Výsledky mládeže: U19 si poradila s Opavou, U17 porazila lídra | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U19 si poradila s Opavou, U17 porazila lídra

PRAHA - Devatenáctka díky výhře nad Opavou ztrácí na první Příbram jen tři body. Mladší žáci a mladší dorost odehráli o uplynulém víkendu své poslední podzimní ligové zápasy. U17 porazila vedoucí Hradec a ztrácí na první místo pouhé dva body. Přezimuje tak na druhé příčce, U16 na příčce třetí.

U19

Slavia – Opava 4:0 (2:0)

Branky:
25. Kocourek, 35. Valenta, 50. Doležal, 84. Vavrouš.

Sestava Slavie:
Janalík, Pelyak (74. Ščuka), Broukal, Routek, Doležal, Badocha (63. Písačka), Kocourek (84. Sluka), Čapek, Vavrouš, Valenta, Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky: V krásné, teplé a prosluněné listopadové sobotě jsme na umělé trávě v Edenu sehráli vcelku vydařené utkaní proti sympaticky hrající Opavě, která se nedala lacino. Zodpovědně bránila v bloku a vystrkovala růžky směrem dopředu. I přesto se našim klukům dařilo dobře kombinovat prakticky po celý zápas a mimo dalších provedených akcí a střel vsítili 4 pěkné branky. A tak jsme brali zasloužené vítězství.

U18

Písek – Slavia 2:1pen (0:1)

Branka:
36. Mařík

Penaltový rozstřel:
5:4

Sestava Slavie: Grégr – Schulz, Hovorka, Pešek, Zajac – Mařík, Vávra – Tichý (79. Skuhravý), Havlina (75. Slezák), Šimůnek (60. Gábor) – Heřman (71. Štochl)

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Zaslouženě jsme šli po krásné akci do vedení, když zakončoval Tomáš Mařík. Jinak jsme odehráli bojovné utkání se spoustou soubojů, s čímž se ale kluci dokázali vyrovnat. Byli jsme fotbalovějším mužstvem, ale naše akce nebyly dotažené. Druhý poločas by se dal charakterizovat spíš jako boj než jako fotbal, což ale bylo zejména kvůli těžkému terénu. Zápas jsme mohli rozhodnout, ale Heřman po individuální akci nezakončil přesně. Byli to naopak domácí, kdo se bojovností a dlouhými nákopy dočkali vyrovnání a následně byli šťastnější při pokutových kopech.

U17

Hradec Králové – Slavia 0:1 (0:0)

Branka:
51 Vyskočil

Sestava Slavie: Přibyl (41. Toman), Pek, Žežulka, Vyskočil, Pardubský, Král, Bucha, Lauricella, Krejdl (79. Kaník), Novák, Sodoma (61. Souček)

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
Na nedělní poslední mistrovský zápas v Hradci Králové jsme se i přes reprezentační povinnosti pěti hráčů připravili výborně. Věděli jsme, že tento zápas na půdě vedoucího Hradce bude velký boj a jen obrovské úsilí všech hráčů bude znamenat úspěch. Soupeře jsme měli dobře odpozorovaného a kluci skvěle dodrželi taktické pokyny po celý zápas. Během prvního poločasu se hrál velmi vyrovnaný fotbal, ve kterém jsme si postupně dokázali vytvořit tři velké šance, které jsme bohužel neproměnili. V koncovce postupně selhali Bucha, Krejdl a největší šanci měl Novák, který trefil hlavou tyč. Vzápětí Sodoma z dorážky orazítkoval bohužel jen břevno hradecké branky. Hradec měl velmi rychlý přechod dopředu, ale nebezpečné situace soupeře vyřešil často především svými obětavými zákroky stoper Vyskočil či brankář Přibyl. První poločas tak skončil bez branek.

Do druhého poločasu jsme po určité domluvě v poločasové přestávce vstoupili daleko aktivněji, začali více kombinovat a kontrolovat hru. Vyvrcholením našeho povedeného nástupu do druhého poločasu byl v 51. minutě výborně rozehraný rohový kop Buchou, na který si skvěle naběhl stoper Vyskočil a nechytatelnou hlavou poslal Slavii do vedení. Tato vedoucí branka nás uklidnila a byli jsme lepším týmem. Přestože musím ocenit obrovskou snahu domácího Hradce o vyrovnání, naše defenzíva s brankářem Tomanem tentokrát branku nedostala.

Kluci dnes porazili nejlépe organizovaný tým v soutěži, hráči Hradce byli na zápas velmi dobře připraveni a vítězství nás stálo spoustu psychických i fyzických sil. Přesto jsem rád, že kluci splnili taktický plán do puntíku a na závěr podzimu jsme dokázali vedoucí Hradec porazit.

Tímto vítězstvím jsme se posledním podzimním zápasem přiblížili vedoucímu Hradci na 2 body a přezimujeme na 2. místě tabulky s 29 body o 1 bod před Spartou Praha.

Klukům bych chtěl za celý realizační tým poblahopřát k dnešnímu výkonu a moc si vážíme jako trenéři toho, že kluci uspěli v podzimních zápasech především se silnými soupeři. Protože právě v těchto zápasech se pozná pravá síla týmu!

