Výsledky mládeže: U18 otočila zápas s Táborskem, U17 s Pardubicemi | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U18 otočila zápas s Táborskem, U17 s Pardubicemi

PRAHA - Hned čtyři mládežnické celky čekaly o uplynulém víkendu Pardubice. Zatímco U17 zápas zvrátila na svou stranu ještě v jeho průběhu, U16 a U15 si musely výhru vydřít v penaltovém rozstřelu, U14 pak svému soupeři podlehla. Devatenáctka s Jihlavou dlouho vedla, ale nakonec se musela spokojit s remízou 3:3.

U19

Slavia – Jihlava 3:3 (2:1)

Branky:
12. Batka,20. Lukič, 49. Fotr – 27., 46., 77. soupeř

Sestava:
Otáhal, Gilian (79. Husenský), Žežulka, Routek, Pelyak, Lukič (81. Jakab), Valenta, Vavrouš, Čermák (46. Fotr), Veselý (74. Kocourek),Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky:
Velmi dobré utkání, na němž se svými výkony podílela obě mužstva. I když naši kluci byli o něco lepším týmem v poli i v počtu brankových příležitostí, tak zápas kvůli jejich neproměňování skončil remízou. Ocenění však zaslouží jak slávisté, tak hostující hráči za předvedenou hru i výkony jednotlivců.

U18

Slavia – Táborsko 4:3 (2:3)

Branky:
2x Slezák, Heřman, Franc

Sestava:
Janalík – Mařík (70. Lisa), Hovorka, Jakab, Gábor – Skuhravý – Franc (55. Tichý), Vávra (20. Vaněk), Slezák, Havlina - Heřman

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Z naší strany nejhorší výkon, první poločas jsme odehráli bez důrazu, agresivity a hra byla bez pohybu, proto ho soupeř vyhrál zaslouženě. Po bouřce v kabině se hra zvedla a na hráčích byla vidět touha otočit zápas. Hra začala mít kvalitu na obou stranách, ale trestuhodně jsme zahazovali šance. Přesto jsme dotáhli zápas do vítězného konce. Kluci ukázali charakter a morálku a dokázali zápas zvrátit. To se cení.

U17

Pardubice – Slavia 1:2 (1:0)

Branky:
46. Krejdl, 77. Král

Sestava:
Toman, Pek, Husenský, Vyskočil, Souček, Král, Lauricella (62. Stropek), Stehno (41. Bucha), Kovařík (41. Vejvar), Novák (66. Semrád), Krejdl (78. Diviš)

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
Nedělní dopoledne nás čekal venkovní zápas v Pardubicích. Věděli jsme, jakým způsobem Pardubice hrají, a proto jsme na tento zápas zvolili určitou taktiku. Kluci zvolený způsob hry velmi dobře dodržovali a domácím se vůbec nedařilo dostávat do šancí. Naopak jsme to byli my, kdo byl nebezpečnějším týmem, který se dokázal dostat i do několika zakončení. Bohužel jsme nebyli v koncovce efektivní a byla především škoda, že brankou neskončil sólový nájezd aktivně hrajícího útočníka Nováka. Ve 33. minutě jsme však zaváhali v naší defenzívě a Pardubice se dostaly z jediné střely na naši branku do vedení.

Do druhého poločasu jsme udělali 2 změny v sestavě a řekli jsme si, že budeme hrát s blokem hráčů více nahoře a budeme vytvářet více presinkových situací na polovině soupeře. Ve 46. minutě našel výbornou přihrávkou záložník Bucha útočníka Krejdla, který svůj únik přes obránce soupeře zakončil nechytatelnou střelou na zadní tyč branky soupeře. V 55. minutě byl faulován ve vápně soupeře útočník Vejvar a zodpovědnost vzal na sebe záložník Král. Penaltu však neproměnil. Kluci se však i přesto ještě více semkli a v 77. minutě zacentroval zleva obránce Souček a skvěle hrající Král svým gólem zápas rozhodl pro Slavii.

Jsem rád, že náš tým opět dokázal v těžkých momentech držet při sobě a z Pardubic si tak odvážíme další cenné 3 body. Nechci moc chválit jednotlivce, ale jsem rád, že tento zápas rozhodl právě záložník Král, který předtím neproměnil svůj pokutový kop. Tím vším jen podtrhl, že tým má svůj charakter a svoji silnou mentalitu, tedy dva aspekty, na kterých společně hodně pracujeme.

U16

Pardubice – Slavia 2:3pen (2-1)

Branky:
Beňo, Sodoma

Penaltový rozstřel:
7:8

Sestava:
Radimský - Stojka (41. Kotěra), Straka, Schneider, Bílek (55. Douděra) – Beňo, Cejnar, Bielesz – Suk (41. Petrák), Sodoma, Stříbrský (55. Plucha)

Komentář trenéra Petra Karocha:
Podařilo se nám zvítězit ve třetím zápase v řadě, bohužel jen po penaltách. Úvod obou poločasů patřil vždy našim soupeřům, kteří nám svým nasazením a agresivitou neumožnili dostat se do hry. Naším problémem v úvodu zápasu bylo i vysoké procento zkažených přihrávek. Oba naše góly padly po úvodním tlaku soupeře po našich povedených kombinačních akcích. Druhý byl vstřelen z přímého kopu po faulu. Soupeř vyrovnal v úvodu druhé půle. Snahu o vstřelení vítězné branky jsme stupňovali v závěru zápasu, ale naše čisté šance se nepodařilo proměnit.

