Kombinovaná sestava prohrála v přípravě se Štěchovicemi 0:1 | SK Slavia Praha
Více

Kombinovaná sestava prohrála v přípravě se Štěchovicemi 0:1

1:0
(0:0)
přát., 12. 7. 2014
přát., 12. 7. 2014
FK Štěchovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 80. Říha<br>
DAVLE - Slavia má za sebou další přípravný zápas. Sestava, zkombinovaná z hráčů A-týmu a juniorky nedokázala proměnit své šance a nakonec prohrála se Štěchovicemi 0:1.
Slavia nastoupila v kombinované sestavě áčka a juniorky, od první minuty se také představil testovaný brazilský ofenzívní záložník Maicon Douglas. A právě Maicon se po osmi minutách hry dostal k první střele sešívaných, z cca 20 metrů ale mířil vedle.

K první vážnější šanci se dostaly domácí Štěchovice, Müller ale svého kolegu jmenovce z německého národního týmu nenapodobil a jeho hlavičku na zadní tyči zlikvidoval Rakovan.V 18. minutě pak slávistický tlak vyprodukoval střelu Václava Proška, se kterou si ale gólman Sňozík poradil.

Nejaktivnějším slávistou byl v první polovině zápasu Martin Dostál, i s jeho šancemi si ale poradil někdejší gólman Bohemians 1905. Ve 25, minutě hlavičkoval Dostál na zadní tyči, Sňozík ale jeho pokus o zem vyrazil a Maiconova dorážka letěla mimo. Těsně před poločasem pak Dostál pálil z pravé strany po zemi, gólman Štěchovic ale i tentokrát jeho pokus vyrazil.

Druhá půle přinesla vyrovnanější fotbal, přesto v ní ale diváci viděli největší šanci Slavie. Prošek našel na středu hřiště Maicona, jehož tečovanou střelu zastavila až tyč domácí branky. O čtvrthodinu později Štěchovice kontrovaly Hřebečkovou křížnou střelou, která ale těsně minula Rakovanovu branku.

Jediná branka tak přišla až deset minut před koncem. Centr Štěchovic z pravé strany prodloužil ve vápně jeden z domácích hráčů, míč se dostal na zadní tyč k Martinu Říhovi a ten tvrdou střelou propálil Rakovana. Na konečném výsledku 1:0 pak už ni nezměnilo ani Zámečníkovo povedené sólo z poslední minuty.

Slavii čeká hned v neděli další přípravné utkání. V 17 hodin se v Písku střetne s Dynamem České Budějovice. Ze zápasu vám přineseme tradiční online reportáž.

Ohlasy z obou zápasů přineseme po utkání s Českými Budějovicemi.
1:0

Sestavy

FK Štěchovice

1. poločas: Sňozík – Busta, Švejda, Muller, Hřebeček, Novák, Hudec, Šíma, Jakobovský, Pospíšil, Pánek

2. poločas: Soukup – Busta, Švejda, Hřebeček, Jakobovský, Pospíšil, Cienciala, Baubín, Vostrý, Jiroušek, Říha

SK Slavia Praha

1. poločas: Rakovan – Dostál, Nitrianský, Kodr, Tusjak – Zmrhal, Salašovič – Prošek, Douglas, Koreš – Vošahlík

2. poločas: Rakovan – Dostál (60. Möglich), Nitrianský, Kodr, Bejbl – Hrubý, Salašovič (60. Tusjak) – Prošek (60. Zámečník), Maicon (60. Vošahlík), Jankto – Červenka

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 80. Říha<br>

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články