Vyznání patrona zápasu s Olomoucí Standy Procházky | SK Slavia Praha
Více

Vyznání patrona zápasu s Olomoucí Standy Procházky

Autor hymny Naše věčná Slavie Standa Procházka fandí Slavii odmalička. Ze svých pocitů a náklonnosti k milovanému klubu se vyznal v následujícím dopise...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Autor hymny Naše věčná Slavie Standa Procházka fandí Slavii odmalička. Ze svých pocitů a náklonnosti k milovanému klubu se vyznal v následujícím dopise, který přinášíme v jeho plném znění:

V poslední době jsem se setkal s několika přáteli-slávisty a mými vrstevníky, kteří počali, dost nehezky, pomlouvat Slavii. Já jim povídám, kluci, je mi smutno, jak můžete vy, staří příznivci Slavie, tak špatně mluvit a hanit slavné jméno klubu, který nám ještě v nedávné minulosti tolikrát přinášel radost z červenobílých barev. Zvedněme hlavy a „FURT SE DE“ za hvězdou v sešívaných dresech.

Je pravda, že člověk zmámen nedávnými nezapomenutelnými úspěchy je trochu na pochybách, když vidí, jak se kluci honí, dřou a nakonec skutek utek. Takoví bojovníci si dost často v zápase nedovedou přihrát ani skoro na dva metry, ale proto se nemohu, já starý slávista, odklonit od sešívaných barev, které v počátcích, jak známo, nosíval i náš nezapomenutelný prezident Dr. Edvard Beneš.

Já si dovoluji připomenout, že často zpívám na koncertech dávnou písničku, Jaroslava Ježka a Voskovce a Wericha - Život je jen náhoda, jednou jsi dole, jednou nahoře... a věřme, že zase budeme nahoře, jen co se trochu oklepeme a dáme mladé kluky dohromady, máme jich dost. Jistě, bude to chvilku trvat, ale náš čas přijde. Kluci se sehrajou a budou válet i bez drahých hráčů z ciziny. Staly se v minulosti přehmaty, viz. případ Brabec, ale to je za námi. Máme nové vedení, které slíbilo a dalo si za úkol, přivést Slavii opět na výsluní. Věříme, že nemluví do větru, a My svou upřímnou láskou ke Slavii jim budeme pomáhat a zdravě fandit, fandit a zase fandit.

VE JMÉNU PLÁNIČKY, BICANA, PUČE, ŽENÍŠKA a dalších internacionálů příští soupeři TŘESTE SE. HURÁ NA NĚ...

AŤ ŽIJE SLAVIE!!!

Váš věrný slávista Standa Procházka

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články