U15

Slavia – Pardubice 1:0pen (0:0)

Penalty:
Drozda, Svítil, Pek

Sestava: Svítil – Slavata, Macháček, Škarda, Vostál (41. Martinec) – Pek, Drozda, Valenta (66. Novák) David, Čejka (60. Michovský), Nový (33. Chocholouš)
Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V nedělním utkání s Pardubicemi jsme v úvodu tahali za kratší konec. Náš soupeř byl aktivní a hlavně mnohokrát důraznější. Teprve s přibývajícími minutami jsme se do zápasu dostávali, vypracovali jsme si dvě velice solidní šance po únicích Davida a na naší straně začaly přibývat i standardní situace. Od patnácté minuty do konce zápasu jsme již mohli sledovat naprosto vyrovnané utkání, kde mohla rozhodnout jedna jediná chyba. Škoda neproměněné šance Davida, kdy přehazoval vyběhnuvšího brankaře soupeře (60. minuta), ale o malý kousek branku minul. V penaltovém rozstřelu se tentokrát zaskvěl Svítil, když zneškodnil dvě penalty soupeře a sám byl střelecky úspěšný.

U14

Slavia – Pardubice 1:2 (1:2)

Branka Slavie
: Krobot

Sestava: Surovčík – Kratochvíl (45. Schneider), Walter (49. Bican), Brojo, Blažíček, Walter – Krobot, Eichler (57. Stárek), Vít – Vlček, Zeronik, Hošek

Komentář trenéra Ondřeje Jury:
Zápas začal na obou stranách opatrně a úvodní minuty se hrálo především mezi vápny. Poté jsme začali soupeře dostávat pod mírný tlak, ale hosté byli velmi nebezpeční z protiútoků. Bohužel jeden z nich po našem rohovém kopu jsme nedokázali zachytit a soupeř se dostal do vedení. Naštěstí jsme dokázali brzy reagovat, po standardní situaci se prosadil Krobot a srovnal skóre. Od této chvíle na hřišti začal přehled našich neproměněných příležitostí. V poslední době je naše efektivity tristní. Nedokážeme proměnit samostatné nájezdy, nedokážeme skórovat ani ze střel z malého vápna, koncovku řešíme zbrkle, bez nadstavby a klidu. Chybí nám i trochu štěstí. Místo, abychom šli do šaten za rozhodnutého stavu, udělali jsme na konci poločasu hrubou chybu v defenzívě, kterou soupeř potrestal a poločas jsme tak prohráli o jednu branku.

Druhý poločas jsme začali tlakem, ovšem Pardubice nás nepustily do výraznějších šancí a v protiútocích byly nebezpečné. Největší příležitost neproměnil Eichler, ve vyložené šanci nastřelil spojnici branky a poprvé v sezóně jsme prohráli druhý zápas v řadě. Neustále se potýkáme se žalostnou koncovkou, a pokud k tomu přičteme hrubé chyby posledních hráčů, pak těžko můžeme pomýšlet na dobré výsledky. Velký problém nám také činí vyrovnat se akcelerování hráčů vyššího vzrůstu, jimiž pardubické mužstvo v obranné řadě disponovalo. Čekají nás teď těžké týdny, tak je potřeba střeleckou nemohoucnost zlomit a dostat se zpět do herní pohody.

U13

Plzeň – Slavia 2:15 (1:4)

Branky
: 3x Toula, 3x Hroník, 2x Exner, Starý, Štětka, Matys, Leitl, Tůma, Křišťan, Janovský

Komentář trenéra Martina Hladíka: Během prvního poločasu jsme měli s velmi variabilně hrajícím soupeřem problémy dostat se k naší tradiční hře. Soupeř hrál velmi aktivně a obětavě a naše kombinace nebyla dostatečně rychlá, abychom soupeře překonali. Postupem času jsme toto však zlepšili a získali herní převahu, čímž postupně narůstalo i celkové skóre zápasu.

U12

Plzeň – Slavia 4:10 (1:7)

Branky: 2x Alijagič, Langhamer, Kordiak, Řečník, Veliký, Náprstek, Žiga, Šmicer, Višinský

Sestava:
Strnad, Snětivý, Šimoník, Konig, Maňas, ŠVach, Ivoševič, Langhamer, Bareš, Kordiak, Alijagič
Sestava: Dvořák, Řečník, Behenský, Mundl, Ling, Višinský, Náprstek, Žiga, Veliký, Šmicer

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka:
Odehráli jsme velice kvalitní utkání proti velmi kvalitnímu soupeři. Plzeň i my jsme se prezentovali útočnou a kombinační hrou na jeden a dva doteky. Utkání se muselo líbit na obě strany. My jsme byli v zakončení v prvním poločase efektivnější, Plzeň byla efektivnější ve druhém dějství. V konečném součtu jsme vyhráli jak na branky, tak na šance. Kromě pěti minut na konci utkání, kdy jsme si vybrali „slabší chvilku”, jsme odehráli dobré utkání.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články