Výsledky mládeže: Přípravka proti AC Milán | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Přípravka proti AC Milán

PRAHA - Slávistické přípravky reprezentovaly klub na mezinárodních turnajích. U11 vybojovala čtvrté místo, U9 ve Steinhagenu změřila síly například s AC Milan. Starší kategorie pak pokračovaly ve svých soutěžích. Nejstarší dorost vybojoval remízu 1:1 s Příbramí, U17 zdolala Budějovice 5:1.

U19

SK Slavia Praha – Příbram 1:1 (0:0)

Branky:
71. Kuchta – 68. Bouček

Sestava:
Toman – Holík, Žežulka, Stropek, Žárský (K) (46. Pek) – Beňo – Vejvar (60.Krejdl), Badocha, Bucha, Čermák – Kuchta

Komentář trenéra Michala Petrouše: V dalším důležitém utkání nás čekal účastník ligy mistrů FK Příbram. Vzhledem k podzimnímu utkání, kdy jsme z Příbrami odjížděli s porážkou 0:4, bylo o motivaci postaráno. Tentokrát jsme sehráli velice vyrovnané utkání, kdy jsme určitě měli více míč na svých kopačkách. Ale soupeř ukázal svoji kvalitu, kdy dokázal využít každé naší nevynucené ztráty a rychlým přechodem do útoku byl velice nebezpečný. Zejména jsme si museli dávat veliký pozor na nebezpečného hrotového útočníka.

Několik šancí si vytvořila obě mužstva, ty dvě největší si vytvořili slávisté. V první se ocitl po pěkné křídelní kombinaci Bucha, ale z dobré pozice netrefil bránu. Ve druhé se objevil Badocha, kdy se výborně uvolnil v pokutovém území, ale místo přihrávky před branku, kde byli naši dva volní hráči před prázdnou brankou, se rozhodl pro zakončení a brankář Příbrami mu střelu vyrazil na rohový kop. Taktéž soupeř se dostal do dvou nadějných příležitostí, kdy v první nás podržel brankář Toman a ve druhé soupeř netrefil bránu.

Ve stejném duchu se odvíjel i druhý poločas, kdy se obě mužstva už nedostávala k tak častému zakončení, jak tomu bylo v poločase prvním. Když už se zdálo, že utkání dojde do nerozhodného výsledku, ve druhé polovině druhého poločasu se po rohovém kopu ujala vedení Příbram. Naše mužstvo ale ukázalo morálku a dokázalo po hezké kombinaci rychle zareagovat. Žežulka našel kolmou přihrávkou Čermáka, který našel patou v pokutovém území nabíhajícího Badochu, pro nějž už nebyl problém finální přihrávkou najít volného Kuchtu, který nadvakrát doslova protlačil míč do sítě a vyrovnal na konečných 1:1.

Musíme sportovně přiznat, že nerozhodný výsledek je spravedlivý a věříme, že i bod s těžkým soupeřem našim hráčů pomůže do dalších klíčových utkání.

U18

Most – SK Slavia Praha 2:0 (2:0)

Sestava:
Radimský – Semrád, Buneš (82. Kaiser), Mařík, Havrda (77. Zorea), Mareš, Franc (K), Melíšek (61. Zajac), Stříbrský, Sulík, Havlina


Dukla Praha – SK Slavia Praha 3:0 (1:0)

Sestava:
Radimský – Krejdl (74. Novák), Buneš, Mařík, Havrda (65. Kovařík), Mareš, Franc (K), Pek, Heřman, (80. Stříbrský), Vávra (85. Semrád), Havlina (55. Melíšek)

U17

SK Slavia Praha – Dukla Praha 2:3 (2:1)

Branky Slavie:
31. Bílek, 33. Douděra

Sestava: Pochylý – Stojka, Schneider, Macháček, Kotěra, Straka, Petrák, Douděra, Suk (62. Janoušek), Sodoma, Bílek

