Černá série pokračuje, Slavia o gól prohrála v Jihlavě | SK Slavia Praha
Více

Černá série pokračuje, Slavia o gól prohrála v Jihlavě

1:0
(1:0)
10. kolo, 4. 10. 2014
10. kolo, 4. 10. 2014
FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 25. Kukol<br> <b>ŽK:</b> Kukol (JIH)<br> <b>Rozhodčí:</b> Marek - Pelikán, Nádvorník
JIHLAVA/MĚSTSKÝ STADION - Po Boleslavi, Brně, Bohemians a Spartě bohužel sešívaní nestačili ani na Jihlavu. Ve vyrovnaném utkání na Vysočině podlehli nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.
Trenéru Beránkovi zkomplikovala skládání sestavy dvě svalová zranění. Martina Latku nepustilo na hřiště stehno, Milana Škodu zase problém s tříslem. Na hrotu útoku tak od začátku nastoupil Bekim Balaj, na stoperu s Jiřím Bílkem Marek Kodr. Poprvé v sezoně od začátku si zahrál také Václav Prošek.

Slávisté začali v utkání aktivněji a v první dvacetiminutovce byli na hřišti více vidět. Před Hanušovou brankou bylo živo hlavně při standardních situacích, šance ale nepřišly a ve 25. minutě se radovali domácí. Mešanovič se dostal za naši obranu a z pravé strany šel sám na Hrubeše. Náš gólman jeho šanci sice zlikvidoval, k odraženému míči se ale dostal Vladimír Kukol a k levé tyči poslal první, a jak se později ukázalo taky jedinou branku zápasu.

Jihlavu gól nastartoval a ve 3é. minutě trefil Kučera hlavou tyč. O pět minut později uháněl na naši branku Jung, Hrubeš byl tentokrát u balonu první, podobně si poradil i s další ranou domácího Kučery. Slavia se dostala k ohrožení jihlavské branky až v závěru poločasu, Prošek ale na zadní tyči na Zmrhalův centr nedosáhl.

Druhý poločas zahájili lépe rovněž domácí a Harba svou střelu ze 47. minuty opřel do břevna, postupem času ale převzala iniciativu Slavia, domácí začali kazit rozehrávku a pouštěli sešívané do útočných akcí. Slávisté ale dopláceli na nepřesnou předfinální fázi a v další tutovce se v 60. minutě octli domácí, Harbovu střelu ale stačil zablokovat Bílek.

V 67. minutě se asi v největší šanci na vyrovnání octl Balaj, který si na zadní tyči zpracoval Zmrhalův centr, svou následnou střelu ale poslal jen do gólmana Hanuše. Do hry se postupně dostali Jakub Petr a Dame Diop, ani oni se ale nedostali do větších šancí. Druhý jmenovaný poslal v 88. minutě svou střelu z úhlu nad, v závěru zápasu si ještě Hanuš poradil s akrobatickým pokusem Marka Kodra.

Slavia si tak v Jihlavě připsala pátou ligovou prohru v řadě. Po reprezentační pauze ji čekají zápasy doma s Jabloncem a v Českých Budějovicích.

1:0

Sestavy

FC Vysočina Jihlava

Hanuš – Tlustý, Šourek (C), Krejčí, Hybš – Jánoš (82. Šulek), Kučera – Jungr (88. Fulnek), Harba, Kukoľ – Mešanović (65. Kovář)

SK Slavia Praha

Hrubeš – Dobrotka, Kodr, Bílek (C), Juhar – Baéz (81. Diop), Zmrhal – Prošek (46. Piták), Boudjemaa (63. Petr), Černý – Balaj

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 25. Kukol<br> <b>ŽK:</b> Kukol (JIH)<br> <b>Rozhodčí:</b> Marek - Pelikán, Nádvorník
Diváci
3593

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články