Výsledky mládeže: U17 nasázela Liberci pět branek | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U17 nasázela Liberci pět branek

PRAHA - Zatímco devatenáctka hledá recept na své soupeře a po prohře se Slováckem remizovala s Jihlavou, sedmnáctce to pálilo. Ve svém druhém letošním zápase opět vysoko vyhrála a Marco Lauricella zvládl Liberci nasázet hattrick už v průběhu prvního poločasu. Z vítězství se radovaly i ostatní mládežnické týmy.

U19

SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko 0:3 (0:0)

Branky:
2x Křivánek, Pospíšil

Sestava: Lisa - Franc (68. Žežulka), Husenský, Vyskočil, Pardubský, Čermák, Krejdl (59. Krejdl), Bucha, Vávra, Písačka (46. Žárský), Heřman

Komentář trenéra Michala Petrouše: Po vyrovnaném prvním poločase nás soupeř zaskočil v úvodu druhé půle rohovým kopem, při němž jsme byli nekoncentrovaní a málo důrazní. Toho soupeř využil a šel do vedení 1:0. I přesto, že jsme pár nadějných situací na vstřelení branky vytvořili, tak brankou neskončily. Naopak soupeř byl velice efektivní a dvěma trefami během sedmi minut rozhodl o výsledku utkání. Našemu mužstvu se už nepodařilo s výsledkem cokoliv udělat. Budě ještě chvíli trvat, než si hráči zvyknou na novou soutěž, protože většina z nich hraje dorosteneckou ligu vůbec poprvé.

SK Slavia Praha – FC Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)

Branka Slavie:
Badocha

Sestava: Lisa - Souček (60. Krejdl), Husenský, Vyskočil, Badocha, Král, Pardubský (77. Franc), Schulz (60. Písačka), Zeman (56. Bucha), Žárský, Žežulka (69. Čermák)

Komentář trenéra Michala Petrouše:
V tomto utkání jsme přešli z rozestavení 4-1-4-1 na 4-2-3-1. Ukázalo se, že jsme si lépe poradili s napadáním soupeře, který byl donucen nakopávat dlouhé balóny na vysokého útočníka. Bohužel jsme si s touto jednoduchou činností nedokázali poradit a soupeř mohl z těchto několika situací vytěžit gólovou šanci. Naštěstí se soupeři vstřelit branku nepodařilo. Neustále nás provází malý důraz v pokutovém území soupeře a u hráčů postrádám větší hlad po vstřelení branky. Opět nás zradila situace po rohovém kopu soupeře, kdy jsme nedohráli tuto standardní situaci, nechali soupeře odcentrovat a přihrávka našla v pokutovém území nikým nehlídaného hráče hostí a ten do prázdné branky skóroval.

V průběhu druhého poločasu přicházeli na hřiště noví hráči a určitě se většina z nich zasloužila o oživení a vytvoření tlaku, ze kterého jsme bohužel vytěžili jen jedinou branku, kterou vstřelil Badocha po centru Čermáka. Ještě v samotném závěru měl sice nadějnou pozici Písačka, ale jeho střela skončila bohužel jen v boční síti. Zatím se od nás odklání i štěstí, protože jsme nastřelili břevno i tyčku, a když už jde střela na branku, tak míč trefí spoluhráče. Ale to je fotbal a všichni věříme, že se kluci co nejrychleji adaptují na tuto soutěž a s tím přijdou i výhry.

U18

SK Slavia Praha – FK Baník Most

Branky Slavie:
8. Havrda, 22. Vejvar, 31. Kovařík, 86. Lauricella

Sestava: Přibyl - Diviš, Stropek, Pek (50. Stehno), Havrda - Krištof, Lauricella - Krejdl, Čermák (73. Buneš),Vejvar - Kovařík

Komentář trenéra Adama Petrouše:  Zápas jsme začali náporem a už ve druhé minutě jsme si vypracovali šanci. Bohužel přišla individuální chyba a ve 3. minutě jsme inkasovali. Kluci však nepřestali hrát, branka je neovlivnila a prakticky jsme soupeře v prvním poločase do ničeho nepustili. Určovali jsme tempo hry a přicházely šance. Jsem rád, že nám to tam padalo. Branky byly krásné a zasloužené a první půli jsme vyhráli 3:1.

Druhý poločas jsme stále drželi míč na svých kopačkách, ale byla tu spousta nepřesností. Místo toho, abychom přidali další branky rovnou, prosadili jsme se až v závěru. Hra směrem dopředu byla z naší strany dobrá, ale stále mi chybí větší klid na balonu a řešení některých situací je nefotbalové. Musíme se zlepšit ve hře dozadu, kde děláme mnoho taktických chyb.