Komentář trenéra Miroslava Jíry: V domácím utkání na trávě na Xaverově jsme odehráli zápas rozdílných poločasů. V tom prvním jsme dominovali a dostali se po zásluze díky brankám Bílka a Douděry do vedení. Ještě jsme si vypracovali několik dobrých šancí a orazítkovali i dvakrát břevno soupeřovy branky, bohužel jsme skóre nenavýšili. Dukla naopak v závěru poločasu zkorigovala na 2:1. Ve druhém poločase nám chyběl pohyb a energie. Dukla začala být nebezpečnější a díky dvěma brankám zápas otočila. V závěru jsme zkoušeli hrát na tři obránce a pokoušeli se vyrovnat, což se nám bohužel nepodařilo. Soupeři gratuluji k vítězství a nás může mrzet, že jsme daleko lépe nezvládli zakončení v prvním poločase, kdy jsme Duklu přehráli a přestříleli v poměru 12:1 na střely na branku. Ve druhém poločase jsme hodně chybovali v defenzívě a to byl další faktor, který rozhodl o naší porážce.

SK Slavia Praha – České Budějovice 5:1 (3:0)

Branky Slavie:
2x Hönig, Stříbrský, Douděra, Sodoma (pen)

Sestava:
Pochylý – Kotěra, Schneider, Macháček, Bílek (69. Stojka), Straka, Petrák, Douděra (62. Drozda), Stříbrský (65. Suk), Sodoma (70. Navrátil), Hönig

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
V domácím utkání na trávě na Xaverově jsme tentokrát přivítali tým Českých Budějovic. Kluci od hráli začátku zápasu náš kombinační fotbal a soupeře jasně přehrávali. Skóre zápasu otevřel ve 23. minutě pohotovou dorážkou Stříbrský, další góly přidali Sodoma a Hönig. Do druhého poločasu jsme vstoupili lehkovážně a hosté po zásluze snížili na 3:1. V 62. minutě nás však uklidnila krásná branka Douděry a od té doby jsme již zápas kontrolovali. V 72. minutě uzavřel skóre zápasu na konečných 5:1 pro sešívané útočník Hönig. Dnes jsme vyhráli zaslouženě a jsem rád, že jsme diváky pobavili krásným kombinačním fotbalem.

U16

SK Slavia Praha – Dukla Praha 2:2 (1:2), PK 5:4

Branky:
4. Drozda, 55. Azilinon

Pokutový kop proměnili: Valenta, Mach, Azilinon, Drozda, Macháček

Sestava:
Jaroš – Hrubý Š.(41. Mach), Krupička, Valenta, Ielitro – Pek, Drozda, Vaněk (76. Hošek) – Janoušek (55. Macháček), Azilinon, Michovský (69. Škarda)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Utkání přineslo snahu obou týmů o kombinační hru. Každý z týmů chvilku tahal pilku, hezká řešení střídaly nevynucené chyby.

SK Slavia Praha – České Budějovice 1:1 (1:0), PK 2:3

Branka Slavie:
9. Janoušek

Pokutový kop proměnili: Mach, Drozda, neproměnili Valenta, Azilinon, Macháček

Sestava:
Vondráček – Ielitro, Krupička, Mach, Škarda – Janoušek, Pek (73. Valenta), Drozda, Vaněk (51. Michovský) – Azilinon, Nový (73. Macháček)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese:
Zajímavé utkání v dobrém nasazení. Naše herní převaha byla v prvním poločase výrazná, soupeř v druhé části srovnal hru i skóre. Možnosti rozhodnout utkání ve svůj prospěch nevyužilo ani jedno z mužstev. Pokutové kopy lépe zvládli šťastnější hosté.

U15

SK Slavia Praha – Příbram 6:0 (6:0)

Branky:
3x Krobot, Vasák, Brojo a Žambůrek

Sestava: Surovčík (57. Trefil) – Stárek (36. Walter), Kubiš, Bárta (36. Hron), Hošek (55. Schneider) – Brojo, Vít (36. Blažíček), Žambůrek – Zeronik, Krobot, Vlasák (55. Danko)

Komentář trenéra Petra Karocha: První půli byla naše hra kvalitní jak po stránce fotbalové, tak po stránce agresivity. Naše napadání neumožnilo soupeři postupný útok. Míč jsme získávali na půli soupeře a do odkryté obrany byly naše útočné snahy úspěšné. To se projevilo i na skóre. Druhý poločas byl poznamenán častým střídáním a kvalita naší hry klesla. I přesto jsme byli ve čtyřech čistých šancích, ale neproměnili je.

