Výsledky mládeže: Víkend bez ztráty bodu | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Víkend bez ztráty bodu

PRAHA - Nejen, že o uplynulém víkendu všechny mládežnické celky vybojovaly tři body, mají také v součtu zajímavou bilanci. Svým soupeřům nastříleli slávisté 81 branek a dostali jich pouhých 8. Nejproduktivnější byl proti Táborsku tým U13.

U19

SK Slavia Praha – Slezský FC Opava 2:1 (1:1)

Branky:
14. Kuchta, 72. Kuchta (pen.) – 13. Tesařík

Komentář trenéra Michala Petrouše: I přestože se utkání pro nás nezačalo vyvíjet dobře, kdy soupeř ve 13. minutě zahrával standardní situaci, ze které dokázal skórovat, ukázal náš tým bojovného ducha a nepříznivý výsledek dokázal dvěma brankami otočit ve svůj prospěch. Tu první krátce po obdržené brance vsítil Kuchta po pěkné kombinaci v křídelním prostoru, kdy si Pardubský narazil balon s Veselým a jeho střílený centr našel hlavu našeho útočníka, který se v těžké pozici nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Soupeř byl nebezpečný ze standardních situaci, které jsme s velkou dávkou štěstí přestáli bez inkasované branky. Ve druhém poločase jsme se dočkali zaslouženého vedení, kdy po vniknutí Veselého do pokutového území došlo k nedovolenému zákroku a pokutový kop s přehledem proměnil opět Kuchta.

Po zlepšeném výkonu v defenzivní činnosti celého týmu a větší kvalitě v ofenzivní činnosti, kde nás posílili Veselý a Kuchta, kde se jejich přítomnost určitě pozitivně projevila, jsme konečně po delší době zažili radost z výhry. Věřím, že výkon a vítězství v tak těžkém utkání hráče zdravě nabudí i do dalších zápasů, ve kterých, pevně věřím, se budeme opět radovat ze tří bodů!

U18

SK Slavia Praha – MFK Chrudim 3:1 (1:0)

Branky Slavie:
Kovařík, Zeman, Semrád

Sestava: Toman – Zlámal (46. Vejvar),Husenský, Vyskočil, Mařík (70. Sodoma, 80. Diviš) – Buneš, Stehno (75. Lauricella Marco) – Kovařík, Novák, Franc – Zeman (72. Semrád)

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Výborné utkání. Přijel k nám nejkvalitnější soupeř a z obou stran to byl pohledný útočný fotbal, na každé straně byly k vidění šance. Měli jsme více stoprocentních příležitostí a dokázali jsme je i proměnit. Bylo to i z obou stran tvrdé utkání, některé zákroky byly tvrdé až příliš a hrozilo zranění hráčů. Jsem rád, že se nezranil nikdo. Nejlepší hráči Slavie byli tentokrát Husenský, Vyskočil a Kovařík.

U17

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 2:4 (1:1)

Branky Slavie:
20. Cejnar, 53. Hönig, 61. Havránek, 66. Lauricella M.

Sestava: Radimský, Stojka (41. Beňo), Straka, Mareš, Kotěra, Cejnar, Petrák (41. Havránek), Douděra (41. Bielesz), Stříbrský (41. Sodoma), Lauricella (67. Plucha), Hönig (55. Suk)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní dopolední zápas na Strahově s Duklou Praha se hrál na malém a nerovném hřišti, což logicky znamenalo, že to bude spíše boj, než krásný fotbal a to se potvrdilo. Oba týmy se sice pokoušely o kombinační akce, ale těch moc k vidění tentokrát nebylo. Přesto jsme ve 20. minutě konečně sehráli krásnou kombinační akci, na jejímž konci útočník Stříbrský perfektně sklepl pro záložníka Cejnara a ten s chladnou hlavou poslal Slavii do vedení. Ve 28. minutě nám to domácí vrátili a krásnou akcí po centru ze strany srovnali na 1:1. Tak skončil i první poločas.

Do druhého poločasu jsme provedli hned 4 změny v sestavě a začátek druhé půle napovídal, že by to mělo přinést ten rozhodující efekt. Jenže postupně se domácí dostali více do hry a začali být pro nás velmi nebezpeční. Přesto jsme v 53. minutě sehráli další rychlou akci, kdy utekl po pravé straně hřiště útočník Sodoma a po jeho střele se z pohotové dorážky prosadil skvěle hrající útočník Hönig. V 61. minutě pak pohotovou střelou za vápnem zvýšil pro hosty záložník Havránek. O 5 minut později pak naši povedenou herní pasáž završil útočník Lauricella, který tečoval střelu Sodomy, a vedli jsme již o 3 branky. Poté však opět dominovala Dukla a zaslouženě zkorigovala na 2:4.

Dnes to z naší strany herně nebylo ono, ale i tak jsem rád, že jsme první pražské derby zvládli vítězně a můžeme se již plně soustředit na to vršovické, které nás čeká doma za týden. Málokdy chválím jednotlivce, ale skvělé individuální výkony dnes předvedli Hönig, Kotěra, Mareš, Lauricella a Sodoma.

U16

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 1:3 (0:1)

Branky:
32. David, 65. Vostál, 77. Vostál (Drozda) – 55. Švihálek

Dukla: Kundrát – Jůza, Novák, Štěpánek (41. Kadlec), Soukup, Pelc, Vácha, Ullman (61. Drozd), Popovič (41. Studnička), Trávniček (61. Bohdan), Čermák (41. Švihálek)

Slavia: Vondráček – Slavata (64. Ielitro), Mach, Macháček, Škarda – Pek (68. Valenta), Novák (41. Nový), Vaněk – Michovský (64. Vostál), David, Čejka (41. Drozda)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: V dalším kole naší soutěže nás čekalo první utkání ze tří po sobě následujících pražských derby proti Dukle z Julisky. Nekvalitní hrací plocha v areále Zátopkova určila rámec utkání. Výrazně ovlivnila možnosti ke kombinační hře i proto malé derby nenaplnilo z našeho pohledu očekávání.

