Z diváků jsem nadšený, chválil po zápase trenér | SK Slavia Praha
Více

Z diváků jsem nadšený, chválil po zápase trenér

PRAHA/EDEN ARÉNA – Tým Dušana Uhrina vybojoval na domácím hřišti proti Dukle bod za remízu 1:1. „Jsem realista, Dukla byla nebezpečný soupeř, ve výsledku jsem za remízu rád,“ hodnotil utkání po zápase kouč Slavie.
„My jsme začali utkání hrozně vlažně. Nehráli jsme to, co jsme si řekli. Měli jsme velké hřiště, hra byla roztažená a všude jsme byli pozdě. Před zápasem jsme v sestavě museli nuceně udělat tři změny, což nám samozřejmě také nepomohlo,“ komentoval trenér vstup svých svěřenců do zápasu.

„Jsem rád, že jsme se po tom úvodu vzchopili a od 30. minuty jsme přitvrdili. Chtěli jsme hrát fotbal, šli jsme dopředu. Ve druhé půli už jsem byl spokojen, měli jsme šance. Na druhou stranu jsem realista, Dukla měla velké šance, takže jsem rád za remízu,“ pokračoval kouč.

Že by musel trenér v týdnu krotil euforii po vítězném derby, což by se mohlo podepsat i na nedělním výkonu, to podle kouče neplatí. „Nemyslím si, že nám ublížilo to, že jsme měli nějakou euforii, protože jsme to ukončili hned druhý den po derby. Ublížily nám spíše tři absence, zranění a karty. To je skoro celá záložní řada, scházela nám konstrukce. Nemůžeme si myslet, že něco podceníme, s hráči to probíráme často. Soupeř byl v první půli velmi kvalitní,“ vysvětloval slávistický kouč.

Jak to tedy vypadá se zraněnými hráči? „Kenia vypadá hodně špatně, protože zraněný kotník byl třikrát operovaný. Tam to nevidím dobře, ani na reprezentaci nejede. Štohanzl se domnívám, že bude v pořádku, ale týden na doléčení byl málo,“ objasnil Dušan Uhrin.

Do Edenu na utkání s Duklou zavítali přes 10 tisíc fanoušků. „Já jsem nadšený, že si diváci našli cestu do hlediště. Bez nich bychom to ve druhé půli herně takhle neotočili. Hodně nám fandili celou dobu. Za to jsem vděčný, protože my potřebujeme toho dvanáctého hráče, čímž tady jsou diváci,“ zakončil trenér pozápasové hodnocení poděkováním fanouškům.  

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články