U14

SK Slavia Praha – Prešov 7:0 (6:0), přátelské utkání

Branky:
2.,11. a 19. Toula, 4. Keller, 21. a 32. Vu chung Hieu, 50. Starý

Sestava: Sirotník – F. Štěpánek (36. M. Štěpánek), Chalupa (36. Hájek), Štětka (53. Chalupa), Leitl (36. Garagič), Křišťan (36. Podrápský), Keller (36. Lytvyn), Matys (36. Hrubeš), Toula (36. Starý), Vu chung Hieu (36. Veliký)

Komentář trenéra Martina Hladíka:
Zápas se nám povedl. Hlavně v prvním poločase jsme hráli velmi dobře, výborně a rychle kombinovali a snadno se dostávali do zakončení. V druhém poločase jsme byli často nepřesní a kombinace místy vázla, ale přesto jsme utkání měli pod kontrolou a dominovali.

SK Slavia Praha – Příbram 6:1 (4:0)

Branky:
18.,23. a 48. Hroník, 6. Lytvyn, 9. a 55 Toula

Sestava:
Sirotník – Podrápský (36. Chalupa), Štětka (47. Leitl), Lytvyn, Hájek (36. Garagič), Kopáček (47. Keller), Křišťan, Starý (47. Matys), Toula, Hroník (53. Janovský), Hrubeš (36. Veliký)

Komentář trenéra Martina Hladíka: Další zápas v nadstavbové části se nám velmi podařil. Především v prvním poločase měla naše hra velkou kvalitu a vytvářeli jsme si nejenom herní převahu, ale i šance. V druhém poločase se hra vyrovnala, ale i přes tento fakt byla naše výhra naprosto zasloužená.

U13

Rokycany – SK Slavia Praha 2:21 ( 0:14 )

Branky:
4x Náprstek, 3x Kabongo, 3x Kordiak, 3x Prebsl, 2x Vána, 2x Šmicer, 2x Višinský, Ling, Brejcha

Sestava:
Šmerda – Ling, Behenský, Snětivý, Višinský, Náprstek, Kabongo, Brejcha, Kordiak
Strnad – Konig, Alijagič, Manas, Vána, Švach, Prebsl, Šmicer, Dvořák

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
Utkání mělo jednostranný průběh, ale opět s velkým množstvím neproměněných šancí. Mužstvo soupeře bych pochválil za velikou bojovnost a snahu.

U12

Rokycany – SK Slavia Praha 1:26 (1:14)

Branky:
8x Novák, 5x Beran, 3x Měkota, 2x Lískovec, Řeřicha, Moravec, Krstevski, Mazánek, Sládek, Fatrdle, Tischler, Ševínský

Sestava:
Gothard – Fatrdle, Sládek, Dunda – Ševínský – Mazánek, Měkota, Tischler (Lískovec, Križan)
Slavata – Krstevski, Motyčka, Labík – Čížek – Moravec, Novák, Řeřicha (Beran)

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Utkání mělo od začátku jednoznačný průběh. Prakticky celých 60 minut jsme dobývali branku soupeře, nastříleli jsme 26 branek a přesto nemůžeme být s výkonem spokojeni. Neustále nás trápí efektivita v zakončení, která v tomto utkání opět klesla pod 50 %. Pokud nedokážeme proměňovat samostatné nájezdy, či jednoznačné střely z bezprostřední blízkosti, pak se nelze divit, že je pro nás složité uspět v zahraniční konfrontaci. Zde nás soupeř pustí maximálně do dvou příležitostí. Opět nás velmi mrzí inkasovaná branka po hrubém nedorozumění bránících hráčů.

U11

Turnaj A–Energy Cup, 4.místo
Hráno 7+1, 1 x 17 minut na jedno hřiště.