Vstup do utkání byl z naší strany pasivní, před trestem nás zachránila tyč a pak domácí útočník, který ze slibné pozice po jedné z mála povedených kombinací přestřelil naši branku. Až po tomto momentu zlepšil náš tým pohyb, což využil, za přispění soupeře, ke vstřelení vedoucí branky David. Do poločasového hvizdu rozhodčího pak několik záblesků kombinací již z naší strany nevedlo k navýšení skóre utkání.

Úvod druhého dějství plně kopíroval začátek utkání. Teď ovšem domácí využili zaváhání našich hráčů ke srovnání stavu utkání Švihálkem. Trojím střídáním se povedlo oživit náš herní projev, další průběh utkání se v drtivé většině odehrál na polovině soupeře. Další nedorozumění soupeře využil Vostál na vstřelení dvou branek, čímž naklopil v konečném účtování misky vah na naší stranu.

Výkon našeho týmu byl v celkovém kontextu odehraných utkání, až na malé výjimky, bez přidané hodnoty a potřebného individuálního vkladu většiny hráčů. Světlé okamžiky v obou poločasech neprojasnily náš herní projev k úplné spokojenosti. Za vítězství jsme rádi, ale cesta k němu byla dnes hodně trnitá.

Pro lepší obraz naší hry v nadcházejících náročných utkáních (Bohemians, Sparta) budou muset hráči vložit nepoměrně větší energii i pozitivnější přístup a v to všichni věříme!

U15

FK Baník Sokolov – SK Slavia Praha 0:6 (0:2)

Branky:
Zeronik 2, Bárta, Brojo, Danko, Hošek

Sestava: Jaroš – Stárek (36. Danko), Bárta, Kubiš, Schneider (47. Martinec) – Vít (55. Kratochvíl), Eichler, Žambůrek (51. Havlíček) – Zeronik, Brojo, Hošek

Komentář trenéra Petra Karocha: Hráli jsme se soupeřem ze závěru tabulky a i přes nedostatky v defenzivě jsme se střelecky prosadili. Výrazná byla hra Danka a Zeronika na křídlech, kteří se prosadili střelecky i přípravou střeleckých pozic pro spoluhráče. Mnoho šancí zůstalo nevyužito. Nutno však podotknout, že tři velké brankové příležitosti měl i soupeř.

U14

FK Baník Sokolov – SK Slavia Praha 0:12 (0:7)

Branky:
10. a 13. Kopáček, 18. a 34. Křišťan, 5. Matys, 25. Toula, 32. Hroník, 38. Janovský, 48. Keller, 50. M. Štěpánek, 54. Garagič, 66. F. Štěpánek

Sestava: Surovčík, Šmíd (36. F. Štěpánek), Štětka, Hájek (36. Chalupa), Garagič, Křišťan, Kopáček (36. Keller), Hroník (45. M. Štěpánek), Matys (60. Sirotník), Toula, Leitl (36. Janovský)

Komentář trenéra Martina Hladíka: V tomto zápase se nám konečně dařilo v koncovce. Od začátku zápasu jsme byli lepším a aktivnějším týmem a vytvořené šance jsme dokázali dotáhnout do konce. Jsem rád, že jsme v aktivní hře pokračovali i po poločase, i když kombinace nebyla již tak plynulá. Přesto i tak jsme byli v zakončení efektivní.

U13

SK Slavia Praha – FC MAS Táborsko 31:1 (16:0)

Branky Slavie:
Kabongo 5, Herink 4, Alijagič 3, Ling 3, Snětivý 3, Šmicer 2, Žiga 2, Veliký 2, Kordiak, Konig, Behenský, Višinský, Švach, Náprstek, Langhamer

Sestava: Dvořák, Strnad, Konig, Prebsl, Herink, Langhamer, Ivoševič, Veliký, Šimoník, Šmicer, Švach, Mundl, Alijagič
Šmerda, Brejcha, Behenský, Snětivý, Višinský, Ling, Kabongo, Náprstek, Hladký, Žiga, Bareš, Kordiak

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Zápas měl jednostranný průběh a podle toho vypadá i konečný výsledek.

U12

SK Slavia Praha – FC MAS Táborsko 20:2 (8:1)

Branky:
Tischler 3, Řeřicha 2, Sládek 2, Lískovec 2, Novák 2, Dunda 2, Beneš 2, Růžička, Krstevski, Fatrdle, Labík, Slavata

Komentář trenéra Ondřeje Jury:
Do zápasu jsme vstoupili aktivně a od začátku jsme věděli, že budeme 60 minut dobývat soupeřovu branku. Táborsko bránilo organizovaně v úzkém bloku, s čímž jsme se na jedné polovině nedokázali vyrovnat, protože nám chybělo kvalitní řešení ve finální fázi. Navíc se nám podařilo nešťastně inkasovat. Druha strana hřiště měla utkání pod kontrolou. V druhém dějství již šlo o jednoznačnou záležitost a soupeři jsme nastříleli v součtu 20 branek. Pořád však pokulhává výkon na jedné straně hřiště. Pokud se nám nepodaří rychle skórovat, hráči začnou zbytečně panikařit a ztratí potřebné sebevědomí.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články