Výsledky mládeže: U19 veze body z Liberce, žáci z Tábora | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U19 veze body z Liberce, žáci z Tábora

PRAHA - Devatenáctka o víkendu ve vršovickém derby podlehla Bohemce 0:1, ve středu si ale spravila chuť výhrou 4:0 nad Libercem. V zápase U18 musely rozhodovat penalty, který sešívaní zvládli. Za U12 zaskočila v duelu s Táborskem U11, i tak ale malí slávisté na velkém hřišti vybojovali tři body.

U19

Liberec – Slavia 0:4(0:2)

Branky:
5. Gilian, 41. Čermák, 69. Veselý, 70. Žežulka.

Sestava:
Otáhal, Pelyak, Gilian, Routek, Písačka (79. Schulz), Žárský (72. Franc), Badocha (72. Vávra), Žežulka, Čermák (61. Husenský), Veselý, Zeman (61. Valenta).

Komentář trenéra Martina Poustky:
Naprosto zasloužená výhra podložená slušným herním projevem a kvalitním výkonem celého týmu.

Slavia – Bohemians 0:1 (0:0)


Branka: 74. soupeř

Sestava: Otahal, Pelyak (70. Žárský),Gilian, Routek,Písačka (77. Zeman), Veselý, Badocha (57. Doležal), Vavrouš (63. Jakab), Kocourek (67. Čermák), Valenta, Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky:
Opět jsme odehráli zápas dvou rozdílných poločasů. První půle byla z naší strany herně jasně lepší, ale bohužel bez gólového efektu. Ve druhé půli se nám už tolik nedařilo. Hostující tým, který se pouze bránil a čekal na protiútoky a standardní situace, nakonec z jediné střely během druhé půle vytěžil maximum. Zklamáním byl i výkon střídajících hráčů, kteří nedokázali naplnit očekávání spojené s jejich nasazením do tohoto utkaní. O to tato porážka bolí víc. Ve fotbale musí tým vždy znamenat víc než jednotlivec!

U18

Slavia – Most 1:0pen

Penaltový rozstřel: 4:2
Branky: Schulz, Čermák, Havlina, Vávra

Sestava:
Lisa – Schulz, Hovorka, Jakab (45. Mařík), Zajac (45. Gábor) – Skuhravý (75. Vaněk), Slezák (62. Havlina) – Žárský (70. Tichý), Čermák, Vávra – Heřman

Komentář trenéra Adama Petrouše: Utkání bylo méně kvalitní z obou stran, my jsme se nedostávali tolik do hry a tlaku, jak jsme zvyklí v jiných zápasech. Chyběla nám rychlejší rozehrávka zezadu, naopak jsme měli hodně nepřesných přihrávek a špatně jsme řešili situace před brankou soupeře. I tak jsme si ale pět jasných šancí zvládli vytvořit, ale ani jednu z nich jsme nezužitkovali. Na konci zápasu jsme pak ještě mohli inkasovat, proto vnímám bod jako zasloužený. Druhý jsme si vybojovali v penaltovém rozstřelu, kde jsme proměnili 4 pokusy. Rád bych pochválil Lisu, Vávru a Heřmana, který patřil zejména v prvním poločase k těm nejlepším.

U17

Mladá Boleslav – Slavia 0:3 (0:3)

Branky:
6. Žežulka, 9. Semrád, 37.Krejdl

Sestava: Přibyl, Pek (70. Diviš), Husenský (41. Stropek), Vyskočil, Souček, Král, Žežulka, Lauricella (62. Stehno), Kovařík (53 Novák), Semrád (74. Vejvar), Krejdl (41. Havrda)

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
Sobotní dopoledne jsme zavítali na půdu silného soupeře z Mladé Boleslavi. Věděli jsme, že domácí budou hrát velmi agresivně a důrazně. Hned od úvodních minut jsme byli lepším týmem a hráči předváděli i správné soubojové chování. Již v 6. miutě. kluci sehráli nádhernou kombinační akci, kdy z pravé strany zacentroval Pek a záložník Žežulka vstřelil naši úvodní branku. O tři minuty později kopal rohový kop Souček a útočník Semrád zvýšil na 2:0 pro Slavii. Výborný poločas korunoval hlavičkou Vyskočil po nacvičeném signálu a hlavu ještě dorazil do branky Krejdl. Ve druhém poločase jsme ve hře trošku polevili, ale i tak jsme soupeře nepouštěli do vážných střeleckých příležitostí a cenné vítězství jsme si pohlídali. Vše výborně dirigoval z branky gólman Přibyl, který vychytal nulu a korunoval tak svým pozorným výkonem velmi dobrou hru celého týmu. Kluci odehráli zápas s pokorou po návratu ze zahraničního turnaje a jsem rád, že naší výhře pomohli všichni hráči svými velmi kvalitními výkony.

U16

FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha U16 2:1pen

Branka Slavie:
Lauricella

Penaltový rozstřel:
5:4

Sestava: Radimský – Schneider, Straka, Mareš, Stojka – Macháček, Bielesz (60. David), Douděra(40. Kotěra) – Sodoma (50. Plucha), Lauricella, Stříbrský

Komentář trenéra Petra Karocha: Tento zápas jsme konečně začali mnohem aktivněji než předešlá utkání. Hra byla vyrovnaná s mnoha nečistými souboji a minimem fotbalových akcí. Naše první fotbalová akce byla hned dotažena Lauricellou do gólové koncovky. Po vstřelení branky jsme byli o něco lepší v ovládání míče a v kombinaci, ale střeleckých příležitostí jsme si mnoho nepřipravili. Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu i s jednou vyloženou šancí opět Lauricelly. Bohužel bez efektu. Soupeř nás potrestal po námi zahrávaném rohovém kopu a rychlém protiútoku pět minut před koncem zápasu.

U13

Táborsko – Slavia 0:12 (0:3)

Branky:
3x Linhart, 2x Hroník, Leitl, Toula, Tůma, Janovský, Starý, Křišťan, Šmíd

Komentář trenéra Martina Hladíka: I přes jednoznačný výsledek nebyl pro nás tento zápas vůbec jednoduchý. Na úzkém hřišti podal soupeř velmi houževnatý výkon a dalo nám velmi zabrat dobře bránícího soupeře překonat. Jsem rád, že se nám to nakonec několikrát úspěšně podařilo a že kluci byli dostatečně trpěliví při útočení.

U12/U11

Táborsko U12 – Slavia U11 6:8 (3:2, 2:0, 1:2, 0:4)

Komentář trenéra Michala Nováka:
V sobotu jsme zavítali do Tábora, kde jsme se utkali s o rok staršími chlapci Táborska. Již od úvodu byl k vidění značný rozdíl v dovednostech hráčů našeho týmu a domácích. Velmi často jsme se díky tomu mohli prosazovat individuálně a klukům nedělalo problém dostat se z obrany po několika kličkách až před branku soupeře. V prvním poločase, kdy měl soupeř ještě sílu napadat, jsme se prosazovali do zakončení paradoxně více, než ve druhém poločase, kdy jsme útočili do plných. Celý zápas se tak nesl v duchu našeho řešení finální fáze.

Z naší strany se stále ještě jedná o fotbal malých forem na velkém hřišti a ještě to několik měsíců trvat bude. Přechod je pro kluky dost náročný, každopádně jsou ale kluci šikovní a herně inteligentní a během dalších zápasů budou postupně vstřebávat kvantum podnětů plynoucích z nových podmínek a postupně je lépe a lépe vyhodnocovat.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články