Výsledky:
Slavia – Hertha Berlín 0:4
Slavia – Baník Ostrava 1:1
Slavia – Dynamo České Budějovice 4:0
Slavia – Slovan Bratislava 0:0
Slavia – VfL Wolfsburg 0:0
Slavia – Dukla Praha 3:1
semifinále Slavia – Sparta Praha 1:1 (1:2 pk)

o 3.místo Slavia – Vfl Wolfsburg 0:1

Branky:
3x Toula, 2x Planka, 1x Kučera, Jelínek, Bárta, Kopecký.
Daniel Toula byl vyhlášen nejlepším hráčem celého turnaje.
Matyáš Mervard byl vyhlášen nejlepším hráčem našeho týmu.

Komentář trenéra Přemysla Jakla: Tento velmi kvalitní zahraniční turnaj na ABC Braník, kde velké díky patří pořadatelům, se nám s mírnými rozpaky v základní skupině podařilo odehrát kvalitně. V semifinále jsme opět narazili na Spartu, která se ujala v našem klání vedení po hezké individuální akci, my jsme ke konci zápasu odpověděli neméně povedenou akcí jednotlivce a tudíž se po výsledku 1:1 šlo na pokutové kopy. Tam jsme měli vítězství na dosah, leč mečboly se nám nedařilo proměnit. Čekal nás tedy souboj o třetí místo, kde jsme podlehli VfL Wolfsburg 0:1.
Těší nás, že v této konkurenci obstáli i naši hráči. Nejlepší hráč turnaje vzešel právě z našich řad. Máme neustále na čem pracovat a tento turnaj nám to jen potvrdil. Byla to cenná zkušenost, především poměření sil s německými týmy.

U10

SK Slavia Praha U10 – FK Dukla Praha U11 18:17

Komentář trenéra Michala Nováka: V sobotu brzy ráno jsme odehráli další velmi těžké a fotbalově kvalitní utkání, tentokrát s o rok starším kluky z pražské Dukly. Utkání bylo od začátku vyrovnané, soupeř prokazoval přehled ve hře, dostával se do zakončení po správně volených přihrávkách. My se více dokážeme prosazovat jeden na jednoho, po čemž si vytváříme přečíslení. Často jsme byli schopni se takto dostat až do zakončení, které ale nebylo vždy tak kvalitní, jak bychom si představovali. Jsme rádi, že můžeme hrát takto těžké zápasy a navíc v Praze.

U9

Turnaj Steinhagen

Sestava: Dostalík, Naskos, Marcol K., Suchar, Belžík, Marcol J., Antič, Kroupa, Čížek, Pilař, Požár

Trenéři: Titěra, Hauft, Šimůnek

Vedoucí: Marcol J.

Komentář trenéra Milana Titěry: Tým Slavie Praha U9 se zúčastnil mezinárodního turnaje v německém Steinhagenu. Na turnaji se během víkendu poměřilo 78 týmů, včetně 3 českých zástupců (Slavia, Sparta, Bohemians 1905). Malí slávisté sehráli celkem 12 zápasů, ve kterých se 8x radovali z vítězství. Mezi soupeři jsme měli i týmy z významných mládežnických akademií – Hertha Berlín, Leverkusen, 1. FC Köln i pozdějšího suverénního vítěze AC Milán. S tím jsme odehráli velmi zajímavé utkání a získali jako jediní cennou remízu. Spokojeni jsme byli se snahou o výstavbu hry a i některé individuální výkony našich hráčů byly srovnatelné s nejlepšími evropskými týmy. Naopak většina našich hráčů zaostává ve volbě řešení situace a kvalitě zakončení. Turnaj hodnotím jako velmi dobrou zkušenost pro hráče i trenéry z hlediska herního pojetí i srovnání kvality individuálních činností mezi různými fotbalovými akademiemi. Nutno rovněž poděkovat za výraznou podporu a fandění našich rodičů.

U6

Komentář trenéra Aleše Presla: V neděli ráno jsme odehráli přátelské utkání s týmem Spartak Kbely. Na jednom hřišti jsme hráli proti ročníku 2009, na druhém proti 2010. I přes mrazivé počasí, které panovalo, podali kluci dobrý výkon. Nebáli se vyzkoušet kličky a dařilo se nám i vedení a práce s míčem. Někteří kluci se však ještě trochu bojí osobních soubojů, obzvláště proti starším klukům. Celkově ale kluky chválíme za slušné chování a dobrý přístup.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články