Výsledky mládeže: O úspěšném víkendu zaváhala jen devatenáctka | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: O úspěšném víkendu zaváhala jen devatenáctka

PRAHA - Mládež sbírala o víkendu většinou tři body. U14 si musela vítězství nad Plzní vybojovat až v penaltovém rozstřelu. Jediným týmem, který své utkání do zdárného konce nedotáhl, byla devatenáctka. Té se nepodařilo proti Spartě gólově prosadit, naopak mladší žáci nastříleli v součtu svému soupeři z Písku 27 branek.

U19

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 4:0 (1:0)

Sestava:
Přibyl – Žárský (46. Krejdl), Žežulka, Vyskočil, Souček – Král, Bucha – Schulz (76. Písačka), Badocha, Čermák (57. Vávra) – Zeman (69. Heřman)

Komentář trenéra Michala Petrouše: Do utkání jsme vstoupili vcelku dobře. Slušně jsme kombinovali, ale je velká škoda, že když už se nám soupeře podaří vykombinovat, jsme málo efektivní. Chybí zakončení a spoustu přihrávek z křídelního prostoru odvrátí první hráč. Druhy problém máme s pomalým návratem do defenzivy a malou agresivitou. Velkou roli hrálo určitě to, že mužstvo Sparty bylo o rok napřed. Naši hráči musejí v těchto činnostech hodně přidat. Přesně z této situace nám soupeř vstřelil první branku. Škoda, ze Čermák za stavu 0:0 nevyužil svoji šanci. Sparta ale kromě vstřelené branky mela ještě 2-3 dobré možnosti.

Vše se rozhodlo v úvodu druhého poločasu, kdy hráči pomalu reagovali na autové vhazovaní a opět chybovali v defenzivní činnosti. Soupeř toho využil, když se hráč domácích jednoduše uvolnil přes našeho obránce a připravil gólovou šanci, kdy se jeho spoluhráč přesně k tyči. Aby toho nebylo málo, tak následně Sparta skórovala z přímého kopu, kdy se náš hráč nepochopitelné uhnul ve zdi, a to i přestože nebyla střela vůbec prudká. Těsně před touto situací jsme mohli snížit, ale z malého pokutového území jsme přestřelili branku. Poté jsme ještě nastřelili břevno a ještě se dostali do slibné situace, která bohužel brankou neskončila. Sparta poté ještě navýšila skóre po chybném řešení situace ve středu obrany a hráč Sparty proměnil přehozením našeho gólmana samostatný nájezd.

Hráči se musí zlepšovat po taktické stránce, kde mají mnoho nedostatků. Někteří také musí přidat na agresivitě a zarputilosti a především hrát týmově. I přes vysokou porážku bylo v tomto utkáni hodně pozitivního a to si musíme přenést do dalších utkání. Z chyb se poučit a pokud možno se jich do příštích utkáních vyvarovat.

U18

FK Admira Praha – SK Slavia Praha 0:4 (0:1)

Branky:
17. Kovařík, 75. Semrád, 80. Stropek, 88. Vejvar

Sestava: Toman – Diviš (40. Stehno), Husenský, Stropek, Havrda – Buneš, Krištof – Lauricella, Vejvar, Kovařík – Novák (70. Semrád)

Komentář trenéra Adama Petrouše: Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou. Naše neproměněné šance oddálily jinak jasný výsledek. Soupeř hrozil zejména po standardních situacích a dlouhých nakopávaných míčích. Naše hra se zápas od zápasu zlepšuje a máme na čem stavět. Naše mužstvo opět ukázalo týmový výkon.

U17

SK Slavia Praha – FK Pardubice 6:2 (4:2)

Branky Slavie:
2x Sodoma, 2x Lauricella, Havránek a Stříbrský

Sestava: Pochylý, Kotěra (67. Stojka), Cejnar, Mareš, Bílek, Havránek, Petrák (67. Douděra), Bielesz, Sodoma (58. Suk), Lauricella (63. Plucha), Hönig (49. Stříbrský)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: V nedělní odpoledne nás čekal tým Pardubic a my jsme se pečlivě připravovali na začátek zápasu, který nám vyšel podle našich představ, neboť již po pár sekundách přihrál Hönig útočníkovi Sodomovi, který dal super rychlý gól. Bohužel reakce našeho týmu byla nepochopitelná. Hosté za 5 minut po naší fatální chybě srovnali a byli na koni. Přehrávali nás a jen se štěstím jsme znovu neinkasovali. V 16. minutě dal však svojí druhou branku v zápase Sodoma po výborné přihrávce obránce Mareše. Ve 21. minutě jsme sehráli další krásnou akci, kdy Hönig znovu výborně přihrál a útočník Lauricella zvýšil na 3:1 pro sešívané. O 4 minuty později se prosadil Lauricella podruhé a stav utkání byl již 4:1 pro domácí. Ve 31. minutě však hosté zkorigovali výsledek na 4:2 a tak se šlo i do kabin.

