Výsledky mládeže: Přípravka okusila první derby | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Přípravka okusila první derby

PRAHA - Zatímco utkání mladších dorostů se přeložilo na červen, ostatní týmy bojovaly o body vcelku úspěšně. U14 se mohla radovat z vítězství v derby a tento napínavý zápas si vyzkoušeli už i ti nejmenší - hráči kategorie U6.

U19

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 2:1 (1:1)

Branka:
20. Kuchta

Sestava: Toman – Holík, Stropek, Žežulka, Žárský (K) – Krejdl (60. Pardubský), Čermák (67. Bucha), Beňo, Badocha, Vejvar (67. Vávra) – Kuchta (87. Heřman)

Komentář trenéra Michala Petrouše:
Utkání se pro nás začalo vyvíjet velmi dobře. Hned v úvodu jsme si vytvořili několik nebezpečných situací, z nichž jsme jednou nastřelili Kuchtou tyč. Po té tentýž hráč vystihl špatnou rozehrávku obránce Liberce a po kličce brankáři vsítil do prázdné branky vedoucí gól.

Liberec si svým agresivním pojetím a nesmírnou obětavostí a bojovností začal vytvářet nebezpečné situace před naší brankou. Gól vstřelil z přímého kopu, kdy jsme drželi balon ve své moci, ale bohužel jsme ho před naším pokutovým územím lehkovážně ztratili, vzápětí došlo k nedovolenému zákroku a nařízení trestného kopu, z něhož soupeř vstřelil obstřelením zdi vyrovnávací branku.

Liberec branka ještě více nastartovala k většímu úsilí a obrovské touze strhnout vítězství na svou stranu, což se nedá říct o našem týmu, který si snad ani neuvědomoval, jak moc je dnes utkání důležité. Liberec byl za svou snahu a vůli po vítězství právem odměněn vítěznou brankou, kdy jsme se opět dopustili při zakládání útočné fáze technické chyby. Našemu hráči při převzetí odskočil balon k soupeři, který ihned dlouhým nákopem našel na hranici vápna svého spoluhráče, který vyhrál osobní souboj s naším obráncem a následný odražený balon usměrnil nepokrytý hráč Liberce do naší sítě.

Utkání se nám vůbec nepovedlo. Nedařila se nám kombinace, chyběl nám pohyb bez míče a v neposlední řadě u většiny hráčů nasazení a touha po vítězství. Jakoby si někteří hráči neuvědomovali, o co se hraje. Utkání nám ukázalo, jak jsou na tom někteří hráči po mentální stránce, kdy do utkání musí dát především srdce.

U18

SK Slavia Praha – Admira Praha 5:0 (2:0)

Branky:
21. Heřman, 40. Stříbrský, 60. Franc, 80. Sulík, 89. Semrád

Sestava: Kafka – Bucha, Buneš, Heřman, (53. Semrád), Mařík, Havrda (46. Sulík), Mareš, Franc (K), Melíšek (72. Petrák), Stříbrský (76. Zorea), Pek (46. Zajac)

U15

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 5:1 (1:1)

Branka:
27. Zeronik

Sestava: Trefil – Vít (65. Schneider), Danko (56. Kopáček), Zeronik, Brojo, Stárek, Žambůrek, Vlček (K), Kubiš, Vlasák, Hošek

Komentář trenéra Petra Karocha:
Do 52. minuty byl zápas vyrovnaný s naší mírnou herní převahou. Vytvořili jsme si 4 nebo 5 čistých šancí, ale efektivita byla malá. Bohužel, za stavu 1:1 umožnilo chybné vyběhnutí brankáře jít soupeři snadno do vedení. Snaha o vyrovnání vedla k menšímu důrazu a chybám v defenzivě. Soupeř své brejkové situace využil.

U14

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:4 (0:2)

Branky:
21. Lytvyn, 34. Hroník, 36. a 54. Toula

Sestava: Surovčík – Hájek (56. Chalupa), Lytvyn (59. Garagič), Štětka, Leitl (46. Podrápský), Křišťan, Kopáček (59. Keller), Matys (46. Hrubeš), Starý, Toula (56. Veliký), Hroník

Komentář trenéra Martina Hladíka: Tento prestižní zápas se nám velmi vydařil. Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý a soupeře dostali aktivní hrou pod tlak a vytvářeli si nejenom převahu, ale i šance, které jsme však bohužel nevyužili. První branku jsme dali po rohovém kopu, kterých jsme měli během prvního poločasu velké množství. Před poločasem jsme vstřelili další branku po krásné akci. Dobrý vstup jsme měli i do druhého poločasu, který jsme také kontrolovali. Zápas jsme zaslouženě vyhráli a hráči zaslouží za předvedený výkon velkou pochvalu.

U13

SK Slavia Praha – FC Písek 8:3 (2:2)

Branky
: 2x Brejcha, 2x Langhamer, Kabongo, Náprstek, Šmicer, Vána

Sestava: Šmerda – Ling, Behenský, Snětivý, Višinský, Náprstek, Brejcha, Kabongo, Řečník, Kordiak, Strnad, Dvořák, Konig, Prebsl, Herink, Langhamer, Šimoník, Alijagič, Vána, Šmicer

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
Utkání bych okomentoval jako zápas dvou poločasů. V prvním poločase nám mužstvo Písku bylo úplně rovnocenným soupeřem. Vadila nám tvrdá hra soupeře, hráli jsme na velký počet doteků, chyběl pohyb bez míče. Ve druhém poločase jsme hru zjednodušili, zrychlili a začali střílet i branky, kterých mohlo být jako vždy o mnoho víc.

