Výsledky mládeže: U19 zvítězila v Pardubicích, U16 si připsala šest bodů | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U19 zvítězila v Pardubicích, U16 si připsala šest bodů

PRAHA - Devatenáctka porazila Pardubice a drží se stála na dohled čela tabulky. Mladší dorost si týden proložil dohrávkou s Pardubicemi, v němž byla úspěšná U16, U17 si zpravila chuť nedělní výhrou v Jablonci. Mladší žáci vstřelili PFA dohromady 32 branek a připsali si tak jednoznačná vítězství.

U19

Pardubice – Slavia 1:2 (0:2)

Branky:
88. soupeř (pk) – 15. Pecháček, 40. Batka (pk)

Sestava Slavie:
Otáhal, Žárský (60. Sluka), Routek, Gilián, Pelyak, Čapek, Veselý (65. Doležal), Kocourek (78. Tichý), Valenta (75. Vavrouš), Pecháček (85. Husenský), Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky: Herně vcelku vydařené utkání, a to především v prvním poločase, kdy kluci hýřili velkou aktivitou a chutí. Prakticky každou akci dokázali dovést do zakončení, na útočnou fázi se dalo také hezky koukat a skóre mohlo narůst. Po vystřídání nastal herní útlum, naše hra už nebyla tak plynulá a domácí z toho vytěžili určitý tlak. Klukům děkujeme za přístup i herní projev, na který se pokusíme navázat proti Karviné.

U18

Motorlet U19Slavia U18 2:3pen

Branky Slavie: 16. Havlina 64. Štochl

Penaltový rozstřel: 3:4

Sestava Slavie:
Grégr - Šimůnek, Husenský, Hovorka, Zajac – Mařík (76. Telvák), Slezák (46. Štochl) - Vávra, Havlina, Gábor (60. Tichý) – Herman

Komentář trenéra Adama Petrouše: Typické bojovné utkání, jaké jsme očekávali. Zápas rozhodly naše neproměněné šance a naše hrubé chyby při bránění standardních situaci. Šli jsme do vedení po pokutovém kopu Havliny po faulu na Gábora. Poté jsme vyklidili střed hřiště, kde nás přehrával soupeř svým důrazem a agresivitou. Poté jsme inkasovali po jedné standardní situaci, kde jsme udělali mnoho chyb najednou. Do druhého poločasu jsme udělali změnu v sestavě, s příchodem Štochla jsme začali držet míč a po jedné povedené akci jsme vstřelili branku. Proměnil ji právě Štochl po krásné kombinaci s Havlinou a Heřmanem. Zápas se v tu chvíli se hrál nahoru, dolů, bohužel jsme trestuhodně zahazovali šance a vzápětí přišel trest ze standardní situace soupeře. Herně jsme byli lepší, ale neproměňování šancí nás dnes připravilo o vítězství.

U17

Slavia U 17 – Pardubice 1:2 (1:1)

Branka Slavie: 13. Krejdl

Sestava Slavie: Přibyl, Pek (41. Souček), Vyskočil, Žežulka, Pardubský, Král, Bucha, Lauricella, Kovařík (55. Sodoma), Novák, Krejdl

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Čtvrteční zápas s hostujícími Pardubicemi se nám výsledkově vůbec nevyvedl, nicméně fotbal, s jakým jsme se proti soupeři prezentovali, nás určitě nemusí mrzet. Co nás ale musí mrzet je začátek zápasu, který nám opět nevyšel, a již v 1. minutě jsme inkasovali první branku v zápase. Kluci opět skvěle zareagovali, zachovali chladné hlavy a převzali jasnou iniciativu v zápase. Pardubice vsadily na hluboký blok a bránění výsledku. Nepamatuji si u mládeže za poslední dobu, že by proti nám hrál některý tým takto defenzivně bez snahy chtít hrát fotbal dopředu. My jsme neustále tvořili hru a vytvářeli si nebezpečné situace před brankou soupeře. Z velkého množství našich ofenzivních snah se však v 1. poločase ujala jen akce Lauricelly a Krejdla, kdy ve 13. minutě právě Krejdl obešel brankáře a srovnal na 1:1.

Ve druhém poločase se obrázek hry neměnil, soupeř dál pokračoval ve svém zákopovém způsobu hry a my dál pokračovali v obléhání branky soupeře. Hostující brankář Šmíd však pokračoval ve svém brankářském galapředstavení, které vyvrcholilo neproměněným sólovým nájezdem Krejdla a chycenou penaltou Žežulky zhruba 15 minut před koncem zápasu. Kluci přesto dál útočili a pokračovali v ofenzivním fotbale. Bohužel zhruba 9 minut před koncem jsme nezajistili ojedinělý brejk soupeře a inkasovali podruhé. Závěrečný nápor včetně hlavičky Vyskočila nad branku soupeře k vyrovnání nevedl.