U17

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 1:5 (1:3)

Branky Slavie:
3x M.Lauricella, Hönig, Plucha

Sestava: Pochylý, Schneider (54. Bílek), Straka, Mareš, Kotěra, Beňo, Havránek (62. Petrák), Bielesz (41. Cejnar), Stříbrský (66. Plucha), Lauricella (69. Douděra), Suk (41. Hönig)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní mistrovský zápas na půdě Liberce jsme nezačali dobře, neboť jsme již v 7. minutě inkasovali. Kluci však zachovali chladné hlavy a již o 3 minuty později zacentroval zleva Suk a Lauricella vyrovnal. Ve 25. minutě si oba hráči spolupráci zopakovali a ujali jsme se vedení 2:1. Ve 32. minutě pak našel záložník Havránek kolmicí znovu Lauricellu a ten završil svůj poločasový hattrick.

Do druhého poločasu jsme udělali 2 personální změny a pokračovali v kvalitní hře plné pohybu a pěkných kombinačních akcí. V 51. minutě našel záložník Cejnar útočníka Höniga a ten již zvyšoval na 4:1 pro Slavii. V 67. minutě pak pečetil náš výsledek na konečných 5:1 pro sešívané útočník Plucha.

Dnes kluci odehráli rozhodně lepší partii než proti Příbrami a výsledek je jen oceněním jejich snahy na hřišti.

U16

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 2:4 (0:2)

Branky:
55. a 75. Liberec - 32. Michovský (Nový), 39. Nový, 45. David (Hönig), 48. Michovský (Hönig)

Sestava: Svítil – Ielitro (68. Slavata), Drozda, Macháček, Škarda, Pek, Vaněk (73. Hrobník), Nový (50. Novák), Michovský (55. Vostál), Hönig (50. Chocholouš), David (75. Čejka)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Pohledné, útočně laděné utkání bylo k vidění v podání obou týmů na výborně připravené hrací ploše. Z velkého množství příležitostí otevřel skóre utkání povedenou střelou do horního růžku Hnízdilovi branky Michovský. Vzápětí náš tlak na rozehrávku soupeře umožnil Novému docílit druhé branky zápasu. Domácí jsme nepustili do vyložené příležitosti. Střely ze střední vzdálenosti končili mimo prostor brány nebo jsi s nimi poradil gólman Svítil.

Úvod druhého dějství nám v krátkém časovém sledu po hezkých kombinacích s dobrou koncovkou přinesl další dvě branky v podání Michovského a Davida za asistence dobře hrajícího Höniga. Pak po sérii střídání ztratila hra v našem podání kompaktnost, což domácí využili ke stanovení konečného stavu utkání.

Klukům blahopřejeme k vítězství, které jim bylo odměnou za slušný herní projev!

U15

SK Hradec Králové – SK Slavia Praha 1:3 (1:1)

Branky Slavie:
2x Krobot, Danko

Sestava:
Jaroš – Vlček (48. Stárek), Bárta, Hron (36. Blažíček), Kubiš (36. Schneider) – Vít (55. Martinec), Eichler (36. Brojo), Žambůrek – Zeronik (63. Kratochvíl), Krobot, Danko

Komentář trenéra Petra Karocha: Zasloužené vítězství, které nás stálo mnoho sil. Z naší strany byly vidět povedené útočné akce, které většinou končily neproměněnými čistými brankovými šancemi. Velké mezery jsme měli v obranné činnosti. Nedostupujeme hráče soupeře a naše nepřesná rozehrávka pomáhá soupeřům dostat se do zakončení.

U14

FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 2:4 (1:2)

Branky Slavie:
6. a 14. Křišťan, 47. Matys, 54. Hroník

Sestava: Surovčík, Hájek (36. Podrápský), Kopáček, Chalupa (50. Šmíd), Garagič, Křišťan, Hroník, Keller (36. Štětka), Matys (50. Janovský), Toula, Starý (58. Hrubeš)

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a po krásných brankách jsme šli do dvoubrankového vedení. Soupeře jsme pustili zbytečně do zápasu po naší individuální chybě. Během druhého poločasu jsme však po vyrovnání soupeře na 2:2 dokázali utkání otočit v náš prospěch. Odehráli jsme velmi dobrý zápas, který jsme měli až na pár pasáží pod kontrolou.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články