U12

SK Slavia Praha – FC Písek 9:2 (6:0)

Branky:
2x Sládek, 2x Novák, 2x Mazánek, Měkota, Beran, Tischler

Sestava:
Gothard – Križan, Měkota, Labík – Čížek – Růžička, Sládek, Mazánek (Beran, Slavata)
Brejcha – Krstevski, Moravec, Vinš – Ševínský – Tischler, Novák, Lískovec (Fatrdle)

Komentář trenéra Ondřeje Jury: První domácí utkání na přírodní trávě jsme začali velkým tlakem a celý zápas se hrálo na jednu branku. Musíme hráče pochválit za dobrý kolektivní výkon. V ofenzivní fázi jsme se dokázali prezentovat krásnými kombinacemi, ale i sebevědomými individuálními průniky, při bránění jsme si počínali zodpovědně a s patřičnou mírou agresivity. Co nás ovšem v tomto zápase velmi trápilo, byla efektivita zakončení. Vytvořili jsme si minimálně 20 ložených příležitostí, ovšem úspěšnost klesla pod 50 %, což nás velmi sráží při zahraničních konfrontacích. Také nás mrzí asi pětiminutová ztráta koncentrace, při které jsme inkasovali dvě laciné branky. Jinak jsme měli celé utkání pod kontrolou a dařilo se nám vyvarovat nevynucených ztrát.

U10

FK Viktoria Žižkov U11 – SK Slavia Praha U10 11:19

Komentář trenéra Michala Nováka:
Úvodní mistrovské utkání jara nás zavedlo na Vítkov, kde jsme se utkali s o rok staršími hráči Viktorie Žižkov. Soupeř hraje velmi důrazný a přímočarý fotbal a zpočátku jsme s tím měli výrazné problémy. Jak je u nás takřka pravidlem, postupem času jsme se s tím dokázali srovnat a fotbalovostí soupeře přehrávat. Kluci nás potěšili snahou vše řešit fotbalově a neztratili jsme se ani v důrazu.

U9

FK Viktoria Žižkov U10 – SK Slavia Praha U9 10:11

Komentář trenéra Michala Nováka:

První utkání skupiny Elite jsme sehráli na hřišti Vítkov v deštivém počasí proti o rok staršímu soupeři z Viktorie Žižkov. Ze začátku byl náš soupeř silovější, vyhrával více osobních soubojů a na obou hřištích se ujal vedení. Náš výkon šel během utkání nahoru a postupně jsme soupeře začali přehrávat a vytvářet si více šancí. Bohužel, naše slabá produktivita ve vyložených šancích vedla pouze k těsnému vítězství Slavie 11:10.

U7 (ročník 2009)

Sobota 16. 4. 2016

Komentář trenéra Jana Kočího: Odehráli jsme další ze série Mini cupů. Turnaj hrajeme hlavně kvůli skautingu. Ve všech zápasech jsme herně lepším týmem. Bohužel se trápíme ve střelbě, kterou teď začínáme trénovat, a tak naše akce většinou končí někde u branky, ale ne v brance. Na turnaji jsme měli dva týmy a obsadili jsme 4. a 4. místo.

Neděle 17. 4. 2016

Komentář trenéra Jana Kočího:
Čekal nás první zápas v mistrovské soutěži proti o rok staršímu soupeři. Rok navíc je velmi znát, hlavně v soubojích tělo na tělo. Nicméně jsme vůbec nezaostávali v ovládání míče. Podařilo se vstřelit i několik gólů (zhruba 15). Inkasovaných branek bylo samozřejmě více. Soupeř dost těžil z naší nezkušenosti a své větší vyzrálosti ve specifických hlediskách hry (výjezdy od brankáře, auty, rohy).

U6 (ročník 2010)

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:3

Komentář trenéra Aleš Presla:
První derby hrané na Strahově. Kluci hráli poprvé v sešívaných dresech. Hrálo se 3:3. Přátelské utkání se velmi podařilo jak po organizační, tak po herní stránce. Hra byla velmi vyrovnaná a soupeř byl velmi aktivní. U hráčů byla znát menší nervozita. Hráči Sparty byli přímočařejší směrem k naší brance a chvilkami i rychlejší. Naši kluci se snažili o „technickou“ hru. Držet míč a přejít přes soupeře kličkou, popřípadě přihrávkou. Hráči byli pochválení za výborný přístup k zápasu a předvedenou hru.

Sobotu 16.4 turnaj Řepy

Komentář trenéra Aleš Presla:
Turnaj se hrál v souběžném systému 4+1 a 3+0. Na turnaji jsme měli dva týmy. Hráči pravidelně přecházeli z jednoho hřiště na druhé, a tak měli problém se zorientovat mezi herními systémy. Na základním pojetí hry a pokynů to však nebylo tak výrazně znát. Někteří hráči překonali své očekávání a po zásluze dostali od pořadatele pohárové ocenění. S průběhem turnaje jsme byli spokojeni, ale ukázalo se, že máme velké slabiny s orientací a odebírání míče v držení soupeře.

Neděle 17. 4. turnaj Braník

Komentář trenéra Aleš Presla:
Turnaj hraný systémem 3+0. Na turnaji jsme opět měli dva týmy. Kluci od prvního zápasu vlétli na soupeře velmi aktivně a nasadili vysoké tempo hry. Předvedená hra našich borců byla velmi atraktivní. Technické dovednosti a herní kombinace, které dokázala vytvořit tato věková kategorie, jsou málokdy k vidění. Toto tempo drželi do doby, než začalo pršet. V neprospěch turnaje to všechny týmy vzdaly a raději jely domu. Naši hráči vydrželi a zahráli si ještě mezi sebou.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články