Výsledky mládeže: Slavia U19 drží pohodlný náskok | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Slavia U19 drží pohodlný náskok

PRAHA/EDEN – Další výhru si připsala slávistický devatenáctka, která na Xaverově porazila Příbram 3:1. V tabulce tak mají sešívaní stále pětibodový náskok a zápas k dobru. Jediným negativním faktem tak je zranění obránce Martina Kadavého. Naopak útočník Oskar Fotr si připsal premiérový start v dospělém fotbale, a to za farmu Slavie kobyliskou Admiru.

Slavia U19

Slavia U19 – Příbram U19 3:1(1:0)
Branky Slavie:
Batka, Pelyak,Valenta
Slavia: Otáhal – Kadavý (15. Pelyak), Kodr, Maršálek, Fialka – Brož, Jankto – Möglich (78. Vitarigov), Mysliveček, Valenta (82. Zdichynec) – Batka (72. Kuchta)

Komentář trenéra Michala Petrouše: Utkání mělo velmi dobrou úroveň zásluhou obou týmů. Příbram potvrdila velmi dobrou jarní formu, kdy získala plný počet bodů. Nám se ale utkání velmi povedlo jak výsledkově, tak hlavně po herní stránce. Dokázali jsme dobře kombinovat a vytvářet si dobré střelecké příležitosti, z nichž se nám podařilo vstřelit tři branky. V utkání nechybělo ani mnoho velmi tvrdých osobních soubojů, ale v rámci fair-play, což byla velmi dobrá průprava pro přechod do dospělého fotbalu. Hráči předvedli velmi dobrý kolektivní výkon, nechtěl bych chválit jednotlivce,ale opravdu celý tým včetně střídajících hráčů celé lavičky. Jediným smutným momentem bylo zranění Martina Kadavého, který z jednoho souboje bohužel vyšel se zlomenou klíční kostí. Věřím, že Martin už si vše špatné vybral, protože je to druhé zranění v krátké době. Martimovi všichni držíme palce, aby se mu zranění co nejdříve zahojilo.

Fotogalerii z utkání najdete na slávistickém Facebooku.

Slavia U18

Slavia U18 - Varnsdorf U19 5:2
Slavia U18 vede svou soutěž s náskokem pěti bodů.

Slavia U17

Teplice U17 - Slavia U17 0:2 (0:1)
Branky Slavie:
30. Schulz, 46. Veselý
Slavia: Toman, Schulz, Hovorka, Husenský, Šimůnek, Mařík, Vávra (54. Čermák), Badocha, Havlina (70. Gábor), Heřman (62. Pěnkava), Veselý (75. Skuhravý)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Páteční předehrávku v Teplicích jsme odehráli po taktické stránce výborně. Musím uznat, že to bylo velmi náročné utkání proti skvěle organizovanému týmu, ve kterém hrály oba týmy s velkým nasazením a šancí tentokrát tolik nebylo. Bylo jasné, že to bude o trpělivosti a čekání na správný moment, kdy potrestat chybu soupeře. To se nám dokonale povedlo ve 30 min. po skvělé přihrávce Šimůnka za obranu na Schulze, který nezpanikařil sám proti brankáři Teplic a svou šanci chladnokrevně proměnil. Druhý poločas jsme opět odehráli takticky velmi dobře a soupeře do šancí moc nepouštěli, přesto nás v důležitých momentech podržel brankář Toman. Ve 46. min. jsme pak rozehráli rychlou kombinační akci, na jejímž konci byla fantastická přihrávka záložníka Vávry a přesná střela Veselého. Jsem moc šťastný, jakou derniéru nám trenérům kluci v Teplicích připravili, včetně skandování jmen celého realizačního týmu a chtěl bych jim touto cestou od srdce poděkovat za spolupráci a popřát hodně úspěchů do konce sezony. Kluci děkuji vám za všechny zápasy a okamžiky s vámi a věřte mi, že my trenéři jsme na vás moc pyšní. Myslím, že jsme po herní stránce spolu udělali velký kus práce, a to je to nejdůležitější.

Slavia U16

Teplice U16 - Slavia U16 1:3 (1:2)
Branky Slavie:
6. Havrda, 14. Žežulka, 67. Novák
Slavia: Přibyl, Krejdl, Pek, Stropek, Pardubský, Žežulka, Lauricella, Souček (65. Petrák), Vejvar (51. Sodoma), Novák (74. Vyleta), Havrda (62. Kovařík)