U16

Hradec Králové – Slavia 3:4pen (1:0)

Branky Slavie:
42.a 52. Stříbrský, 69. Lauricella

Penaltový rozstřel:
4:5

Sestava Slavie:
Radimský, Schneider, Beňo, Mareš, Kotěra, Bielesz, Havránek, Cejnar, Petrák (60. Suk), Lauricella, Stříbrský

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka:
Do posledního zápasu podzimní části sezony jsme nevstoupili nejlépe, když jsme již v 6. minutě prohrávali 0:1. Po zbytek poločasu jsme však byli lepším a fotbalovějším týmem. Díky územní převaze jsme si vypracovali několik dobrých příležitostí, které jsme však k vyrovnání nedotáhli. Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně, když vyrovnal Stříbrský. Bohužel jsme hned z rozehrávky soupeře inkasovali a museli tak zase dotahovat, což se nám po brance Stříbrského opět podařilo a dokonce jsme šli i do vedení, když opět střelu aktivně hrajícího Stříbrského dorazil do prázdné branky Lauricella. Bohužel jsme však vedení neudrželi, když jsme v závěru zápasu inkasovali branku z přímého kopu. Kluky bychom chtěli pochválit za příkladnou bojovnost, nasazení a fotbalovost, o kterou se především v první půli úspěšně snažili.

U15

Plzeň – Slavia 6:1 (3:1)
Branka Slavie: Pek

Sestava Slavie:
Svítil – Bárta, Škarda, Valenta, Ielitro (18. Slavata) – Pek, Drozda, Krobot (36. Nový) – David (56. Šimůnek), Čejka (36. Hrobník), Chocholouš (36. Peričevič)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
Do utkání jsme chtěli vstoupit stejným způsobem jako před čtrnácti dny, tedy ze zataženější, soustředěné obrany a vyrážet do kontrů, kdy není soupeřova obrana tak kompaktní. Chtít je ovšem jedna věc, ale plnit to je věc druhá. Naše bránění bylo dnes pouze stínování hráčů bez jakéhokoli důrazu, bez dostupování, bez patřičné vůle balon získat. Není proto divu, že branky na našem kontě narůstaly a můžeme být rádi, že skóre zůstalo, jak zůstalo. Zápas se nám nepovedl, ale my doufáme, že už ve středu se náš herní projev zlepší a my navážeme na povedená utkání z poslední doby.

U14

Plzeň –  Slavia 0:2 (0:1)

Branky Slavie:
Vít, Zeronik

Komentář trenéra Ondřeje Jury:
Po delší pauze způsobené odloženým utkáním jsme přijeli k dalšímu střetnutí do Plzně. Již před utkáním jsme upozorňovali hráče, že je čeká náročný zápas, a to se potvrdilo. Musím přiznat, že domácí měli zatím nejlépe propracovaný presink, jaký jsem v této věkové kategorii mohl doposud vidět. Plzeň nás svým napadáním zaskočila a první poločas byla jednoznačně lepším týmem. Naši hráči nebyli schopni čelit efektivní fyzické hře soupeře při naší rozehrávce, z čehož ústilo velké množství chyb a slibné příležitosti pro domácí tým. My jsme vážněji zahrozili poprvé na konci poločasu a po dlouhé době můžeme mluvit o stoprocentní efektivitě. Po krásné kombinaci po ose Vlček, Zeronik, Danko, Vít, poslední jmenovaný chladnokrevně zakončil a brankou do šatny jsme výsledkově první poločas vyhráli.
Do druhé půle jsme udělali pár změn a obraz hry se změnil k lepšímu. Dokázali jsme podržet míč na středu hřiště a domácí již neměli tolik sil na svůj útočný presink. Individuálně, i když se štěstím, se prosadil Zeronik a uzavřel účet utkání na 0:2. Rád bych soupeři pogratuloval ke kvalitní předvedené hře, kterou si zasloužil minimálně remízové utkání. V našem týmu musím vyzdvihnout heroický výkon brankáře Jaroše, protože jen kvůli jeho nadstandardnímu výkonu jsme si z Plzně odvezli 3 body.

U13

Benešov – Slavia U13 2:21 (0:12)

Branky:
3 Hrubeš, 3 Keller, 2 Exner, 2 Křišťan, 2 Toula, Štětka, Matys, Kopáček, Starý, Linhart, Leitl, Kulhavý, Sirotník, Surovčík.

Komentář trenéra Martina Hladíka: Poslední mistrovský zápas v roce 2014 jsme sehráli na umělé trávě s Benešovem ve Vlašimi. Od začátku zápasu jsme byli lepší v držení míče i kombinaci a soupeře jasně přehrávali. Vytvářeli jsme si mnoho brankových příležitostí, ale bohužel ne všechny jsme přeměnili v branku v síti soupeře. Občasné nepřesnosti či špatná komunikaci mezi hráči nás stály vyšší brankový rozdíl. Bohužel nepříjemností zápasu je zranění několika hráčů, které by ale nemělo být vážnější.

U12

Benešov – Slavia 2:11 (1:4)

Sestava:
Dvořák, Zedníček, Řečník, Prebsl, Herink, Rakušan, Višinský, Bareš, Ivoševič, Kordiak
Sestava: Strnad, Temelkovski, Behenský, Snětivý, Konig, Veliký, Šimoník, Švach, Šmicer, Langhamer

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka:
I v tomto utkání jsme měli problém a ten se jmenuje neproměňování šancí. Bohužel na gól potřebujeme tři až pět větších příležitostí. Na všem je potřeba hledat pozitiva a i na tomto se dají najít – do šance se dostaneme a po chtěné kombinaci. I když výsledek vypadá jednoduše, tak utkání jednoduché nebylo. Soupeř se snažil a bojoval statečně. Nakonec jsme utkání zvládli a zaslouženě vyhráli. Chlapcům gratulujeme k vítězství.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články