Výsledky mládeže: U14 porazila Příbram, U19 s ní remizovala | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U14 porazila Příbram, U19 s ní remizovala

PRAHA - Mladší dorosty své derby s Bohemkou předehrávaly, aby nebyl tým oslaben o reprezentanty, kteří bojují v dresu české U17 na mistrovství Evropy. Nejčastějším oponentem ostatních mužstev byla Příbram, nad níž se z vítězství radovala například U14 nebo U12, devatenáctka vybojovala bod za remízu.

U19

Slavia – Příbram 1:1 (0:1)

Branka Slavie:
Veselý

Sestava: Otáhal - Žárský, Gilian, Routek, Pelyak, Vavrouš, Lukič (53. Badocha), Fotr (73. Husenský), Valenta (77. Doležal), Veselý (86. Zeman), Batka

Komentář trenéra Martina Poustky:
Vyrovnané utkání, ve kterém měli více vyložených šancí slávisté. Zvlášť skvělý úvod do utkání musí sešívané mrzet, protože měli řadu velkých příležitostí ke vstřelení gólu. Do vedení šli hosté, ale naši kluci po přestávce utkání dvou týmů ze špičky tabulky zaslouženě a hlavně po krásné kombinační akci vyrovnali. Nemuselo zůstat jen u toho, když Husenský trefil ze zhruba třiceti metrů brankovou konstrukci.

U18

Slavia – Chrudim 2:0 (0:0)

Branky:
Vávra, Badocha

Sestava:
Janalík – Franc, Hovorka, Jakab, Gábor (70. Vyskočil) – Husenský – Vávra (90. Štochl), Vaněk (75. Tichý), Skuhravý (45. Slezak), Badocha – Zeman (65. Heřman)

Komentář trenéra Adama Petrouše: přijel k nám kvalitní soupeř, který byl v prvním poločase o něco lepší a jen díky Janalíkovi v bráně a soupeři, kterému se nepodařilo proměnit dvě vyložené šance, jsme udrželi nerozhodný poločasový výsledek 0:0. Ve druhé půli jsme se zlepšili a vstřelili vedoucí gól. Dostávali jsme se častěji do zakončení a pojistka přišla z pokutového kopu. Výsledek jsme si pak pohlídali, ale předvedené hra nebyla podle našich představ, nechali jsme soupeři až příliš prostoru.

U15

Slavia – Příbram 1:2pen (1:0)

Branka Slavie:
Nový

Penaltový rozstřel:
5:6

Sestava: Svítil – Slavata (55. Chocholouš), Macháček, Škarda, Vostál (39. Martinec), Pek, Drozda, Valenta (51. Vaněk), David, Čejka (47. Hrobník), Michovský (29. Nový)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
Ještě několik hodin po zápase jsem velice zklamán z výsledku, z výkonu hráčů, z výkonu střídajících hráčů i z taktického myšlení některých jedinců. Doufáme, že to bylo selhání ojedinělé, protože stále zbývají čtyři zápasy do konce. Je škoda, že se v této nástavbové části můžeme opřít o velice úzký kádr, prakticky bez plnohodnotného nahrazení. Branka v posledních vteřinách zápasu vždycky zamrzí, ale je si třeba uvědomit, jak k oné situaci došlo. V našem případě hrubá individuální chyba jedince zamrzí ještě víc.

U14

SK Slavia Praha – 1. FK Příbram 5:3 (3:1)

Branky Slavie: 2x Krobot, Eichler, Danko, Blažíček

Sestava:
Surovčík - Kratochvíl (45. Schneider), Bárta, Kubiš (48. Bican), Vlček (45. Walter) - Blažíček (41. Stárek), Danko (41. Martinec), Vít - Zeronik (48. Jelínek), Krobot (65. Hošek), Eichler

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Po výkonově vydařeném derby jsme doma přivítali Příbram, kterou jsme tuto sezonu dokázali třikrát porazit. A i tento zápas pro nás začal příznivě. Hned v úvodních minutách zakončil ukázkově nájezd Krobot, za 3 minuty skóroval Eichler a brzy jsme tak vedli o dvě branky. V půlce poločasu vstřelil Krobot se štěstím třetí branku a hru jsme dostali zcela pod kontrolu. Bohužel jsme ke konci poločasu opět udělali hrubé taktické chyby, což soupeř ihned potrestal a do kabin jsme šli s dvoubrankovým náskokem.

Ve výborném stylu jsme zahájili i druhou půli, když jsme se po rychlých brankách Danka a Blažíčka dostali do vedení o 4 branky. Sáhli jsme tak ke střídáním a do hry pustili všech 7 náhradníků, kteří pokračovali v dominantní hře, avšak opět jsme nedokázali proměňovat ložené šance. Na konci zápasu jsme trochu polevili a soupeř ještě vsítil dvě branky. Po dlouhé době jsme dokázali utkání rozhodnout v úvodních minutách hry, protože jsme byli efektivní v zakončení. Kdyby se nám takto dařilo proměňovat šance v předchozích zápasech, nemuseli bychom se herně tolik trápit. Dnes je potřeba hráče pochválit za výborný výkon.

U13

1. FK Příbram – SK Slavia Praha 6:2 (0:1)

Branky Slavie:
Linhart, Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do utkání proti velmi dobrému soupeři jsme vstoupili velmi dobře. Na obou hřištích jsme byli o něco aktivnějším a lepším týmem a vypracovali si daleko větší množství šancí než náš soupeř. Bohužel kvůli našemu špatnému řešení těchto střeleckých příležitostí a díky výbornému výkonu domácích brankářů jsme tyto šance nevyužili, což se pro celkový výsledek ukázalo jako rozhodující. V druhém poločase nám proti výborně kondičně připravenému týmu docházely síly a měli jsme s jednoduchou a přímočarou hrou soupeře opřenou o výborné individuální výkony jejich útočníku problémy. I kvůli našim hloupým individuálním chybám jsme soupeře pustili do vedení, na které jsme již neměli sílu odpovědět. Soupeři gratuluji k zasloužené výhře a velmi dobrému výkonu a našim hráčům děkuji za dobrý výkon během prvního poločasu. Příště se soupeři musíme vyrovnat v nasazení a agresivitě, které bohužel bylo místy od soupeře za hranou.

U12

1.FK Příbram – SK Slavia Praha 3:12 (3:5)

Střelci: 2x Bareš, 2x Náprstek, 2x Kordiak, 2x Ivoševič, 2x Mundl, Šimoník, Maňas

Sestava:
Dvořák, Alijagič, Prebsl, Maňas, Náprstek, Višinský, Bareš, Žiga, Kordiak, Řečník
Sestava: Snětivý, Mündl, Behenský, König, Ling, Langhamer, Ivoševič, Šmicer, Šimoník, Veliký

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: V prvním poločase jsme nehráli dobře. Nebyli jsme aktivní, nechtěli jsme hrát, prohrávali jsme osobní souboje a naše činnost s míčem i bez byla pomalá. Někteří kluci byli v euforii ještě z minulého týdne a zapomněli, že i Příbrám umí hrát dobrý fotbal. Naštěstí si to kluci uvědomili a během druhého poločasu diametrálně změnili přístup. Výsledkem byl zlepšený výkon a vstřelené branky, které rozhodly o našem vítězství. Je potřeba trénovat a hrát naplno, ať hrajete proti komukoli. Klukům gratulujeme k vítězství.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články