Druhý poločas jsme však odehráli výborně. Ve 45. minutě dal naší pátou branku záložník Havránek po přihrávce od Kotěry. A výsledek jsme pečetili v 65. minutě, kdy se trefil z voleje útočník Stříbrský po spolupráci s útočníkem Sukem. Druhý poločas jsme měli hru pod kontrolou a zaslouženě tak vyhráli. Jsem rád, že jsme si mohli zahrát na hlavním xaverovském hřišti a diváky jsme znovu pobavili ofenzivním fotbalem. Chtěl bych pochválit všechny hráče včetně těch střídajících, protože jsme znovu udělali čest našemu klubu a doma vyhráli.

U16

SK Slavia Praha – FK Pardubice 3:1 (2:0)

Branky:
8. Čejka (Nový), 28. Drozda (Macháček), 38. Drozda (Ielitro) – 6. soupeř

Slavia: Svítil – Ielitro (50. Slavata), Mach, Valenta, Škarda – Novák (40. Pek), Macháček, Drozda – Nový (40. David), Čejka (40. Vaněk), Vostál

Pardubice: Křivka – Špalenka, Outrata, Pavlas, Suchochleb – Valenta, Novotný, Žahourek, Tuťálek – Hofman, Solil (Blažek, Šimon, Stýblo, Sytko)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Na nerovném a hrbolatém podkladu odehrála mužstva bojovné, ale herně „upracované“ utkání. Pozitivní přístup a snahu ovšem nelze upřít ani jednomu z aktérů. Nejpohlednější akce utkání proběhla zkraje utkání, kdy dokonalou kolmici Nového brankově zhodnotil se štěstím Čejka. Další dvě branky vsítil pracovitý Drozda, až pak se dostali ke slovu hosté a definitivně uzavřeli skóre utkání. Tým se prezentoval nasazením i odhodláním. V určitých pasážích hry předvedl i pohledné kombinace a hlavně efektivitu před brankou soupeře, za což zaslouží pochvalu.

U15

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka:
Kubiš

Sestava: Trefil (Jaroš), Hošek (Kubiš), Bárta, Vlček, Eichler, Blažíček, Vít, Žambůrek, Zeronik (Schneider), Krobot, Danko (Brojo)

Komentář trenéra Petra Karocha: Hráli jsme s vedoucím týmem tabulky. Zápas byl vyrovnaný hlavně v první půli. Po přestávce jsme měli lehkou herní převahu a vytvořili si tři velké šance. Bohužel bez golového efektu. Branky jsme dosáhli důrazem po rohovém kopu těsně před závěrečným hvizdem. Celý zápas nás brzdila nepřesná rozehrávka od obránců.

U14

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 2:1pen (4:2 p.k.)

Branka Slavie: 10. Toula

Sestava:
Sirotník, F. Štěpánek, Štětka, Kopáček, Chalupa, Šmíd (36. M. Štěpánek), Křišťan, Matys, Hroník (20. Veliký), Janovský (45. Prebsl), Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Měli jsme hned od počátku tlak, díky kterému jsme šli do vedení. Poté jsme si vytvořili další šance, které jsme bohužel nevyužili. Ke konci prvního poločasu jsme se dostali pod tlak soupeře, kdy se nám příliš nedařilo udržet míč a měli jsme zbytečné ztráty. Během druhého poločasu se hrál vyrovnaný zápas, kde jsme si vytvořili řadu šancí, které jsme však nedokázali proměnit a navíc se nám nepodařilo proměnit pokutový kop. Jsem rád, že i přes řadu absencí jsme neodehráli špatný zápas. Musíme však zapracovat na efektivitě zakončení.

U13

FC Písek – SK Slavia Praha 2:17 (0:6)

Branky Slavie:
3x Alijagič, 3x Višinský, 2x Ivoševič, 2x Švach, 2x Manas, 2x Kabongo, Ling, Šmicer, Veliký

Sestavy:
Šmerda – Behenský, Řečník, Snětivý, Višinský, Kabongo, Brejcha, Ling, Mundl, Manas, Bareš
Dvořák, Strnad, Prebsl, Konig, Herink, Langhamer, Šimoník, Veliký, Švach, Ivoševič, Alijagič, Šmicer

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V nedělním horkém dopoledni mělo utkání jednostranný scénář, a to jak moc budeme produktivní po dobu šedesáti minut. Soupeř byl snaživý, ale hrálo se prakticky na jednu branku. Jsem rád, že se někteří hráči snad konečně probudili.

U12

FC Písek – SK Slavia Praha 2:10 (0:5)

Branky Slavie
: Růžička 4, Motyčka 3, Ševínský, Moravec, Sládek

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Po vítězném derby jsme přijeli do Písku s vysokým sebevědomím a v dobrém rozpoložení. Ovšem opět jsme sehráli utkání dvou odlišných polovin hřiště. Jedna parta na své polovině po celý zápas dominovala a soupeře jednoznačně přehrála. Druhá polovina předvedla naprosto katastrofální výkon, ve kterém nelze najít žádné pozitivum. Nebyli jsme schopni přesně rozehrát, celá hra byla bez pohybu, chyběly naprosto všechny parametry, které by měly zdobit hráče Slavie. Zatím se nám vyjma derby nepodařilo vyvážit výkonnostní rozložení týmu. Přestože hráče protáčíme, jedna polovina týmu vždy nepředvede výkon, kterým se jako Slavia chceme prezentovat.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články