Sehráli jsme jednoznačně nejsmolnější zápas podzimu, ve kterém jsme znovu předvedli náš kombinační a ofenzivní fotbal, bohužel jsme dnes nebyli v pokutovém území soupeře přesní, důrazní či odvážní. Velmi mě mrzí naše dvě velká selhání při brejcích soupeře, ale těší mě, jakým fotbalovým způsobem jsme se prezentovali. Myslím si, že i tento prohraný zápas nám hodně dal a pokud si z něho kluci vezmou, to co mají, tak je to jenom posílí. Kluci, jedeme dál a vždycky jsme s vámi!

Jablonec – Slavia U 17 1:3 (1:2)

Branky Slavie
: 22 Krejdl, 23. Novák, 55. Krejdl

Sestava Slavie:
Toman, Kaník (63. Pek), Vyskočil, Žežulka, Souček, Král, Bucha, Lauricella (41. Pardubský), Sodoma (41 Kovařík), Novák (72. Semrád), Krejdl

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
Nedělní zápas v Jablonci jsme začali tentokrát koncentrovaněji a byli aktivnějším týmem. Výsledkem byla krásná spolupráce našich útočníků Nováka s Krejdlem, kdy se ve 22. minutě střelecky prosadil právě Daniel Krejdl a vedli jsme v Jablonci 1:0. Hned minutu poté se odhodlal k odvážnému zakončení útočník David Novák a Slavia již vedla o dvě branky. Vypadalo to, že do kabin půjdeme s dvoubrankovým náskokem, bohužel jsme v závěru poločasu inkasovali kontaktní branku na 1:2.

Druhý poločas se hrál velmi ofenzivně, oba týmy útočily a dál usilovaly o vstřelení dalších branek. Počet střeleckých pokusů byl nakonec 19:11 pro Slavii a velmi mě těší, že i Jablonec hrál směrem dopředu velmi aktivně, takže k vidění bylo poměrně velké množství zajímavých šancí před oběma brankami. Brankář Toman nás několikrát podržel a zneškodnil několik nebezpečných situací před svou brankou. Rozhodujícím momentem zápasu se ukázalo skvělé sólo útočníka Krejdla přes několik obránců soupeře, kterým díky své individuální odvážné akci v 55. minutě zápas definitivně rozhodl pro Slavii. Těší mě, že jsme hráli směrem dopředu odvážně, ale v defenzivní činnosti jsme se dopustili celé řady individuálních chyb. Přesto jsem rád, že jsme tento venkovní zápas v Jablonci zvládli a odčinili tak zbytečnou porážku z minulého kola s Pardubicemi.

U16

SK Slavia Praha U16 – FK Pardubice 5:0 (3:0)

Branky Slavie:
2 Mareš (jedna z p.k.), Havránek, Schneider, Lauricella

Sestava Slavie: Pochylý – Stojka (41. Lauricella), Schneider, Beňo, Kotěra – Cejnar (60. Douděra), Bielesz (50. Mruvčínský), Havránek – Stříbrský (41. Suk), Mareš, Petrák

Komentář asistenta trenéra Zdeňka Blažka: Dohrávané utkání 8. kola ČLD - U 16, Slavia Praha proti FK Pardubice se hrálo na měkkém a mokrém terénu, na hřišti SC Horní Počernice.V prvním poločase se s těžkým terénem lépe vypořádali hráči Slavie, kteří vstřelili první branku ze skrumáže v pokutovém území. Obě mužstva předváděla hru plnou nepřesných přihrávek, přesto po půl hodině hry Slavia zvýšila z pokutového kopu druhým gólem. Těsně před přestávkou se po pěkné akci podařilo Slavii vsítit třetí branku. Ve druhém poločase vystřídala obě mužstva řadu hráčů a utkání se dohrálo za mírné převahy hráčů Slavie, kteří zaznamenali další dvě branky. Přes dobrý výsledek je na naší hře stále co zlepšovat!

Jablonec U16 – SK Slavia Praha U16 2:3 (1:2)

Branky Slavie:
15. Stříbrský, 38. Lauricella, 55. Cejnar

Sestava Slavie:
Radimský, Schneider, Beňo, Mareš, Kotěra (41. Stojka), Havránek, Cejnar, Bielesz (60. Suk), Stříbrský (77. Douděra), Petrák, Lauricella

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: K vidění byl velmi útočný zápas s šancemi na obou stranách, který se musel všem divákům velmi líbit. Na vedoucí branku domácích jsme odpověděli v 15. minutě po krásné akci po ose Bielesz – Stříbrský. Vyrovnaný poločas, ve kterém jsme však měli více brankových příležitostí my, jsme vyhráli po krásné střele Lauricelly. Ve druhém poločase se pokračovalo v útočení, které jsme domácím usnadňovali naší horší obrannou činností. Po několika velkých šancích domácích jsme přeci jenom strhli vítězství na naši stranu po brance Cejnara.

