utkání se nám povedlo. Soupeře jsme předčili ve všech činnostech a zaslouženě jsme vyhráli. Povedla se nám řada krásných akcí, které se museli všem divákům líbit. Jsem rád, že kluci hráli aktivně po celou dobu zápasu a neuspokojili se rychlým vedením. 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články