Zápas roku pro ženy se blíží: Ve středu Liga mistryň v Edenu! | SK Slavia Praha
Více

Zápas roku pro ženy se blíží: Ve středu Liga mistryň v Edenu!

PRAHA – Už jen pár dní zbývá do chvíle, kdy se Eden opět po roce převlékne do slavnostních barev ženské Ligy mistrů. Ve středu 7. října od 18:45 změří slávistky v nejprestižnější klubové soutěži síly s mimořádně těžkým soupeřem: dánským mistrem Brøndby Kodaň.
„Každý tým je hratelný. Nebude to vůbec jednoduchý zápas, ale my uděláme vše pro to, abychom postoupili,“ burcuje fanoušky slávistická stoperka Veronika Pincová.

Souboj s Brøndby Kodaň se hraje vyřazovacím systémem doma – venku. Slávistky ještě nikdy nepostoupily do další fáze Ligy mistrů. Věří ale, že letos se jim to vůbec poprvé podaří. A k tomu potřebují co nejvíce fanoušků v hledišti hlavního stadionu v Edenu.

Tým zůstal od zisku mistrovského titulu beze změny. „Výhodou je, že kádr zůstal pohromadě a už máme více zkušeností z mezinárodní úrovně. Barcelona byla soupeř se zvučným jménem, se kterým jsme sehráli doma vyrovnané utkání. Určitě nám velmi pomohli diváci, kteří výborně fandili celý zápas a byli naším dvanáctým hráčem. Doufám, že atmosféra na stadionu bude podobná,“ věří fotbalistka Pavla Benýrová.

Slávistky v letní přípravě vyhrály na půdě Bayernu Mnichov, s atmosférou Ligy mistryň se to ale nedá srovnat. „Na Ligu mistryň se samozřejmě těším. Musíme se na to pořádně připravit. Doufám, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků, protože i ti nám pomůžou a my je budeme potřebovat. Chceme ukázat hezký fotbal a postoupit,“ hledí k duelu s dánským soupeřem Pincová.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články