U15

Sparta – Slavia 3:2pen (1:0)

Branky Slavie:
David, Svítil

Sestava Slavie:
Svítil – Bárta, Škarda, Valenta, Slavata (36. Ielitro) – Pek, Drozda (67.Novák), Krobot (62. Nový) – David, Vaněk (58. Čejka), Peričevič (60. Chocholouš)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
Čekal nás zápas, kde jsme si uvědomovali, že budeme muset hrát na samé hranici svých možností, budeme se muset vyvarovat individuálních chyb a doufali jsme i v trochu štěstíčka. Štěstí jsme měli, přístup k zápasu byl příkladný, ale bohužel pár individuálních chyb jsme vytvořili! Sparta měla lepší držení míče, na balonu byla vyhranější, ale díky naší zvolené taktice jsme hrozili z brejků a z každého z nich jsme byli pro soupeře nebezpeční. Konečný výsledek by měl být pro nás povzbuzením do dalšího následujícího utkání.

U14

AC Sparta Praha SK Slavia Praha 6:1 (2:1)

Komentář trenéra Ondřeje Jury:
Do očekávaného derby jsme nastupovali na Strahově oslabeni o některé hráče, přesto s odhodláním Spartu porazit. Bohužel nás v zápase srazily obrovské individuální chyby, kdy se hráči nedokázali srovnat s povrchem hřiště a čtyřikrát jsme inkasovali po uklouznutí posledního hráče, který byl v držení míče.

První minuty utkání byly velmi nervózní a bojovalo se především na středu hřiště. Poté přišla první individuální chyba, Sparta ihned trestala a převzala kontrolu nad hrou. Kluci se začali prosazovat až v druhé části poločasu především ve středu hřiště, čímž se obraz hry se hned změnil a po krásné akci Zeronika s Dankem jsme zápas vyrovnali. Za pár minut jsme znovu trestuhodně chybovali, soupeř byl opět nekompromisní a do šaten jsme šli s jednobrankovým mankem.
 
Druhý poločas jsme začali velkým náporem, kluci výborně napadali a hráli na hranici svých možností. Zlomový okamžik přišel ve 45. minutě. Vít nastřelil z přímého kopu tyč, a když se Sparta dostala k našemu vápnu, přišlo další podklouznutí a branka na 3:1. Zanedlouho spálil vyloženou šanci Zeronik a od té chvíle už byl na hřišti pouze jediný tým. Sparta přidala ještě tři branky a zápas zaslouženě vyhrála. Přestože výsledek vypadá jednoznačně, dovolím si konstatovat, že do 50. minuty jsme sehráli vyrovnané utkání. Na dno nás opět poslaly obrovské individuální chyby a mizerná efektivita v zakončení. Přesto i vzhledem k vysoké prohře můžeme hledat určitá pozitiva v našem výkonu a v úterý na Dukle se pokusíme napravit reputaci.

U13

Slavia – Povltavská akademie 15:0 (7:0)

Branky Slavie:
3 Linhart, 2 Leitl, 2 Kulhavý, 2 Hájek, 2 Šmíd, Exner, Surovčík, Matys, Tůma

Komentář trenéra Martina Hladíka: Tento zápas jsme zvládli bez problémů. Po celou dobu jsme kontrolovali průběh hry a měli míč na svých kopačkách. I přes houževnatě bránícího soupeře, který se soustředil na bránění na vlastní polovině, jsme si vypracovali řadu šancí, z nichž jsme však ne všechny dokázali proměnit.

U12

Slavia – Povltavská akademie 17:1 (6:0)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka:
Do utkání proti Povltavské akademii jsme nevstoupili příliš šťastně. I když výsledek po prvním poločase 6:0 vypadá tak, že jsme soupeře snadno přehráli, není tomu tak. V koncovce se chlapcům příliš nedařilo. V průměru jsme proměnili každou pátou brankovou příležitost a kvalitou hry jsme příliš neoslnili. Ve druhém poločase se hra i proměňování šancí zlepšila, a proto jsme nakonec utkání zvládli jak výsledkově, tak i herně. Je potřeba říci, že se silnější skupinou soupeře jsme měli značné herní problémy, na kterých musíme v tréninku ještě hodně zapracovat. Chlapcům gratulujeme k vítězství.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články