Komentář trenéra Miroslav Jíry: Premiéra s týmem U16 nám výsledkově vyšla výborně, ale herně to zejména v 1. poločase nebylo podle mých představ. Úvod utkání nám nevyšel a po srážce dvou našich hráčů před naším pokutovým územím jsme inkasovali zbytečnou úvodní branku utkání. Kluky jsem zejména upozorňoval na pozitivní reagování komplikovanější situace na hřišti a hráči to v následujících minutách zvládli dokonale. Již v 6. min. jsme dokázali zásluhou útočníka Havrdy srovnat na 1:1 a ve 14. min. jsme pak zásluhou dorážky záložníka Žežulky vývoj zápasu otočili. V poločasové přestávce byla řada věcí, na které jsme hráče upozornili s cílem jednoznačně zkvalitnit hru, začít více kombinovat a vytvářet si více brankových příležitostí. Ukázali jsme si správné rozestavení hráčů v obranné čtyřce při zakládání útoků a apelovali na větší aktivitu záložní řady. Útočníky jsme chtěli donutit k větší spolupráci a k větší odvaze směrem dopředu. Všechny tyto elementy ve hře se ve 2. poločase prokázaly jednoznačně více a některé kombinační akce hráčů byly opravdu pěkné a škoda, že neskončily brankou. Na druhou stranu domácí hráli stále s velkým nasazením a byli nám velmi nepříjemným soupeřem. Přesto jsme uklidňující branku vstřelili my, zásluhou fantastické akce útočného dua Sodoma - Novák. Tahle akce byla jasným důkazem toho, že týmový úspěch a vítězství je pro kluky velmi důležité, což mě velmi potěšilo. Přihrávka Sodomy na útočníka Nováka, který prokázal skvělý klid v zakončení, mě nesmírně potěšila a jsem rád, že kluci na hřišti ukázali týmový duch, který jsem hráčům před zápasem velmi zdůrazňoval. Kluci moc vám děkujeme za vítěznou premiéru s vámi a moc se těšíme na spolupráci. Budu si moc přát, aby byl tento vítězný zápas pro nás tím správným odrazovým můstkem do dalších společných zápasů.

Slavia U15

Slavia U15 - Benešov 0:0
Slavia:
Pochylý – Stojka (55. Krob), Schneidr, Straka, Douděra – Cejnar, Bielesz, Havránek – Lauricella, Mareš, Bílek (45.Samek)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Mužstvo Benešova přijelo v nedělním dopoledni do Edenu s jednou jedinou taktikou, a to bránit na své půli v jedenácti lidech a vyrážet do příležitostných kontrů. Do žádného brejku jsme soupeře nepustili, ani jsme snad nezaznamenali jedinou střelu na naši branku. Zápas měl jednostranný průběh, ale bohužel opět jsme selhali v koncovce. Je až s podivem,jak naši útočníci řeší finální fázi! Co je platné, když máme hru pod kontrolou, ale ve finální fázi chybí jednoznačně kvalita!

Slavia U14

Slavia U14 – Benešov U14 0:1 (0:1)
Slavia:
Svítil - Slavata, Drozda, Škarda, Ielitro (35. Vaska) - Nový, Radimský (35. Novák), Čvančara (55. Čejka) – Chocholouš (35 Hrobník), David, Peričevič (50. Pátek)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: Hledat slova k tomuto utkání je těžké. Soupeř s nasazením a přístupem nám dělá velké problémy. Nedokážeme se odvážně pouštět do situací 1 na 1, do střelby ze všech vzdáleností a pracovat jeden za druhého. Výkon, který jsme dnes předvedli, nebyl dobrý a soupeř vyhrál zaslouženě. Jen kontrola míče nestačí, musíme přidat ve všech složkách sportovního výkonu.

Slavia U13

FC MAS Táborsko U13 – Slavia U13 11:13 (5:6)
Branky Slavie:
Vít 4, Vlček 4, Kubiš 2, Zeronik 2, Šmíd.

Komentář trenéra Jiřího Petroviče: Utkání s Táborskem hraje náš ročník vždy sám, protože moc dobře víme, že náš čeká velmi dobrý soupeř, který je složen prakticky z hráčů z více týmů. Táborsko se na nás vždy chce vytáhnout a zkusit nás obrat o nějaké body. V utkání jsme prakticky až do poslední patnáctiminutovky drželi zápas pod kontrolou, na jedné straně hřiště jsme se prosazovali hlavně zásluhou Vlčka na pozici hrotového útočníka, na druhé straně jsme dobře kombinovali v křídelních prostorech, bohužel ne vždy s efektivním zakončením. V posledních patnácti minutách jako bychom úplně přepnuli a přestali se naprosto soustředit. V obranné činnosti přicházela jedna elementární chyba za druhou a toto silné podcenění situace ještě přineslo dramatický konec zápasu. Naše ztráty míčů, kdy naprosto nepochopitelně přihrajeme soupeřům míč přímo do nohou, jsou v posledních zápasech alarmující. I přes netradičně bouřlivou atmosféru jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Jedenáct branek jsme naposledy obdrželi při přátelském utkání se Zbrojovkou Brno v lednu 2013. Za útočnou kvalitu můžeme být po víkendu spokojeni, na obranné fázi musíme v příštích dnech hodně zapracovat.

Slavia U12

Slavia U12 o víkendu absolvovala mezinárodní turnaj v rakouském Grazu a obsadila osmé místo.

Slavia U11

FC MAS Táborsko U12 - SK Slavia U11 14:3
Branky Slavie:
Veliký,Langhamer,Stárek. Asistence: Prebsl,Behenský.

Komentář asistenta trenéra Petra Johna: Sobotní dopoledne patřilo mistrovskému zápasu s mužstvem Táborska. Úvod utkání naznačil, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř hrál přímočaře a vyhrával většinu osobních soubojů. Postupem času jsme se otrkali, ale přesto jsme si nedokazili vytvořit větší tlak. Souboje 1 na 1, přesnost přihrávek, malá četnost střelby, to byly naše nedostatky. Soupeř dokázal naše chyby trestat a celkově tedy dotáhl utkání do vítězného konce.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články